Ha még nem láttad volna

2011. október 27., csütörtök

Nem lesz buli!

Ez valahogy most megtetszett nekem!


SoDI

203 megjegyzés:

  1. Az ottani kommentek alapján néhányak a politikára vonatkoztatják a dal szövegét. =D

    VálaszTörlés
  2. Nem, a "hajrá magyarok" ott nem politikára utal, hanem arra, hogy ugyanez a dal csomó más nyelven is fent van a YouTube-on, és a magyar verzió a legjobban között van. :)))

    VálaszTörlés
  3. Ja, én a jobb, bal, és természetesen a kampány szavacskák miatt gyanakodtam erre. :))))))))

    VálaszTörlés
  4. Tudjuk miért? Hogy benyaljuk azoknak a „befektetőknek”, akiket „meg kell nyugtatni”, hogy ugyan vásároljanak már magyar államkötvényt, hogy legyen pénzünk. És mindezt ahelyett, hogy mi magunk nyomtatnánk pénzt, ami ugye árualappal bőven fedezett és még uzsorakamatot sem kell rá fizetni. Amíg ezen nem változtatunk, addig esélyünk sincs a kilábalásra. És annak ellenére fog nőni az árszínvonal, azaz infláció lesz, hogy a magyar lassan éhen hal

    Ha nekiáll magyarázni a mechanizmust 1-2 "janicsár" kilóra +vett "szakember" akár pénzügyi, akár gazdasági akármien = azok nyomorult szolgája akik a kifosztésunkban érdekeltek, 1 tál lencséért saját nemzete jelenés és jövőjét eladó gyűrűsférgek.

    Állami fedezetű helyi pénz, mint a svájci WIR, az kéne ide, de EZEK a képmutató geccik xxarnak a népre, max verset szavalnak, szobrot avatnak, de közbe az emberek segge kilóg a gatyájukból!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. "mi a szar ez?? teljesen hülye vagy?"

    Aki nem sznob, az már hülye? :)

    VálaszTörlés
  6. Sodi gond van 3-ra halasztották a sajtótájékoztatót.

    VálaszTörlés
  7. "Sodi gond van 3-ra halasztották a sajtótájékoztatót."

    ????
    Miféle sajtótájékoztatót??? :))))

    VálaszTörlés
  8. EZ KURVA JÓ! :DDD

    2004 július 4-én
    okt. 27. 00:53 Magyari Péter
    Európabajnok lett a görög labdarúgó válogatott.

    Ha én görög kisnyugdíjas volnék
    okt. 27. 00:51 Magyari Péter
    akkor most jobban drukkolnék mint 2004 július 4-én.

    VálaszTörlés
  9. ki beszél sznobságról? ez a mese hány éveseknek készült? 8-10? és te mennyi vagy? pffff...

    VálaszTörlés
  10. Ja.
    De attól még ez a zene jó :D

    VálaszTörlés
  11. - 20 éve a Lengyelek kaptak mentességet
    - Most a görögök adósságának engedik el a felét

    Csak mi fizessünk ki mindent 100%-ig.
    Mindenki elmegy a picsába. :D

    VálaszTörlés
  12. "Alkalmazottként is meg kell termelni hozzáadott értékben a járulékterheket. Ugyanúgy."

    De alkalmazottként nem sodikázhatod el a munkaidôt narutózással meg recskázással, hanem felügyelet alatt lennél, és ledolgoznád a 8 órát, jelentôsen több pénzt keresve.
    Anyád pénzügyi gyámsága nélkül már az utcán lennél; a munkaügyi gyámságot is be kell vezetni nálad, különben éhenhalsz. Vállalkozónak tökéletesen alkalmatlan vagy, mert semmi önfegyelmed nincs, és egy lusta szar vagy.

    VálaszTörlés
  13. "Orbán MEGINT elismerte a Parlamentben is, hogy NEM MAGUNKNAK dolgozunk, hanem a zsidók pénzszivattyújának. A válság pedig azt jelenti, hol akad el a zsidók pénzszivattyúja. Hát én leszarom."

    Tehát a válság annak következménye, hogy a zsidók nem tartották rendesen karban azt a rohadt pénzszivattyút. Te pedig a tanulmányaidat ugyebár a válság miatt nem tudtad befejezni. Kijelenthetjük ez alapján, hogy valójában a zsidók csináltak belôled diploma nélküli prolit?

    VálaszTörlés
  14. Sodi bazdmeg, te annyira tájékozatlan vagy, hogy arra már szó sincs. Egy átlagos újságolvasó ember (nem blikk meg kuruc) úgy lealáz téged a sárga földig, hogy csak pillogsz felfele a púpod alól.

    A görög adósságelengedésnek súlyos ára van, ha ennek a tizedét bevezetnék nálunk, habzana a az emberek szája. Ahhoz képest a 2006 -os zavargások babazsúr lenne. Görögországgal az IMF meghatározta áron szó szerint mindent eladattak. Pl. a Pirusz-i kikötőt, ami önmagában annyi hasznot termelt, mint a teljes magyar szja. De eladatták az összes állami vállalatot, közművet stb, és csak az maradt állami tulajdonban, ami senkinek nem kellett.

    Görögországgal csak azért foglalkozik az EU. mert euroövezeti tagállam, mi meg nem. Ha Görögország összeomlik, az óriási károkat okozna Németországnak, és a fő hitelezőjének Franciaországnak. Minket meg leszarnak.

    Hogy értsd. Emlékezz vissza az egynapos nyaralásodra. Görögország a hajóban ülő sodika. Magyarország a vízben evickélő sodika, aki örülhet ha nem borítják a fejére a szarosvödröt.

    VálaszTörlés
  15. "De alkalmazottként nem sodikázhatod el a munkaidôt narutózással meg recskázással"

    Ez önfegyelem kérdése.
    Most már gyakorlom. :)

    banshee: Én a forradalomban reménykedem, mert ide nemzeti hatalomátvétel kell, ahhoz pedig előbb katartikus összeomlás. :D

    VálaszTörlés
  16. "banshee: Én a forradalomban reménykedem, mert ide nemzeti hatalomátvétel kell, ahhoz pedig előbb katartikus összeomlás. :D "

    Szóval ezért szabotálod el az ország gazdasági felemelkedését azzal, hogy haza költöztél anyádhoz.

    VálaszTörlés
  17. "Ez önfegyelem kérdése.
    Most már gyakorlom. :)"

    Évek óta gyakorlod, és nem jutottál vele sehova. Még mindig nem bírsz kitörni a napi 4 órából - az egyórás munkanapjaidról, meg a beiktatott pihenônapokról (mintha elfáradtál volna a kemény munkában, haha) nem is beszélve. Te sajnos felügyeletre szorulsz.

    VálaszTörlés
  18. Mi 2008-ban is REMÉNYKEDTÜNK az összeomlásban, amikor tényleg a küszöbön volt. Toroczkai tartott is egy "amint bekövetkezik, megmozdulunk" beszédet. Be is szartak a zsidók, és ki is mentettek minket, nehogy megerősödjünk.

    Magyarország épp azért NEM fog elsüllyedni, épp azért fogják bármikor újra megmenteni, mert 1956 óta mindenki tudja, hogy drasztikus elnyomás alatt ez a nép nem szarozik, hanem felkoncolja a bűnösöket. :)

    http://www.youtube.com/watch?v=GKHagYuyXZ8

    VálaszTörlés
  19. Végül is a te életedben már megvolt a katartikus összeomlás. Elvesztetted a lakásodat, a kocsidat, a takarítónőt, az önrendelkezésedet, a GRoby-s futárt. De nem forradalom lett belőle, hanem orbitális szopás.

    Egyébként figyelemre méltó, te hazafi, hogy annak drukkolsz, hogy az országnak minél szarabb legyen. Azt hiszem, ezt a leghiggadtabb demokrata is hazaárulásnak nevezné.

    VálaszTörlés
  20. "Toroczkai tartott is egy "amint bekövetkezik, megmozdulunk" beszédet. Be is szartak a zsidók, és ki is mentettek minket, nehogy megerősödjünk."

    Emlékszem. Bush a war roomból rohant ki, amikor befutott a hír a románbaszó beszédéről. Putyin épp egy tigriskölyökkel fényképezkedett, de azonnal földhöz baszta, amikor jelentették, hogy Toroczkai beszédet mondott. Feszült pillanatok voltak a világ életében, talán csak a kubai rakétaválsághoz mérhető.

    VálaszTörlés
  21. Nem emlékszik valaki a szélkerék-webshop címére és a cég nevére? Kéne a wikire.

    VálaszTörlés
  22. "Emlékszem. Bush a war roomból rohant ki, amikor befutott a hír a románbaszó beszédéről. Putyin épp egy tigriskölyökkel fényképezkedett, de azonnal földhöz baszta, amikor jelentették, hogy Toroczkai beszédet mondott. Feszült pillanatok voltak a világ életében, talán csak a kubai rakétaválsághoz mérhető. "

    :DDDDDDD

    "Nem emlékszik valaki a szélkerék-webshop címére és a cég nevére? Kéne a wikire."

    Alternatív energia kft, webshop.alet.hu

    VálaszTörlés
  23. Am ENNYIT a görögökről...

    Az csak neolib propaganda amit a médiában ÁLTALÁBAN hallasz róluk rosszat mint népről, igen pl a Kossuth rádióban is - hiábna 2/3-ad, még mindig uaz a brigád van ott akit Suchék tetetk oda. Még az "éljen a magyar szabadság, éljen a haza" dallam sincs visszatéve. :3

    VálaszTörlés
  24. És mit hallasz a neolib propagandában, SeggbeFasz? Modern görög történelem megy? Azt hallottad már valahol, hogy volt ott polgárháború, komcsi vörösterror, szélsőjobbos katonai diktatúra, miegymás? Azt hogy a görög belpolitika mennyire belterjes? Azt, hogy a hatalmat váltógazdaságban két család birtokolja, azért van annyi hasonló nevű miniszterelnök?

    Tudod hogy még mindig utálják a törököket, akik a térség egyik katonai nagyhatalma és épp ezért a válság közepén is a GDP 8% -át fegyverkezésre költik? Tudsz az ottani gazdasági oligarchákról? Tudod hogy az adózási fegyelem arrafele szarabb mint nálunk? Példa: van egy magas ingatlanadó, de csak akkor kell kifizetni ha felépült a ház. Mit csinál a görög? Ráépít a házra egy második, harmadik, negyedik emeletet és nem fejezi be.

    A másik meg az, hogy a törökök kibasztak velük, mert felhúztak az Égei-tenger partján egy csomó idegenforgalmi központot, ahol a görögöknél jobb szolgáltatást nyújtanak kevesebb pénzért így az idegenforgalmuk se pörög úgy.

    Egyszer dugd ki az orrodat a szüleid lakásából és láss világot.

    VálaszTörlés
  25. "Mit csinál a görög? Ráépít a házra egy második, harmadik, negyedik emeletet és nem fejezi be."

    Ez tetszik. :)

    VálaszTörlés
  26. "amikor befutott a hír a románbaszó beszédéről"

    sneci, nem akarsz 66 mp-es interjút készíteni a románbaszóval, hogy mikor fizeti ki az államnak a tv-ostromnál keletkezett kárt?

    a poszt címében feltétlen legyen benne, hogy "románbaszó".

    VálaszTörlés
  27. Mit gondoltok arról, az állam miért veszi el a teljes megyei ÉS települési vagyont ??????? Sztem "az államadósság fejében" blabla fog következni hamarosan a petike féle hazaáruló nyomoroncok mocskos szájából... hisz köztudott, hogy sutyiban 1üttműködnek az IMF-el, és csak eljátszották a nagy szabadságharcost. És ezt még a neolib lapok is valószínűsítik, nem mintha a rablóvezér médiája hiteles lenne a rablóvezér viselt dolgait illetően... :D

    Ugyanis nem az államháztartás került kritikus helyzetbe, hanem a külföldi tulajdonban lévő bankrendszer által az ország – mégpedig a hihetetlen méretűre duzzadt spekulatív tőke miatt, amelyet az MNB által magasra emelt jegybanki kamat vonzott ide. Tavaly Bogár László meg is jegyezte: „Magyarország mintegy mintakísérlete volt annak a folyamatnak, ami most globálisan zajlik. A világ azonban talán nem lesz annyira reakciómentes, mint mi voltunk.” Bogár tanár úrnak igaza lett: a görög polgárok tüntetésekben testet öltő dühkitörései is bizonyítják, hogy a pénzimpérium mohósága egyes országokban kemény válaszra számíthat.

    Mindez arra irányítja a figyelmet, hogy a birodalmi kifosztás egyetlen alternatíváját a kifosztottak új szövetségi rendszerei képezhetik, amelyek a birodalmat az egyenként való karanténba zárás, levadászás fegyelmező-hatalmi intézményeitől fosztják meg.

    !? Talán Orbánnak lesz esze, és szövetkezik más hasonló országokkal....

    Az ingyen pénz megmaradt részét betették a jegybankokba, hogy azért kamatozzon is, mármint nekik. Az eredeti cél – hogy ebből esetleg hitelezniük kellene, hogy ne menjen tönkre a világnak az a része is, amely még talpon maradt – teljesen elmosódott, így tovább szították a most már valóban elmélyülő válságot

    A PIGS-perifériák kivégzése azzal az előnnyel is jár, hogy a brutális rezsiköltség-csökkentés egyik evidens módja a nemzeti tulajdonú vállalatok hatalmas arányú privatizálása. És mivel nyilvánvaló a kényszerhelyzet, és egyszerre zúdul a piacra a gigantikus vagyonkínálat, a globális tőkestruktúrák szimbolikus árakon juthatnak mesés értékekhez. Arról már nem is beszélve, hogy lévén szó csodás természeti adottságokkal rendelkező gyönyörű mediterrán országokról (plusz Írország misztikus szépségei), a mindent radikálisan leértékelő, mesterségesen szított álság-válság a piaci ár töredékéért teszi elérhetővé ezeket az ingatlanokat a birodalmi elitek megfelelő pedigrével bíró egyedei számára

    A totális 1éni önzésre ÉS nihilizmusra nem le7 semmien tartósan fennmaradni képes társadalmi rendszert építeni.

    A planetáris pénzügyi csúcsragadozók pedig csak erre a jelre vártak, és azonnal rávetették magukat a védtelen perifériákra, ahogy azt Portugália, Izland, Görögország és Spanyolország, azaz a PIGS országok esetében látjuk. Paradox módon Görögország esetében kiderül: »ha kell«, akkor rengeteg pénz van, sokkal több, mint amennyi ahhoz kellett volna, hogy a válság ki se alakuljon. Csakhogy ezt az összeget a pénzhatalmi rendszer kapja!

    Am MINDENT eladnak, amiből csak állami bevétel forrás le7ne pl szerencsejáték monopólium, összes közmű, utak, iskolák, kórházak, semmi nem fog maradni - ez embertelenség, és itt lesz + a közös pont amikor már az a tét, hogy holnap a vágóhídra hajtanak a vesédért akár mert "el vagy adósodva" - mert az egyik bank a másiknak adta a pénzt, az államtől TELJES MÉRTÉKBEN dfüggetlen "nemzeti" jegybanknak - miközben maga az állam, pláne a lakosság abból a pénzből nem látott semmit !!!!

    VálaszTörlés
  28. A fedezetlen pénzt úgy teszik fedezetté, hogy a bankrendszer a levegőből előállítja a pénzt, utána kölcsönadja az államnak, az állam pedig visszaadja adóval fedezett kamatozó pénzként, de támogatásként. Ajándékba!

    Miért parkol 4000 milliárd a "nemzeti" bankban, ha a gazdaság haldoklik?

    Jas + még vmi. Az a HŰBÉRI ALAPON A PÉNZ6ALOM ÁLTAL KITARTOTT (és amúgy pont oan piacképtelen tudású, mint 1 régi leninista-marxista diplomás, értéket nem teremtő, csak a semmi ragozásához értő...) közgazdász, pénzügyes klikk, akik a párt és hátttér6alom törekvéseit segítik azzal, hogy félrevezetik a népet a médiaszerepléseik során, önállóan és kritikusan nem gondolkod6nak - csak azon hogy mosdassák ki a mocskos gazdáikat a közvélemény előtt. Másrészt elég szánalmas, ha csak erre a teljesítményre képes a politikai, gazdasági, pénzügyi, és jogi "vezetői" osztály. Mivel termel többet 1 németORSZÁGI takarítónő, mint 1 magyar, ha átm1ek németbe értékesebb ember leszek vagymivan?????

    VálaszTörlés
  29. Sodika az Összeomlás után az új kormányban elvállalnád az oktatási vagy az informatikai tárca vezetését ha a románbaszó felkérne rá?

    VálaszTörlés
  30. Hát nézd Banshee, a feneketlen hordóba mind1 mien szorgalmasan éshogy mennyit öntesz, az is mind1 görög önti bele-é avagy német netán svéd, a xxar szisztéma az az egész világon uaz - úgy van kitalálva, hogy a bankok járjanak jól soha nem az államok, pláne nem a NÉP.

    Ez ami most folyik propaganda, nem a görögök ellen, hanem azért, hogy a nép fogadja el a minden eddiginél durvább +szorításokat. Mert különben - mutiogatnak Görögországra - lám erre a sorsra juttok. Pedig ez HAZUGSÁG.

    VálaszTörlés
  31. "Mit csinál a görög? Ráépít a házra egy második, harmadik, negyedik emeletet és nem fejezi be."

    Ez tetszik. :)

    azt elhiszem, hogy tetszik ha egyből sumákolni kell te fehércigány..

    VálaszTörlés
  32. "az új kormányban elvállalnád az oktatási vagy az informatikai tárca vezetését"

    Az utóbbi tetszik. :)

    VálaszTörlés
  33. Sejtettem. Ártány felvette már veled a kapcsolatot?

    VálaszTörlés
  34. Apámék a régi lakásunkon azért tartottak egy minimális tartozást mindig meg a lakáshitelből egy jó évtizedem át (pedig majdnem teljesen ki volt fizetve a kezdetektől fogva az egész), mert arra (mármint a lakáshitelre) járt adókedvezmény, ami sokkal-sokkal magasabb összegű volt, mint az folyamatosan fennmaradó minimális összeg mindenkori kamatterhe. :D

    SF: Ha Orbán tényleg el akarja adni a megyei vagyonokat, akkor a jó édes anyját. Akkor tiltakozni kell :)

    VálaszTörlés
  35. Apádtól tanultad a trükközést, zsidó?

    VálaszTörlés
  36. Ezeket a sz*rokat a 8 éves keresztlányom szokta nézni ... te mennyi is vagy Sodi?

    VálaszTörlés
  37. Azt is sokan vélik úgy, hogy az 1kulcsos adó vmiféle IMF aklu részeként lett bevezetve.

    1ébk JOBB hogy nincs eurónk, viszont mivel így is be van vezetve, hiszen elfogadott fizetőeszköz nálunk is, le7 vele fizetni belföldön is bizony, azért érint, sőt, ha gyenge az euro árfolyam, erősödnio látszik innét felőlünk a dollár, így amit dollárban elszémolva importálunk, az minden annyival drágább. + amit a kereskedősk pofátlansága rátesz :)

    VálaszTörlés
  38. "Ártány felvette már veled a kapcsolatot?"

    Nem. SŐT:

    Annyira nem akar kapcsolatba lépni velem, hogy ennek pont az ellenkezője az igaz. :)
    Mondjuk nem tudom, mi baja van, nem szoktam én zaklatni őt.

    Na mindegy.

    VálaszTörlés
  39. törzsgyökeres teheráni rádió a budakeszii szilikonvölgyből

    Még megvan Toronak a román leányzó? pedig szokta cserélgeti a nőket.

    VálaszTörlés
  40. "Ezeket a sz*rokat a 8 éves keresztlányom szokta nézni ..."

    A zene akkor is jó :)
    Ez még jobb:

    http://www.youtube.com/watch?v=ZQv-v2kcCeA&feature=related

    VálaszTörlés
  41. Ez egyébként ennek a paródiája:

    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=A67ZkAd1wmI

    VálaszTörlés
  42. "az informatikai tárca vezetését"

    Jézus úristen fasza! Vonatozó öregekkel lenne tele az egész ország! Vagy ez a katartikus összeomláshoz kell?

    Infrastruktúravédelmi osztag nem akart még leigazolni, Púp?

    VálaszTörlés
  43. Mekkora államadósságunk lenne, ha sneci vezetné az országot?
    Nem lenne az a mentőcsomag, ami elég lenne nekünk.

    De legalább a honvédség el lenne látva helikopterrel.

    VálaszTörlés
  44. Mind1, hogy soktízmilliós birtokvédelmi rendszert, avagy 1 szál Tuto lakatot törsz fel, akkor is törvénytelenség pl a betörés, magánlaksértés is. :)

    VálaszTörlés
  45. 2 + 2 Matolcsy szerint is 5, úgyhogy nem tökmindegy? :D

    VálaszTörlés
  46. Ja, csak a gazdaságnál van az ilyen balfaszoknak egy-két évük, mielőtt hibaüzenettel leáll. De legalább kezdesz képbe jönni a képességeiddel. Nyugi, Sodi, te a forradalom után is ugyanilyen lúzer lennél, viszont ha kicsit is exponálnád magad, a végén veled vitetnék el az egész balhét.

    VálaszTörlés
  47. Ez nem a képességekről szól.
    Ez a "ki nem szarja le a konvencionális megközelítést, én a tankönyvi korlátoknál többre vagyok hivatott"-hozzáállás nagyon tetszik nekem. Ebből a szempontból Matolcsy a pénzügyminiszterek Schlingloffja és Brian Tracy.je. :))

    Azt egyébként még ők maguk sem hitték el, hogy a 16%-os SZJA felpörgeti a gazdaságot (ennyire nyilván a Matolcsy sem hülye), elvégre a Corvinus-on másodéves adópolitikai ismeretek előadáson is világosan elmagyarázták az egyszerű egyetemi hallgatóknak (így nekem is), hogy az adócsökkenésnek ÖNMAGÁBAN még sehol a világon nem volt ilyen következménye. Soha. Ahol gazdasági pörgés ezzel egy időbe esett, ott is a vele párhuzamosan végrehajtott mély szerkezeti átalakításoknak volt ez köszönhető. :)

    Ezek tényleg inkább felső középosztályt akarnak erősíteni, ahogy a Vona mondja. 1 milliós réteg uralkodjon a maradék 9 millión. Ez mondjuk ANNYIRA nem hangzok rosszul, mert a felső 1 millióba nem lehet olyan nagyon nehéz bejutni. Az mégsem a felső 10, 100, vagy 1000. :)

    VálaszTörlés
  48. Mondjuk nem fog így maradni, mivel erő s a jobbikos nyomás a többsávossá változtatásra, nincs oan parlenti vitanap hogy nem említené vmeik jobbikos felszólaló ezt.

    VálaszTörlés
  49. Én is pontosan úgy gondolkodom, mint a Matolcsy.

    "Hagyjál már a vészmadárkodó számításaiddal, én hiszek benne, hogy ez jó lesz, elvégre amit te bukásnak próbálsz hazudni, az valójában a kirobbanó siker első bizonyítéka. Ismerem a konvencionális módszertanokat is, de ez a tudás egy nagy embernél pont arra jó csak, hogy tudatában legyen, mit halad meg éppen."

    Önmagában ez, hogy az ország pénzügyi irányítása ugyanúgy gondolkodik, mint én a saját pénzügyeimben, tetszik. Egy kicsit talán még a jobbikos Volner János hazafias alapon álló tankönyvfetisizmusánál is jobban. :)

    VálaszTörlés
  50. "erő s a jobbikos nyomás a többsávossá változtatásra"

    Mondjuk a tisztesség kedvéért érdemes megemlíteni, hogy erre van egy 100%-ig logikus visszavágás.

    Matolcsy erre azt mondja:
    - mennyibe kerül az 16%-os SZJA? 400 milliárdba
    - mennyit spórolunk a MANYUP-tőzsde felszámolásával? 400 milliárdot

    Egyikből a másikat finanszírozzuk, tehát hazugság, hogy kár keletkezne. A végösszeg ugyanis nulla forint.

    Ez a saját adósság-kintlevőség szembeállításomra hasonlít, ebben is hasonló módon jár az agyam a Matolcsyéhoz, ezért a magam részéről ezt elfogadható magyarázatnak tartom. :)

    Ezért is nem vagyok Jobbik tag. Sok ilyen apróság van, amiben KÜLÖNVÉLEMÉNYEM VAN, és nem tartom hülyeségnek, amit a kormány csinál. Akkor sem, ha épp a Jobbik az ellenkezője mellett áll ki.

    VálaszTörlés
  51. Egyébként a hangsúly ezen van:

    - alaposan ismerem, hogy középszerű gondolkodással mi lenne a logikus és ésszerű
    - de ez a tudás pont arra jó, hogy pontosan tudjam, mit haladok meg éppen

    :)

    VálaszTörlés
  52. "Önmagában ez, hogy az ország pénzügyi irányítása ugyanúgy gondolkodik, mint én a saját pénzügyeimben, tetszik."

    Én öszintén remélem, hogy ennyire azért nem rossz a helyzet...

    VálaszTörlés
  53. "Ez mondjuk ANNYIRA nem hangzok rosszul, mert a felső 1 millióba nem lehet olyan nagyon nehéz bejutni."

    Baszd meg, te szerencsétlen, a saját skáládon az underclass szintet sem ütöd meg, a rezsit sem tudod kiskálázni úgy, hogy kajára és törlesztésre/bérletre nem költesz semmit. Neked a felső ötmillió is elérhetetlen!

    "Önmagában ez, hogy az ország pénzügyi irányítása ugyanúgy gondolkodik, mint én a saját pénzügyeimben, tetszik."

    Hát nekem meg kurvára nem tetszik. Nem szeretnék Sodilandben élni, mert annak az lesz a vége, hogy valami zsidónak odaadjuk az éves GDP-t hozomra, és aztán kegyelemkenyéren vegetálunk egy büdös sarokban. Szóval reméljük a végsőkig, hogy nem kizárólag a vonzás törvényére épül a gazdpol!

    VálaszTörlés
  54. "- alaposan ismerem, hogy középszerű gondolkodással mi lenne a logikus és ésszerű"

    például nem elbaszni negyedmilliót műanyag játékra, amikor a rezsi se jön ki?

    VálaszTörlés
  55. Sneci, nagyon okos gyerek vagy, de mondjuk pénzügyi kérdésekben nem tőled kérnék tanácsot, ugye megérted? :DDDD

    VálaszTörlés
  56. "a saját skáládon az underclass szintet sem ütöd meg"

    Pillanatnyilag valóban nem, mert volt ilyen célom. :)

    "rezsit sem tudod kiskálázni úgy"

    Kiskálázni mindent tudok, amit akarok éppen. A lényeg azon van, mit AKAROK kiskálázni éppen. Azt mindig sikerül.

    "valami zsidónak odaadjuk az éves GDP-t hozomra, és aztán kegyelemkenyéren vegetálunk egy büdös sarokban"

    :)
    Vannak rövid távú és hosszú távú dolgok. Az pénz nem veszett el, csak épp nem én kezelem.

    VálaszTörlés
  57. "pénzügyi kérdésekben nem tőled kérnék tanácsot, ugye megérted? :DDDD"

    Ezért nem leszel soha gazdag. :D

    VálaszTörlés
  58. Sodi, azt vágod, hogy te egy nincstelen lumpenproli vagy, aki jó, ha havi 2000 forinttal rendelkezik szabadon? Vannak viszont olyan adósságaid (igen, adósságaid), ami miatt nem lehet számlád, nem vehetsz telefont a saját nevedre, és folyton rettegned kell a végrehajtóktól. Az elmúlt években elvesztetted a házad, a kocsid, az örökséged, a groby-s futárt, a takarítónőt, az önálló életed. Nem egy kimondott gazdasági sikertörténet.

    VálaszTörlés
  59. Pedig Sodi képes kissé árnyaltabban gondolkodni, talán pont a miatt nem tűnik 7köznapinak, és igen, sztem ien szempontból megbíz6nátok benne, már a régi blogon is kiderült - amit most olvasgatok vissza archivból - hogy igenis ért a gazdasághoz. :]

    VálaszTörlés
  60. katartikus összeomlás, már megmondta. És ezt a receptet kínálja a hazának is, ettől hazafi.

    VálaszTörlés
  61. Zulu:

    Minden egy folyamat, de a gazdaggá válás nem feltétlenül lineáris emelkedés, hanem egyre csökkenő kiingásokat mutató konvergencia.

    VálaszTörlés
  62. "Ezek tényleg inkább felső középosztályt akarnak erősíteni, ahogy a Vona mondja. 1 milliós réteg uralkodjon a maradék 9 millión. Ez mondjuk ANNYIRA nem hangzok rosszul, mert a felső 1 millióba nem lehet olyan nagyon nehéz bejutni. Az mégsem a felső 10, 100, vagy 1000. :) "

    Van egy rossz hirem Sodi.

    Par eve papiron a legjobb uton voltal a felso kozeposztalyba: sajat lakas, kocsi van, diploma(k) kilatasban, biztos szuloi anyagi hatter. Meg olyan polgari luxusokra is telt, mint egy takaritono.

    Ebbol mi maradt meg mara? Semmi, legfeljebb az almok. Honaprol honapra a rezsi kiskalazasaval kuszkodsz, a lakas eluszott (mi lett a vetelarral?), az orokseg eluszott, diploma sose lesz, auto sose lesz.

    Szar ez igy nagyon.

    VálaszTörlés
  63. "katartikus összeomlás, már megmondta."

    Az nem Orbántól jön el. Ők tudják, hogy finoman szorítgatva tűr a magyar. A valódi katarzishoz hirtelen történő drámai változás lenne szükséges.

    "És ezt a receptet kínálja a hazának is, ettől hazafi."

    Ahogy Budaházy mondja, hazafias alapon gyorsan összeszedjük magunkat, és immár terhek nélkül növekedünk.

    VálaszTörlés
  64. "Kiskálázni mindent tudok, amit akarok éppen. A lényeg azon van, mit AKAROK kiskálázni éppen. Azt mindig sikerül."

    Tehát nem is akartad kiskálázni a rezsit? Ezekszerint élvezted, amikor kikötötték az internetet? Meg anyád telefonját, hogy utána szobrozhass a moszkván a visszakapcsolásért? Ezeket mind te akartad, ugye?

    VálaszTörlés
  65. "igenis ért a gazdasághoz."

    Hogy a faszba ne. Hiszen bizonyíték erre a Sodi Zrt., kiterjedt médiabirodalmával és az informatika teljes vertikumával, jelentős befektetésekkel, népes közönséggel. Ma már kétszámjegyű nézettséget is bármikor elér, és ha buszjegy kell, az sem probléma.

    VálaszTörlés
  66. "sajat lakas, kocsi van, diploma(k) kilatasban, biztos szuloi anyagi hatter"

    Ezek közül egyik sem lényeges kérdés.
    Ha ezeken múlva a mobilizáció, Gyurcsány soha nem jutott volna el oda, ahol most van. :))

    VálaszTörlés
  67. "Ezért nem leszel soha gazdag. :D "

    Gazdag = lakásom, autóm elvesztése, millióim elajándékozása? Én is remélem, hogy nem leszek az!

    VálaszTörlés
  68. "Tehát nem is akartad kiskálázni a rezsit? Ezekszerint élvezted, amikor kikötötték az internetet?"

    A baj nem akkor van. A baj akkor van, ha még aznap nem tudod visszaköttetni, mert nem tudsz rá pénzt szerezni.

    "Hiszen bizonyíték erre a Sodi Zrt., kiterjedt médiabirodalmával és az informatika teljes vertikumával"

    Még nem. :)

    VálaszTörlés
  69. Ja, hát nem midnen közgazdász milliárdos így személyesen is. És nem minden te7séges zenész, tudós, vagy épp bármi más alkotó ember ELISMERT a maga korában. :ß

    VálaszTörlés
  70. Sneci pénzügyi érzékéhez egyetlen példát hoznék fel:

    DIÁKHITELBŐL vett 180 ezres mobiltelefon.

    Vágod, diákhitelből. Mobiltelefon. 180 ezer forintért.
    Az ostobaságnak nincs határa.

    VálaszTörlés
  71. És sok jó vidcsyt készített vele, örült neki, ettől produktívabb lett, tehát MEGÉRTE igen!

    VálaszTörlés
  72. Igen, kitermelte vele a 180 ezer forintot + a kamatait. Jóvan sf, látod, ezért vagy te virágkötő szakmunkás.

    VálaszTörlés
  73. "millióim elajándékozása"

    Nem ajándékoztam el. A bíróság 2004. augusztus 5-től 2005. április 15-ig 2,5 millió Ft, 2005. április 16-tól máig 2,4 millió forint mindenkori alapkamat szerinti járulékait ítélte meg. (2005. április 15-én törlesztett a tanár úr 100 ezer forintot). Ez sávos kamatozás az előző naptári félév utolsó napján érvényes kamatszint szerint.

    2004. árpilis 15-ig: 173 082 Ft
    2005. április 16-től kezdve 1 148 647 Ft
    Összesen 1 321 729 Ft járulék és 2 400 000 Ft tőle.

    Tanár úr tehát 3 721 729 Ft-tal tartozik nekem ma. Ennyit tudok behajtani rajta jogerősen.

    Miután viszont 3 721 729 Ft tartozásom MINDENT összeadva sincs (még a diákhitellel együtt SEM), ezért teljesen nyugodt lehetek, mert nincs adósságom, csak tartozásom van. Van pénzem, csak most éppen más kezeli.

    VálaszTörlés
  74. "Tanár úr tehát 3 721 729 Ft-tal tartozik nekem ma. Ennyit tudok behajtani rajta jogerősen. "

    A 3.7milliódból miért nem veszed meg holnap a helikoptert, kamerát, stb? Ja, mert a pénzhez nem férsz hozzá, csak papíron létezik, azzal meg kitörölheted a segged? Ciki.

    VálaszTörlés
  75. Agent Zulu

    Szegény elmebeteg szerint ő nem tartozik senkinek, mert volt olyan hülye, hogy eltékozolta a vagyonát-lehetőségeit, és szerinte a világ úgy működik, hogy ezzel nullára hozta ki magát.

    Na meg szerinte nem felelős a munkába lépése előtt elkövetett tetteiért, ahogyan a cigányok is a kiskorúakat küldik lopni ...

    VálaszTörlés
  76. "Igen, kitermelte vele a 180 ezer forintot + a kamatait."

    Nem vele. :D
    Hanem mert ettől jobb kedvem lett, hatékonyabban tanultam, és ezt a tudást használom most pénzkeresésre.

    VálaszTörlés
  77. "Szegény elmebeteg szerint ő nem tartozik senkinek"

    De igen. Tartozás van.
    Csak adósság nincsen.

    VálaszTörlés
  78. "Hanem mert ettől jobb kedvem lett, hatékonyabban tanultam, és ezt a tudást használom most pénzkeresésre. "

    Púp, annyira mégse lett jó kedved, hogy le tudj diplomázni. xD
    Arról nem is beszélve, hogy 1 év alatt se keresel 180k + kamatot. (nem, te hülye fasz, megintcsak ne számold ide a kártérítésedet)

    VálaszTörlés
  79. "Ja, mert a pénzhez nem férsz hozzá, csak papíron létezik, azzal meg kitörölheted a segged?"

    Jaaa. Ennyi erővel a tartozásaim sincsenek. :DD
    ÉRTED MÁR? :)

    VálaszTörlés
  80. "Van pénzem, csak most éppen más kezeli."

    Te ebben a világban élsz?

    VálaszTörlés
  81. Nem csak közvetlenül le7 vmi befektetésnek a 6ását számszerűsíteni, összefüggéseiben azaz kontextusában kell nézni, mien 6ása lett azon telcsi bexerzésének. :)

    VálaszTörlés
  82. "Púp, annyira mégse lett jó kedved, hogy le tudj diplomázni. xD"

    Hazugság. A válság miatt elfogyott a pénz a tandíjra.

    VálaszTörlés
  83. "Te ebben a világban élsz?"

    Minden nézőpont kérdése.
    Amit mondok, az megfelel a jogi absztrakciónak.
    Én a tartozás is csak egy jogi absztrakció.

    VálaszTörlés
  84. Na jó, nem fogok hülyéknek magyarázni.
    Megyek inkább melózni.

    VálaszTörlés
  85. Snecike, hogy fogyhatott el a pénz a tandíjra, mikor neked van 3.7 milliód? Vagy mégsincs?

    VálaszTörlés
  86. "Van pénzem, csak most éppen más kezeli."

    Ja Sodi ez abban az esetben igaz, ha mondjuk a bankba tetted volna azt a pénzt, és bármikor kivehetnéd a betéted, mert addig a bank kezelné.

    Te felelőtlen elkényeztetett ficsúr módjára eltékozoltad a családi vagyont ... nem is csodálom édesapád alkoholproblémáit csoda, hogy édesanyád nem menekült még az alkoholhoz ilyen utód mellett.

    VálaszTörlés
  87. Sneci, számolgathatod a kamatokat, aztán majd boldogan fogsz megdögleni 20 év múlva az aluljáróban, tudván hogy már 15 milliód van. xD

    VálaszTörlés
  88. "Van pénzem, csak most éppen más kezeli."

    Sodi, a boltban nem kérdezik meg, hogy van-e más általt kezelt pénzed. Ha nem tudsz virítani lovét, akkor nincs helikopter, nincs kamera, de még parizer se.

    Másrészt nem te mondtad, hogy nem a javak birtoklása, hanem az irányításuk számít?

    VálaszTörlés
  89. "Na jó, nem fogok hülyéknek magyarázni."

    Mekkora jelenetek lehetnek, mikor az anyjának magyarázza ezt :DD

    VálaszTörlés
  90. A tanár úrnál lévő pénzem jogszabály szerint minden egyes nap 394 Ft-tal növekszik. [ (2,4M * 0.06) / 365 ] Ennyi fizet nekem azért, mert használja. Ilyenformán ez egy reálértéket tartó összeg, tehát engem kár nem ér.

    Ez minden héten 2 758 Ft.
    Havi átlag 11 820 Ft
    Évente 141 840 Ft

    Miért kéne aggódnom? :)

    VálaszTörlés
  91. "Miért kéne aggódnom? :)"

    Az nem zavar cseppet sem, hogy soha nem fogsz hozzáférni? Nézegeted a számokat az excel tábládban?

    Ha szerencséd van, havi 10-20 ezret utalgatnak majd neked. Ennyit akkor is kapnál, ha simán befektetnéd a pénzt. Plusz még maradna 3 milla tőkéd, ami a te esetedben mondhatjuk, hogy nem létezik.

    VálaszTörlés
  92. Vagyis személyes szolgáltatás - mint ellentétel - nélkül is szedhet adót az állam. (Az Alkotmánybíróság ezt korábban csak a szolidaritás elvét betartva, egy bizonyos szintig engedte a nyugdíj-járuléknál.)

    Am rogán 1 TIPIKUS belpesti libsi patkány ettől függetlenül is.

    Ezek mire játszanak, polgárháborúra? Mondjuk 1 ien rogánféle fide-szdsz-es patkányt kb 0-ra tartok én - is... :ß

    Ja, + kor6ár alati nyugdíjakra IGEN MIND1IKRE NEMCSAK A RENDŐRÖKÉRE 165 NYUGDÍJADÓ mert orbánpatkányék ezen túlra azokat "járandóságnak" keresztelték át!!!!!!!

    (kb most utóbbi 7ekben tűnt el belőlem bármi illúzió, hogy EZEK itten a magyar népnek "jótakarnak")

    )( Pusztuljon a zsidesz! )(

    VálaszTörlés
  93. Ha csak a minimálbér havi járulékterheik (kb. 50 e Ft) hajtom be rajtuk, akkor is legalább 6 évig biztosítva van a kvázi adómentességem. Nincs itt gond. :D

    Csak ti seggek vagytok utánaszámolni a dolgoknak.

    VálaszTörlés
  94. "Ha szerencséd van, havi 10-20 ezret utalgatnak majd neked."

    Az 50-ben azért reménykedem. :)

    VálaszTörlés
  95. Na jó, megyek vissza melózni.

    VálaszTörlés
  96. Én vagyok a hülye, hogy szerintem jobb 3 millió egyben, mint havi 20 ezrenként?
    Jóvan sneci, tulajdonképpen megérdemled a helyedet a társadalmi ranglétrán, ha ennyire ostoba vagy.

    VálaszTörlés
  97. Ezek a szegények, azaz a TÖBBSÉG GYILKOSAI márpedig a gyilkoson nem érdemelnek sem részvétet sem szánalmat sem könyyöröületet pláne nem szavazatokat vagy "megértést" netán "türelmet" ettől a soxxorosan kifosztott magyar társadalomtól !!!!!

    VálaszTörlés
  98. Reménykedni lehet, de 50-et soha nem fogsz kapni.
    Ha kapsz valamit egyáltalán, ugye. Merthogy ebben te sem vagy már annyira biztos.

    VálaszTörlés
  99. Sodi, gyerekkorodban anyad hordott pszichologushoz?

    VálaszTörlés
  100. "Reménykedni lehet, de 50-et soha nem fogsz kapni."

    Ezek KETTEN vannak. Egyetemlegesen.
    A fejenkénti havi 25 már nem olyan földtől elrugaszkodott gondolat. Tanár úrnak szép nagy nyugdíja van, ha jól tudom, utolsó éveiben 4-500 ezreket keresett.

    VálaszTörlés
  101. Az egyetemlegesség jogilag azt jelenti, hogy bármelyikükről követelhetem, gyakorlatilag pedig hogy EGYSZERRE mindkettejüktől. :)

    VálaszTörlés
  102. Sajnos ez soha nem fog kiderülni, mert úgy látszik inkább megvárod, hogy végelgyengülésben meghaljanak, mielőtt elindítanád a behajtást.

    VálaszTörlés
  103. Figyelj sodi van valamim ami téged motiválna... Néhány éve kaptam Demján Sándortól egy komoly trigránitos nagy emlékdobozt amiben súlyos gránit testek vannak... Igen mutatós és szép ajándék volt tőle! Ha ezt megvásárolnád tőlem akkor lenne ami késztetne arra hogy ne lustálkodj, dolgozz keményen ahhoz hogy sok pénzed legyen! Ilyen tárgya kb 15-20embernek van! Ez sokkal jobban motiválhatna az üzletben! Mit szólsz megvennéd?

    VálaszTörlés
  104. Valszeg anyád pontosan tudja, hogy bukott ügy az egész, ezért nem indította el az eljárást.

    Azt meg se próbáld bemesélni, hogy évek óta nincs 100 ezer forintotok rá.

    VálaszTörlés
  105. Pedig tényleg :)

    Utálom, amikor valaki életszerűségre hivatkozik. Az élet sokszor nem "életszerű". :)

    VálaszTörlés
  106. Szerintem ne faradozz meg ezzel. Szerintem a zsido tanarnal sokkal biztonsagosabb helyen van a penzed, mint a bankban.

    Egy par evig meg mindenkeppen kamatoztasd nala a penzed!

    Arra viszont mindekeppen mar most talalj ki valamit, hogy ha megjelenne nalad, hogy most pedig visszaszeretni fizetni egy osszegben cash a penzt, akkor azt valahogy meg tudd akadalyozni. A bankok sem szeretik az ido elotti vegtorlesztest, neked is az az erdeked, hogy minel tovabb a kamatcsapdaban tartsd a tanart!

    VálaszTörlés
  107. A lakasodert allitolag kaptatok 12 milliot vagy mennyit. Abbol nem telt a vegrehajtas elinditasara?

    VálaszTörlés
  108. kulonben nagyon gyanus nekem a Nandorfejervar utcai lakas sorsa.

    Ha azt eladtak, akkor hol van a penz, miert nyomorognak Sodi elmondasa szerint?

    Nem lehet, hogy Soditol csak egyszeruen megint kicsaltak valahogy a lakast? Vajon egy zsido tanar lakik mar benne?

    VálaszTörlés
  109. Laptop, helikopter, kamera, házfelújítás, mindenre van pénz, de 100 ezer forint kp évek óta nincs, amely egyébként 2 hónap alatt 100%-ban megtérülne és utána csak termelné a pénzt. Igen sneci, ez egy nagyon hihető történet.

    VálaszTörlés
  110. "Nem lehet, hogy Soditol csak egyszeruen megint kicsaltak valahogy a lakast? Vajon egy zsido tanar lakik mar benne? "

    Hehe, majd legközelebb arra kanyarodok, de nagyon röhögnék, ha fekete kalapos, pajeszos úriemberek járnának ki-be. xD

    VálaszTörlés
  111. Ez mind jogos kritika. :D
    Mindig hátra soroltuk.
    Hülyeség volt.

    VálaszTörlés
  112. Te biztos hátra soroltad, mert a helikopter fontosabb, de anyád nem lehet ennyire hülye. Egyszerűen nem. Itt valami más van a háttérben.

    VálaszTörlés
  113. Ismerősi segítség mondja is, hogy mi a francért nem indítom már el? És IGAZA van. :)))

    VálaszTörlés
  114. Sodika ugye már nincs is behajtató követelésed?

    Ne, hogy azt mond máris feléltétek a lakásod árát?
    Mikor mész ki az erdőbe fát vágni?

    Winter is coming.

    VálaszTörlés
  115. Egyet se félj te krónikus krónikás. Németország melletted áll!

    VálaszTörlés
  116. "Sodika ugye már nincs is behajtató követelésed?"

    Dehogynem :D
    Bárcsak így lenne. :)

    VálaszTörlés
  117. 13:02 Megyek inkább melózni.
    13:14 Na jó, megyek vissza melózni.
    13:17 Na de tényleg melózok.
    13:19 Na meló.
    13:28 na meló

    És még mindig itt írogatsz!! Hát így nem lesz helikopter te kis gnóm!

    VálaszTörlés
  118. Tudjátok mit?
    Juszt is elindítom helikopter helyett. :)

    Legalább lehet újra blogolni arról, hogy milyenek a zsidók. :DDDD

    VálaszTörlés
  119. Sodi, mostmár várhat jövő év elejéig. Plusz minusz pár hónap nem számít. Legyen meg a helikopter, akkor jobb kedvvel tudsz dolgozni és előbb meglesz a behajtási pénz is. Gondolkozz.

    VálaszTörlés
  120. Bárcsak engem is egy hasonló kaliberű gazdasági szakember irányítana, mint te.

    VálaszTörlés
  121. :)

    Jó, előbb legyen meg a pénz, és utána döntök.

    na meló

    VálaszTörlés
  122. Nov 20. vagy helikopter, vagy behajtás, vagy balfasz póló, ebben megegyezhetünk?

    VálaszTörlés
  123. Nem lenne jobb inkább évekig hagyni kamatozni a befektetésedet? Nem félsz, hogy a mama lenyúlja a tanár uras pénzt is?

    VálaszTörlés
  124. "Winter is coming."

    Kiraly! (Remelem egyre gondolunk.)

    VálaszTörlés
  125. És? Télen nem növekednek a kiadásaim, ezt már tisztáztuk. :)

    VálaszTörlés
  126. Kise látok növények alól azér 1 kommentcsit idenyomok xD

    VálaszTörlés
  127. Drágul a villany Sodika. Ne becsüld alá a telet, az én csapataimmal is ő bánt el régebben. Veled is jól kitolhat. Most még nem késő fát vágni. Kapd fel a baltát és irány az erdő!

    VálaszTörlés
  128. Áram drágulása irreleváns.
    A bevételt növelem hozzá oszt ennyi. :)

    VálaszTörlés
  129. "Nem félsz, hogy a mama lenyúlja a tanár uras pénzt is?"

    Lehet, hogy itt raereztel valamire.

    Sodi ugye az allitolag 1x millioert eladott lakasbol sem latott egy fillert sem, pedig allitolag az 75%-ban az o neven volt.

    Ha tenyleg ennyire szar a patyi anyagi helyzet, mint ahogy Sodi lefesti, akkor konnyen lehet, hogy jogosan felti a harom milliot.

    VálaszTörlés
  130. Furcsának tűnhet, de tényleg elképzelhető, hogy Sodika jobb helyen van a pénz a zsidónál, mint a mamánál. Ugye Sodika akkor már nem tudnád követelni se? Anyuci eltenné és kész. Vagy aláíratnál vele megint valami papírfecnit, amiről azt képzeled, hogy szerződés?

    VálaszTörlés
  131. Neki semmi köze a szerződéshez, így tudhatnám a háta mögött is intézni. :D

    VálaszTörlés
  132. Sőt. Elvileg saját magamon kívül senkinek semmi köze hozzá. Csak ugye blogger vagyok. :DDDD

    VálaszTörlés
  133. SoDI te komolyan ilyen szinten álomvilágban leledzel? mennyi a link ember nyugdíja? na abból kaphatsz max. téritést vissza, de gondolom mielőtt tőled, mint utolsó hülye gyerektől kicsalta a pénzt előtte felvehetett jó szokás szerint minden rendelkezésre álló banki hitelkeretet így elsődlegesen a bank kap a nyugdíjából levont összegből. Mennyi ideje lehet még hátra neki? vagyona gondolom nincsen, mert elárverezték volna. Az esetleges örökösei pedig vidáman fognak lemondani az örökségről így neked a realitás az, hogy van egy excel táblád a tartozásával. Viszont tőled bevasalják előbb-utóbb a hiteleket hiába feketézel, tutyimutyizol ... kevés lesz mutogatni az excel táblát meg az álmokat, hogy még neked tartozik a világ. Sajnos a világ kegyetlen.

    VálaszTörlés
  134. Anyad egy szocionista ugyved, kiszagolja a penzt.

    Olyan haszontalan dolgokra menne el a havi 50 ezred, mint viz, villany, biztositas, etel vagy eppen uj ruha.

    Igazad van, jobb van, jobb helyen van a tanarnal. O mar egyszer elkoltotte, nem koltheti el meg egyszer.

    VálaszTörlés
  135. Kit érdekel a tanár úr?
    Az ő nyugdíja egy dolog.
    Ha CSAK ő lenne, szomorú lennék.

    De ott az apósa is.
    Aki vállalkozó.
    És egyetemleges kezes.
    Ő fiatalabb 20 évvel. :D

    VálaszTörlés
  136. SoDI

    Az apósa 20 évvel fiatalabb milyen perverz körökben mozogtál te?
    Biztosítéknak mielőtt belementél lekérted a cégjegyzékből az adatokat róla? vagy elég volt annyi, hogy mondták az egy vállalkozó?

    Egyébként, ha v.ha lesz pénzed még, és szeretnéd kölcsönadni jó tanácsként közlöm pénzt ügyvéd, de még jobb közjegyző előtt átadni ( jó pénzbe kerül, de nyugodtabb alszol) , és az ügyletbe bevonni a kölcsönösszeg legalább dupláját meghaladó ingó v. ingatlan tárgyat, ha ezek a feltételek nem adottak szóra sem érdemes az adott ügylet.

    VálaszTörlés
  137. "Biztosítéknak mielőtt belementél lekérted a cégjegyzékből az adatokat róla? vagy elég volt annyi, hogy mondták az egy vállalkozó?"

    Nem, egy olyan telek, amin 150 millió jelzálog volt. Nem ismered az ügyet? :DDDD

    Na majd fel lesz frissítve a memória.

    "Az apósa 20 évvel fiatalabb milyen perverz körökben mozogtál te?"

    Hát ja. Tanár úr 60 éves és csaj 20. :D

    VálaszTörlés
  138. Aki házastársának apja, ha 20 évvel fiatalabb, az csak azt jelenti, fiatalabb a felesége is. Elég gyakori felállás... mitőllenne az /verz? ;)

    VálaszTörlés
  139. Konkrétan 60 éves férfi és 20 éves csaj. :)
    De hát szerelem, hát szerelem. Mit szóljon bele az ember. :D

    VálaszTörlés
  140. "Nem ajándékoztam el. A bíróság 2004. augusztus 5-től 2005. április 15-ig 2,5 millió Ft, 2005. április 16-tól máig 2,4 millió forint mindenkori alapkamat szerinti járulékait ítélte meg. (2005. április 15-én törlesztett a tanár úr 100 ezer forintot). Ez sávos kamatozás az előző naptári félév utolsó napján érvényes kamatszint szerint."

    Ezek szerint 2005. április 15-én történt az ügyben bármiféle előremozdulás? Annyi eszed volt-e, hogy azóta küldtél felszólítást 2011- április 16 előtt? vagy még egy forintot is átvettél-e tőle hivatalosan? ha nem 2011. április 16-ától már nyugodtan hivatkozhat rá, hogy erről a kölcsön ügyletről lemondtál, és a bíróság előtt is megfeszülhetsz nem látsz egy kanyit sem.

    VálaszTörlés
  141. Keszul a Lex Sodi:

    "Felsorolják a törvényben a gyermekek jogait, így elsősorban, hogy családban nevelkedjen, és rögzítik a kötelességeiket is. Harrach Péter ezek között említette a tanulmányok folytatását, az egészségtelen életmód kerülését, a szülővel való együttműködés kötelességét, és eltartásának kötelezettségét addig a határig, amíg saját gyermekének eltartását nem veszélyezteti."

    TLDR: Fizethetsz anyadnak, vagy az utolso filleredert is be fog perelni.

    VálaszTörlés
  142. Jaja. nekem is van 19 éves barim, na nem oan =D és mégse vok /verz, szal tessék Tomcatet senem bántani amiért barizik 10en 8-9éves tinikkel...

    VálaszTörlés
  143. Kiemelnem ezt: "... [szulo] eltartásának kötelezettségét addig a határig, amíg saját gyermekének eltartását nem veszélyezteti."

    Tehat meg csak arra sem hivatkozhatsz majd, hogy sajat magad etetesere kell a penz. Eloszor az anyad, aztan ha marad meg penzed, abbol eldegelhetsz.

    Es neked meg a kulfoldre valo lelepes sem opcio. :)

    VálaszTörlés
  144. Bocs Sodi elszámoltam 2010. április 16-ig kellett cselekednek legközelebb pedig 2015. április 16-ig tudod halogatni a következő lépést.

    VálaszTörlés
  145. sneci, te megint rettenetesen ostoba vagy. itt vered a faszod, hogy van a tanár meg a kezese, közben meg fogalmad sincs, hogy ők milyen intézkedéseket tettek azért, hogy esélyed sem legyen a pénzed behajtására. kérdezd meg anyádat, hogy mi van akkor, ha a végrehajtás során befolyt pénz nem fedezi az egyes tartozásokat. kérdezd meg tőle, hogy neked milyen kategóriába sorolódik a követelésed, és van-e esetleg olyan jogcím, ami megelőzi a tiédet, és ezt a jogcímet meg tudják-e játszani a tanár úrék?

    ismét nagyot fogsz koppanni, az az érzésem.:))

    VálaszTörlés
  146. sodilegnagyobbrajongoja

    Az a baj ez nem olyan vicces sajnos főleg, hogy Rogán Tóni benyújtotta javaslatnak pl. a nyugdíj járulék megszüntetését, és átalakítását a szolidáris adó részeként a jövőben a nekünk, de még a szüleinknek sem biztos, hogy lesz nyugdíjrendszer. Csak fizetünk.

    VálaszTörlés
  147. törzsgyökeres teheráni rádió a budakeszii szilikonvölgyből

    2005. április 15-től nem fizetett egy garast sem, és Sodi sem szólította fel fizetésre hivatalosan már gyakorlatilag most cseszheti a produkciót.

    VálaszTörlés
  148. A fides-szdsz jelentése sztem : hűség az szdsz-hez :))))))))))

    Csak legalább a nép vegye észre az fennforgó által verődést, és ne legyen hozzájuk hű tovább. még akkor se ha ezer Wass Albert idézetet olvasnak fel, am is méltatlanok rá hogy használják a nevét pl kb ezen jeles-neves emberek oanok nekik - mint a komcsiknak (volt) Radnóti Miklós, József Attila v Ady Endre.

    VálaszTörlés
  149. vik, a peresített követelés végrehajthatóságának elévülése az ítélet jogerőre emelkedésének napján kezdődik.

    VálaszTörlés
  150. "Aki vállalkozó."

    Te is az vagy. Nézd meg magad, rajtad mennyit bírnának behajtani? :p

    VálaszTörlés
  151. Vegyük csak végig.

    Sneciék eladtak egy kocsit és egy házat, laptopot vettek. 100 ezer forintot még egy utolsó kőműves is ki tud skálázni ha fontos. Az is gyanús, hogy ezt a 100 ezer forintos összeget a trollok adták a szájába, neki magának fogalma se volt arról, hogy kell-e pénz a végrehajtáshoz, és ha igen mennyi - tehát fel sem merült a kérdés nyár előtt sneci elméjében, azóta pedig nem nézett utána, hogy pontosítson.

    Namármost ha sneci nem foglalkozott a témával, akkor vagy az anyja kezeli az ügyet vagy senki. Ha az anyja kezeli az ügyet, akkor tuti ki lett már skálázva az a 100k, már ha bármi is múlik rajta.

    A fentieket figyelembe véve nagy összeget mernék tenni rá, hogy snecinek nincs érvényesíthető kintlévősége, hanem teljesen tudatosan, az ADÓSSÁGAI miatti beégést elkerülendő hazudja csak azt, hogy van.

    VálaszTörlés
  152. Hallod sneci? El vagy adósodva! Te világ egyetlen csóró közgazdasági zsenije!

    VálaszTörlés
  153. Vagy az előttem szólónak van igaza vagy a mama már rég elindította a végrehajtást és spájzolja a pénzt saját magának nehezebb időkre.

    VálaszTörlés
  154. törzsgyökeres teheráni rádió a budakeszii szilikonvölgyből

    Most voltam nemrég tanúskodni hasonló ügyletben haverom apja anno a legjobb haverjának adott kölcsön a vállalkozása elinditásához pénzt ami bukott a pénzükkel együtt. Megvolt a bíróságos ügylet megegyezés a törlesztésről , és eleinte fizetgetett is, majd hanyagolta. Az ügyvédjük elcseszte a felszólító levelek kiküldését, majd nem akarta ezt felvállalni, de az nem nagyon érdekelt senkit. A bíróság pedig az utolsó kifizetéstől nézte, hogy öt éven belül történt-e v.mi már a delikvens arra hivatkozik, hogy jóhiszeműségből nem fizetett, mert már nem igénylik a tartozást. Így most a bíróság előtt buktára áll az ügylet másodfokon ...

    VálaszTörlés
  155. Bennem meg az is felmerult, hogy az anyja suttyomban mar regen behajtotta az osszeget, es ebbol finanszirozta Sodi tandijat, takaritonojet, stb.

    VálaszTörlés
  156. Egy szó, mint száz, ha öt éven belül itt nem léptek v.mit az ügyletben, hanem most akarna még elkezdeni v.mit majd ügyködni az már kidobott pénz ...

    VálaszTörlés
  157. "Bennem meg az is felmerult, hogy az anyja suttyomban mar regen behajtotta az osszeget, es ebbol finanszirozta Sodi tandijat, takaritonojet"

    Nincs kizárva, sőt, az sem, hogy erről sneci is tudja, csak most adja az okosjancsit. Tudjuk jól, hogy ha az érdekei úgy kívánják, a csillagokat is lehazudná az égről. Anno még a wordpresses blogján volt valami olyasmi, hogy azt hazudta, hogy dolgozik pénzért, és a google számla szóra adott első képtalálatát töltötte le majd fotosoppolta át bizonyíték címén.

    VálaszTörlés
  158. Mindenesetre büdös az ügylet, mert bkv jegyeket kell kiskáláznia hosszadalmasan kimozdulni a lakásból ... ott vannak az álmai százezrekért telefon, helikopter, kamera, és nem zavarja, hogy több millió forintja másnál amiből valóra válthatná mindezt, de legalább egy kabátot tudna venni a törlesztés összegéből.

    VálaszTörlés
  159. inkább arra tippelek, hogy a lakáseladásból származó pénz már nincs meg, mert abból a 13 millából aztán könnyedén le lehett volna csípni 100 ezret, hogy a 3 és fél millió csorgásának költségeit kifizessék belőle.

    meg ha az éhhalál és a rezsirém egyszerre kopogtat az ajtón, akkor nem kérdés, hogy beleköltök-e a bankban pihenő 13 millióba. sneciék nem tették, tehát az a pénz valószínűleg elment valami másra. talán sneci apjának kellett belőle adniuk, talán korábbi tartozáskat rendezett belőle az anyja, talán ebből fizették a pátyi ház 3 millióba kerülő bővítését, vagy ezek valamilyen kombinációja vitte el a pénzt.

    valami bűzlik pátyon ebben az ügyben, ez nem kérdéses.

    VálaszTörlés
  160. meg ugye ott van a gáz bevezetésének kérdése is, ami 1-2 év alatt megtérülne, és mégsem csináltatják meg. ha 13 millió pihen a bankban, akkor nem kérdéses, hogy megcsináltatom ezt a hamar megtérülő, értéknövelő, kiadáscsökkentő beruházást.

    ez is egy újabb jel arra, hogy nincs 13 milliójuk lekötve a bankban.

    VálaszTörlés
  161. "Ezek szerint 2005. április 15-én történt az ügyben bármiféle előremozdulás? Annyi eszed volt-e, hogy azóta küldtél felszólítást 2011- április 16 előtt?"

    Nem.
    MÉGIS MINEK?

    "a követelés bírósági úton való érvényesítése ... megszakítja az elévülést"
    "Az elévülés megszakadása, illetőleg az elévülést megszakító eljárás jogerős befejezése után az elévülés újból megkezdődik."

    A jogerős bírósági ítélet 2009. októberében született meg. Azóta nem nagyon telt el 5 év. :)

    2005-ban adtam be a fizetési meghagyást (végrehajtási eljárás), ami 2009. október 3-án zárult le. Ez azt jelenti, hogy a követelésem 2014. október 3-án évül el. Most 2011. októbere van.

    VálaszTörlés
  162. Na ez nekem új info 13 milka a bankban, és a flanel ingek számát növeli magán télvíz idején, mint a csövesek? :O

    VálaszTörlés
  163. "2005-ban adtam be a fizetési meghagyást (végrehajtási eljárás)"

    az fmh-s eljárás nem a végrehajtási eljárás része, te nagyon hülye.

    VálaszTörlés
  164. Nincs 13 milla a bankban, eppen errol van szo.

    13 millaert adtak el Sodi szerint a Nandorfejervar utcai lakasat, de a penznek nyoma veszett.

    Mivel a lakast akkor adtak el, amikor szepen lent vannak az arak, ezert nagy esellyel surgosen kellett valamire a penz.

    VálaszTörlés
  165. SoDI

    Na így már kedvezőbb a leányzó fekvése, akkor mégis mire vársz?

    VálaszTörlés
  166. törzsgyökeres teheráni rádió a budakeszii szilikonvölgyből

    2009 októbere óta sem csinált semmit vicc ... miközben bkv jegy kiskálázása költségvetési probléma. Tragikomikus ...

    VálaszTörlés
  167. "az fmh-s eljárás nem a végrehajtási eljárás része, te nagyon hülye."

    Tök mindegy. A fizetési meghagyás a követelés bírósági érvényesítését jelenti. Ez 2005-ben volt. Az eljárás 2009. októberében lett jogerős.

    2005-ben tehát megszakadt az elévülés, és 2009. október 3-án indult újra. Azóta pedig nem telt el 5 év. :)

    VálaszTörlés
  168. Most sikerült megijesztenetek, de megnyugodtam. :)

    A fizetési meghagyás benyújtása 2005-ben megszakította, és ennek jogerős lezárása, 2009. október 3-a volt az a dátum, amikor újra kezdődött az 5 év. Azóta tényleg nem csináltam semmit, de ez már részletkérdés. :D

    VálaszTörlés
  169. Egyébként az is fontos, hogy most már NEM ELÉG felszólítanom a tanár urat a fizetésre. Az nem indítja újra az elévülést. :D

    Csak és kizárólag az, ha elindítom a végrehajtást.

    Ahogy a törvény is szól:

    "Ha az elévülést megszakító eljárás során végrehajtható határozatot hoztak, az elévülést csak a végrehajtási cselekmények szakítják meg."

    Itt már a levelezés nem számít. :)

    VálaszTörlés
  170. Egyébként nem egy, hanem két pesti lakás árát éltük fel a 2000-es években, de ez most mindegy. Kellettek a zavartalan körülmények ahhoz, hogy tanulhassak, ez a lényeg.

    VálaszTörlés
  171. SoDI

    Te vagy a 21. századi dzsentri mintapéldánya ... egy szégyen a létezésed ilyen alapokkal ennyire semmire vinni basszus. A helyedben ezt alapból eltitkoltam volna.

    VálaszTörlés
  172. Egyébként vicces banda ez. Nem csak nekem tartoztak. Itt egy elfogott levél. Én vagyok az 5-ös pont. :)

    http://kepfeltoltes.hu/111027/zsidomaffialevele_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    VálaszTörlés
  173. Vik: Na jó, az én lakásom árából 4 millió jött a pátyi építkezésbe, és nagypapám Király utcai lakásából csak a fele pénzt járt nekünk, így ha nem is kettő, de egy egész pesti lakás ráment arra, hogy tanultam. :)

    VálaszTörlés
  174. "A helyedben ezt alapból eltitkoltam volna."

    Ezert sokkal szorakoztatobb pl. Sodi, mint Tomcat. Sodi maga szallitja a kotelet az akasztasahoz.

    VálaszTörlés
  175. Sodi ez ugye csak irónia, amolyan önparódia rovat?

    VálaszTörlés
  176. Nem, konkrétan ez történt.
    2005 és 2009 között meg hitel formájában lett felélve a lakás másik fele. Ez van. Akkor még tanultam, nem tudtam dolgozni. És nyilván hülyeség is lett volna, mert az, hogy tanuljak fontosabb. Így tudtam elérni a jelenlegi szakmai szintemet, amivel dolgozom.

    VálaszTörlés
  177. http://kepfeltoltes.hu/111027/zsidomaffialevele_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    Nem, ez VALÓDI levél. :D
    A tanár úr ezt írta az üzlettársának. :))
    Így ebben a formában a "nincs mit ennünk" résszel együtt.

    VálaszTörlés
  178. SoDI

    Érdekes levél. Ez alapján te még reménykedsz, hogy életedben egy forintot is látsz onnan? tudat alatt már te sem - Ismerd el!
    Így már értem mi okból nem léptél semmit az ügyben évek óta így legalább a remény megvan ... meg az excel tábla ...

    VálaszTörlés
  179. Vik: Ennél vannak érdekesebb dolgok is.
    A régi blogomon mind szerepelt.
    Majd újra írok róla itt is.

    VálaszTörlés
  180. Szerinted o a levelet velte onparodianak? Vagy pl. ezt:

    "2005 és 2009 között meg hitel formájában lett felélve a lakás másik fele. Ez van. Akkor még tanultam, nem tudtam dolgozni. És nyilván hülyeség is lett volna, mert az, hogy tanuljak fontosabb. Így tudtam elérni a jelenlegi szakmai szintemet, amivel dolgozom."

    VálaszTörlés
  181. SoDI

    Ahm értem tanultál az derék dolog, de a blogodon szereplő bejegyzések alapján állítólag nem szereztél diplomát :O

    VálaszTörlés
  182. Mi lenne ezen irónia? Van melóm, dolgozom. Egyetem előtt a mostani feladataimat nem tudtam volna ellátni. Egy programozó OKJ és egy rendszerinformatikus OKJ (meg a CISCO) ehhez TUDÁSBAN kevés.

    VálaszTörlés
  183. "de a blogodon szereplő bejegyzések alapján állítólag nem szereztél diplomát"

    Végül még így is elfogyott a pénz. Van ilyen.
    A pénz olyan dolog, hogy el tud fogyni.
    A tudásom viszont megvan.

    VálaszTörlés
  184. SoDI

    Abszolutórium megvan legalább ?

    VálaszTörlés
  185. En tamogatom, hogy egy posztsorozatban szamolj be a lakasugyedrol. Biztos szorakoztato lesz.

    VálaszTörlés
  186. "A tudásom viszont megvan."

    LOL :DD

    Te és a tudásod :D 17 éves gimis srácok közt is vannak különb programozók, mint te.

    VálaszTörlés
  187. "A pénz olyan dolog, hogy el tud fogyni."

    Hazudsz.

    Azt mondtad, hogy ha valamire kell penz, akkor azt mindig elo tudod teremteni.

    VálaszTörlés
  188. Nincs mit szégyellnie mindezeken Sodinak, nem értem a probcsit... :3

    VálaszTörlés
  189. "Azt mondtad, hogy ha valamire kell penz, akkor azt mindig elo tudod teremteni."

    Ja.
    Amióta dolgozom.
    2010. április 1.
    Na melózok.

    VálaszTörlés
  190. Nem tudom a tudásának a mélységét, de több millió forint befektetés mellett egy diplomát sem sikerült összehozni az nem túl sok jót jelent. Az emberek jelentős hányadának ez sok milliós szponzoráció mellett is sikerül.

    Na meg azt sem értem, ha pl. cisco rendszermérnöki tudásod van mi okból jelent problémát pl. bizonyos forgatásokra való eljutáshoz a bkv jegyet kiskálázni? azoknál még tényleges diploma nélkül sem szokott probléma lenni a bkv jegy előteremtése. Sőt annál sokkalta nagyobb lábon élnek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.