Ha még nem láttad volna

2011. október 28., péntek

Az ÁVÓ-nak törölnie kell a videókat

Bognár Tibi bácsi levelet kapott az adatvédelmi biztostól. Ebben a biztos úr megírta neki, hogy az ávó alapesetben csak 30 napig tárolhatja a tüntetőkről készült felvételeket, utána köteles megsemmisíteni azokat. Az idők végezetéig csak nekünk van jogunk YouTube-on tárolni oszlatós videókat. :D



nagyításhoz kattints rájuk

By SoDI

78 megjegyzés:

  1. Sneci hogyan várod el, hogy bárki is elhigyje, hogy te mekkora szakember vagy, csak mert te azt mondod? A gyakorlati ellenpéldák meg ott sorakoznak.
    - kibuktál az egyetemről
    - nem mersz belefolyni szakmai kérdésekbe
    - amit eddig közzé mertél tenni, pillanatok alatt szarrá törték
    - a LEGALAPVETŐBB dolgokra képtelen vagy, nulla fejlesztést csinálsz a blogjaidon (még egy szaros linket se teszel be kattinthatóra, nem tudsz embereket kitiltani, mobiltelefonra úgy kellett két hétig könyörögni, hogy átállítsd stb)

    Kívülálló számára is teljesen nyilvánvaló, mekkora kontár vagy.

    VálaszTörlés
  2. sneci, szóljál bognár tibi bácsinak, hogy vegye át a blogod szerkesztését, mert már erre is alkalmatlan vagy.

    VálaszTörlés
  3. "- kibuktál az egyetemről"

    Hazugság. Nem buktam ki.
    Mindenhonnan anyagi okokból jöttem el.
    A válság miatt elfogyott a pénz tandíjra.

    "- nem mersz belefolyni szakmai kérdésekbe"

    Dehogynem. De trolloknak nem bizonyítok. :D

    "- amit eddig közzé mertél tenni, pillanatok alatt szarrá törték"

    Azok nem voltak készen.
    Manapság pedig még a Sonyt is feltörik.

    " a LEGALAPVETŐBB dolgokra képtelen vagy, nulla fejlesztést csinálsz a blogjaidon "

    Mert itt a TARTALOM a lényeg. :D

    VálaszTörlés
  4. "Dehogynem. De trolloknak nem bizonyítok. :D"

    Ez de gyenge kamu sodi.

    Inkabb magyarazod orakig, hogy miert nem bizonyitasz trolloknak, mikozben persze mellekesen kiteregeted a csaladi szennyest, de nehanyszor 5 percet nem szansz ra arra, hogy elolszlass minden ketelyt a szakmai tudasoddal kapcsolatban.

    Ujabb hazugsagspiral van kibontakozoban.

    VálaszTörlés
  5. Ó persze Sodi, annyira nem törődsz a trollokkal, hogy nem vagy hajlandó egy 10 perces telefonálásban tisztázni pár szakmai kérdést, de emellett fogadásokat kötsz, hogy beszerzel-e időre kamerát, helikoptert, és akár egy balfasz pólóban való pózolást is bevállalsz bukás esetén.

    Akkor bazdmeg inkább mondd, hogy fejlődsz folyamatosan, viszont kétled, hogy minden kérdésre tudnád a választ, amit egy, a szakmában már jártas troll tenne fel neked. De a gyerekes kerülgetésed és kifogásaid még a programozásban nem jártas olvasókat is meggyőzik arról, hogy te bizony még nagyon távol állsz a vérprofitól.

    VálaszTörlés
  6. Sodi, nem a válság miatt fogyott el a pénzetek, hanem mert eltapsoltad 11 év kitartó kemény munkájával A SEMMIRE.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem Sodi sosem fogja bevallani, hogy nem irt szakdolgozatot es nicns allamvizsgaja sem.


    Most kikotyogta, hogy 16 milliot elszort "tanulasra". De erre valojaban buszke, szerintem ezt tartja eddigi elete egy nagy sikerenek, hogy 8-10 evig igy eloskodni tudott a csaladjan. Szerintem azt hiszi, hogy mi valojaban kurvara irigyeljuk, hogy mig nekunk rendesen meg kell dolgoznunk a penzunkert, addig ot 10 evig uri modon kitartotta az anyja.

    A masztipartit meg a diplomahianyt azonban szegyeli, ezert sosem fogja bevallani, hogy o irta azt a hozzaszolast, meg hogy nemcsak nyelvvizsgaja, hanem szakdolgozata meg allamvizsgaja sincs.

    VálaszTörlés
  8. Egyébként nem tetted fel még magadnak azt a kérdéskört - minek csinálom ezt? lényegében a kutyát nem érdeklik az új topic tartalmak. Elég lenne, ha egy bizonyos hozzászólás mennyiség után nyitnál egy új topicot, és csak számoznád őket.

    VálaszTörlés
  9. A válság miatt nem írtad meg a szakdolit?

    VálaszTörlés
  10. Ilyeneket gépre tudsz vinni, miért nem tudsz pár bizonyítékot prezentálni, hogy ne csesztessenek ? meddig tart prezentálni az indexedből scannelve az eredményeket?

    VálaszTörlés
  11. sneci, most, hogy bevallottad, hogy az elmúlt 11 év alatt 20-25 milliót feléltél a családi vagyonból, már nem hangzik annyira durván, hogy az érettségi után pihenni akartál egy évet, mert szerinted az neked jár.

    VálaszTörlés
  12. nabazdmeg leugrottunk haverokkal siófokra még egy utolsót, míg jó idő van.
    aztán nem vagyok itt 2 napig és milyen fejlemények történnek! hát ilyet :D

    VálaszTörlés
  13. Látod, cigány, ezért kell okostelefont venned. Így mindig a zsebedben lehet Sodi, a trollok közös tamagocsija.

    VálaszTörlés
  14. Üdvözlet Földlakók!

    Katapultálnunk kellett a meghibásodott hiperűrhajónkról. Éppen csillagközi ejtőernyővel közeledünk hozzátok, Földlakók.

    Békesség az Életnek a Földön!

    (az ázottkutya-szagot árasztó, leginkább talán egy 1959-ben gyártott ún. "kotyogós kávéfőzőre" emlékeztető valami a másodtisztünk, kérjük ne ítéljetek elsőre.)

    VálaszTörlés
  15. "Sodi, nem a válság miatt fogyott el a pénzetek, hanem mert eltapsoltad 11 év kitartó kemény munkájával A SEMMIRE."

    Igazad van.
    Szerintem romboljuk le az összes egyetemet, és hintsük be a helyét sóval.
    Nincs rájuk szükség.

    VálaszTörlés
  16. Sodi, szerinted minden egyetemista eltapsol 20M forintot az egyetemi evek alatt?

    VálaszTörlés
  17. Egyebkent te minek jartal kertesz szakra?

    VálaszTörlés
  18. "Szerintem romboljuk le az összes egyetemet, és hintsük be a helyét sóval."

    Ha minden egyetemista 15-20 millio forintot baszna el takaritonore meg ilyenekre egyetem alatt, mikozben minosithetetlen stilusban osztja ki az edesanyjat, aki azert konyorog neki, hogy menjen el dolgozni mielott anyagi csodbe zuhan a csalad, es ha az atlagos egyetemista ugyanugy 3 flanelingben dideregne a 30 ezer forintos atlagos havi netto bevetetlevel, mint te, akkor valoban ez lenne a megoldas.

    Szerencsere nincs igy, csak egyszeruen a te tanittatasod volt karbaveszett penz.

    VálaszTörlés
  19. SoDI

    Őszintén!
    Szerinted rajtad kívül mennyien engedhették meg maguknak, hogy a családi vagyont eltékozolják "egyetemre járok" címszóval ... és még diplomát sem szereztek?
    Szerinted még hány milliót kellett volna édesanyádnak rád áldoznia? 10-20 millió / diploma ?

    Az emberek többsége ezen összeg töredékéért képes diplomát szerezni ergo nem szükséges lerombolni az egyetemeket.

    VálaszTörlés
  20. Sodi te eléggé túlmisztifikálod ezt az egyetem dolgot. Segítek neked egy kicsit.

    Egyrészről itt a többségnek veled ellentétben van valamilyen fajta diplomája, úgyhogy kérlek az arcoskodást fejezd be. Nekem az MSc-m a világ egyik top egyeteméről van, így kérlek a Corvinus magas színvonalát se kezd el nekem magyarázni.

    Most hogy ezt tisztáztuk, jöjjön a lényeg: Az egyetemen alapvetően elméleti tudást oktatnak, komplett gyakorlat elsajátítására nincs se idő, se lehetőség. Természetesen van gyakorlati része minden képzésnek, de ezek elsősorban az elmélet szemléltetését szolgálják.

    Te jelenleg PHP-ban weblapokat szerkesztesz, amik egy viszonylag kicsi felhasználói bázissal rendelkeznek. Ez az a munka, amihez nem szükséges az a fajta elméleti tudás, ami az egyetemi képzés nagyját kiteszi. Nem kell ismerned a P=NP problémát, nem kell ismerned túlságosan a relációs adatbázisok belső működését, hiszen nem muszáj szénné optimalizálnod az adatbázis layeredet annak a pár tucat felhasználónak. Ez a gyakorlati és elméleti tudás amit te hasznosítasz tökéletesen elsajátítható bárki által egy viszonylag alapvető programozói tanfolyam, pár könyv és elég sok szorgalom segítségével. Ezért kérlek fejezd be az egyetemmel való arcoskodást, ha jóindulattal feltételezzük, hogy te tényleg mindent megtanultál ott, akkor is el kell ismerni, hogy ennek jelenleg nagyon kis töredékét használod. Ezt neked is be kell látnod...

    VálaszTörlés
  21. "Sodi, szerinted minden egyetemista eltapsol 20M forintot az egyetemi evek alatt?"

    Sok helyen naná.
    Nem feltétlenül magyar átlag, de ugye a kiválóságra törekvésnek is ára van.

    VálaszTörlés
  22. Az a baj szerintem, hogy SoDI mivel nem teljesen normális agyilag komolyan vette a " Te diák vagy, azaz az elsődleges dolgod, a Te munkád a tanulás" mottót, és úgy képzelte el a maga által felépített fantáziavilágban, hogy ő a sok különböző szakra járogatva munkát végez amiért jár anyu főnöktől a "bér".

    VálaszTörlés
  23. SoDI

    Te kiválónak érzed magad pl. három flanel ingben zsíros hajjal a rezsi rémtől rettegve anyunak könyörögve telefonért?

    VálaszTörlés
  24. "Te jelenleg PHP-ban weblapokat szerkesztesz, amik egy viszonylag kicsi felhasználói bázissal rendelkeznek"

    Konkrétan egy CRM rendszert, amit bizony optimalizálni kell folyamatosan, mert hiába van alatta 4 magos Xeon procis gép, már erősen izzad. Az időm egyharmada mostanában nem arra megy el, hogy új funkciókat fejlesztek, hanem hogy optimalizálom a meglévő kódot (nem a saját kódomat, hanem az elment kolléga kódját), hogy a rendszergazda ne sipákoljon folyton, hogy mi történik már, pedig ez elvileg egy drága és erős gép. :D

    VálaszTörlés
  25. Vik:

    Az, hogy amíg az embernek nincs a birtokában a pénzkereső képesség, minden erőforrást ennek megszervezésére kell fordítani, olyan tiszta és logikus gondolat, hogy nem is igazán értem, miről beszélünk. :)

    "Te kiválónak érzed magad pl. három flanel ingben zsíros hajjal a rezsi rémtől rettegve anyunak könyörögve telefonért?"

    Igen. A kimeneti teljesítményem ugyanis a szorgalmamtól függ. Az egyedüli szegmens, ahol fejlődnöm lehet szükséges, az az önfegyelem.

    VálaszTörlés
  26. "Konkrétan egy CRM rendszert, amit bizony optimalizálni kell folyamatosan, mert hiába van alatta 4 magos Xeon procis gép, már erősen izzad."

    Hanyan hasznaljak azt te szerencsetlen? Huzzal mar indexet minden olyan fieldre, ami alapjan keresel, es turheto szamossaga van, te szerencsetlen!

    VálaszTörlés
  27. "Az, hogy amíg az embernek nincs a birtokában a pénzkereső képesség, minden erőforrást ennek megszervezésére kell fordítani, olyan tiszta és logikus gondolat, hogy nem is igazán értem, miről beszélünk. :)"

    Sodi, te kevesebbet keresel mint egy utcasepro. 4 oras kozmunkaert adnak annyi penzt amit te hazaviszel. Ez a negy keresokepesseg? Hat ha elmentel volna telefonos operatornak meg a legelejen, milliomos lennel a mostani helyzetedhez kepest, te csoro!

    Hany forint van most a zsebedben, he? Allj fol a gecifoltos foteledbol, forditsd ki az ures zsebeidet, es mondogasd magadnak, hogy megerte 15 millio forintot elbaszni a tanittatasomra, megerte 15 millio forintot elbaszni a tanittatasomra!

    VálaszTörlés
  28. Gyanús, hogy mindig az elment kollégára hivatkozol, pedig már rég kilépett (állítólag). Ismerd el, hogy a saját elcseszett kódodat optimalizálod már hónapok óta és kérj segítséget a hozzáértő snecológusoktól.

    VálaszTörlés
  29. SoDI

    Itt a probléma, hogy szellemi korlátaidat meghaladja ennek a témakörnek a megértése. Mivel nem vagy képes felfogni az egész problémakört ezáltal makacsan a magad kis álomvilágába menekülsz, és mikor elképzelted A-tól Z-ig büszkén előadod tiszta-logikus gondolatmenetként.
    Igaz rajtad kívül senki sem látja ezt így ebben a formában nálad, de megnyugatatlak nálam nagyobb koponyák sem akik itt felbukkannak. Ezáltal még mindig a magad kis álomvilágában ringatod magad, és képtelen vagy előrelépni.
    Szorgalmad sincsen amit te annak tarthatsz annak köze sincs hozzá.

    Észhez térnél, és erőt vennél magadon szorgalmasan elkezdenél dolgozni, majd második lépcsőben a köztes szabad időben nem maszti partit rendezni, gagyi japán rajzfilmeket nézni, hanem tanulni! , hogy képes legyél felmutatni legalább egy szem diplomát, hogy legalább édesanyád lelkivilága megnyugodjon, és te is előrébb lépj az életedben.

    VálaszTörlés
  30. Pont hogy arról van szó, hogy itt van egy "jó ez így, mert működik" rendszer, és az időm 25-30%-a arra megy el rendszeresen, hogy a gyenge pontjait (hogy melyek a gyenge pontok, ahhoz is én írtam meg a mérőkódot, mert az sem volt).

    http://kepfeltoltes.hu/111028/usage_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Úgyhogy erről marhára ennyit. :)

    VálaszTörlés
  31. "Ismerd el, hogy a saját elcseszett kódodat optimalizálod már hónapok óta és kérj segítséget a hozzáértő snecológusoktól. "

    Van ra egy rekesz sorom, hogy nem rakott indexet valami olyan mezore, ami alapjan gyakran keres az adatbazisban.

    VálaszTörlés
  32. 80 masodperc uuuuristen sodi!!! Mi ez a fos?!

    VálaszTörlés
  33. sneci, anyád nem szoktad a fejedre olvasni, hogy mennyi pénz ment el az egyetemi játszadozásaidra, és ehhez képest milyen kurva keveset keresel már 2 éve?

    VálaszTörlés
  34. Ezutan a kep utan mar ket rekesz sorom van a fenti elmeletre.

    VálaszTörlés
  35. SoDI, ma jössz masztipartira? Hiányzik a hatodik masztis!

    VálaszTörlés
  36. SoDI

    Az élet nem táblázatokból áll annál sokkalta bonyolultabb.
    Bár a te eseted teljesen érthetetlen, mert a hasonló autista jeleket mutató idióták képesek kiszámolni, hogy x év alatt x millió befektetésből a tanulás terén a munka világában mennyi megtérülés keletkezett. Esetleg ilyen táblázatod van? mert az jelzi a tudásod szintjét.

    Egy 11 milkás befektetésből már mondjuk unix tanfolyamokra is mehettél volna lazán több pénzt jelentene, mint az otthoni pöcsörészés.

    VálaszTörlés
  37. De, amúgy jó is animék nézése mint afféle szabadidős Orogram naon is rendbenvan, mink is "szokunk nézni asztat" =D

    Nem kell a kultúrsznobság sehova, senkinek se nem áll jól a nyomi "polgári" pózolás.

    VálaszTörlés
  38. Sodika szerintem kérj tanácsokat az itteni trolloktól akkor hamarabb végzel a mai munkáddal.

    VálaszTörlés
  39. Zulu: "Hanyan hasznaljak azt te szerencsetlen?"

    Valahol 40 és 50 között.

    "Huzzal mar indexet minden olyan fieldre, ami alapjan keresel, es turheto szamossaga van, te szerencsetlen!"

    Igen, algoritmikus átdolgozás mellett többek közt ilyenekkel sikerül a legtöbb teljesítménynövekedést elérnem a meglévő rendszeren.

    "Sodi, te kevesebbet keresel mint egy utcasepro"

    Az utcaseprő nem tudja azt a többszörösére skálázni, ha szorgalmas. :)

    "Gyanús, hogy mindig az elment kollégára hivatkozol, pedig már rég kilépett (állítólag)."

    Ahogy telik az idő, a rendszer növekvő hányadát én készítettem, de még mindig a kisebbségben lévő hányadát.

    "Ismerd el, hogy a saját elcseszett kódodat optimalizálod már hónapok óta"

    Nem, a saját kódjaim soha nem voltak a leterheltség-lista élén. Ha a teljesítmény fokozásának céljából valahol hozzájuk is nyúlok, az optimalizálásra fordított idő legfeljebb 10 százalékában teszem ezt.

    Vik: "szellemi korlátaidat meghaladja ennek a témakörnek a megértése"

    Nem. Egyszerűen van egy alapelv, minden más pedig szétdumálás. :)

    VálaszTörlés
  40. "és ehhez képest milyen kurva keveset keresel már 2 éve?"

    Én ügyvédnek akartam volna tanulni, de erősködés volt, hogy a gimi utáni infós OKJ-k után infó irányba menjek.

    Vik: "Az élet nem táblázatokból áll annál sokkalta bonyolultabb."

    Az emberi elme az életet nem képes felfogni. Az emberi elme csak modelleket képes felfogni. A világot irányító tudomány, a közgazdaságtan pedig a modellek tudománya.

    VálaszTörlés
  41. SoDI

    Nem érzed problémának, hogy az egész életed egy nagy "HA" meg "mi lett volna" ... miközben, ahogyan itt olvasom két éve csak vegetálsz gyakorlatilag. Előtte pedig azon okból élhettél nagylábon, mert a családi örökséget felélted.
    A történelemben pedig nincs "ha" meg "mi lett volna" ... tegyél v.mit, hogy megmutasd a világnak én vagyok SoDI nekem ez sikerült már. Ne a saját fantáziavilágod szerint produkáld mindezt, hanem a nagyvilág számára kézzelfogható produktumokkal pl. diploma.
    A két tucatnyi "trollnak" tyúkperekről való közvetítés nem sok érdemit jelent.

    VálaszTörlés
  42. Vik: Jelenlen nem érzem, hogy rossz irányba tartanék. Minden szép és jó és úgy néz ki, még jobb lesz.

    VálaszTörlés
  43. Szerintem remek ügyvéd vált volna belőled, hiszen a Gárda-perben is mennyire sziporkáztál...

    Még nem késő elkezdeni jogot tanulni. Ki tudja talán te vagy a 2. Kossuth Lajos?

    VálaszTörlés
  44. Tudom, hogy nem késő.
    A Kroko ellensége is 45 évesen lett ügyvéd :D

    VálaszTörlés
  45. SoDI

    Az a baj, hogy az nem a valóság SoDI, hanem egy belső nyugalmi állapot amit magadnak leképeztél. Miközben néha ebből az állapotból kiszakadsz rájöhetsz, hogy de jó lenne mirelitt pizza helyett rendelni jó friss pizzát, vagy netán saját kontóra elmenni egy étterembe. Jó lenne egy kabát nem fáznék meg agyonra ...
    Az olyan gyermeki apróságokról nem is beszélve, mint a helikopteres álom. Na meg a számtalan különböző technikai eszközről való álmodozásról nem is beszéltem, amelyeket mindig az önigazolás, és a saját érzelmi intelligenciád megnyugtatására logikusnak látszó észérvekkel odázol el, hogy majd a következő modernebb verziót vásárolod meg. Miközben te is tudod mi is tudjuk sosem lesz olyanod, mert nincs rá pénzed, és olyan sem lesz soha, hogy egy technikai eszközt ne fejlesztenének tovább.

    VálaszTörlés
  46. "Valahol 40 és 50 között."

    Sodi, artany a vilag egyik legszarabb programozoja, plane, hogy allitolag ki-be jartak a hekkerek a bombagyaron. Ehhez kepest a bombagyar egy szem szerverrol kiszolgalt napi 20-30k (ha nem tobb) oldalletoltest, a bombahir szintugy. A te rendszered ennek maximum a tizedet kaphatja, es megis roskadozik alatta.

    Nem kurtal-e el valamit, de nagyon?

    Az indexekrol: Ez annyira alap dolog, hogy valami hihetetlen, es mellesleg ha ismered a rendszert(es tudod hova kellenek), akkor fel ora alatt vegig tudod oket kattingatni a phpmyadminban. Hogy jon ki a 30%?

    VálaszTörlés
  47. SoDI

    Nem tanácsolnám neked a jogi pályát Németország bizonyára v.mi rosszakaród lehet. :P

    A saját megjelenésedre bevallásod szerint igénytelen vagy mindjárt kizáró tényező.
    Telefonálástól idegbeteg leszel ez sem mellékes tény.
    Nem szeretsz hosszú szövegeket írni-olvasni még egy az egyben kizáró ok.
    Beszédhibás vagy ez sem túlságosan jó előny.
    Szorgalmad sincs ott pedig seggelni kell keményen.

    Nem is tudok olyat mondani hirtelen, amely alapján alkalmas lennél.
    Ez a betanított informatikus pálya jó lenne neked, ha ténylegesen elkezdenél dolgozni rendesen.

    VálaszTörlés
  48. „Codex Copiale“

    VálaszTörlés
  49. Nem akarok rosszat Sodinak. Endre én a szövetségesed vagyok!

    VálaszTörlés
  50. Sodi, megnéztem a gárdaperes videódat. Miért beszélsz ilyen szaggatottan? Minden szó után meg kell állnod gondolkodni? Komolyan nem tudsz folyékonyan beszélni?

    VálaszTörlés
  51. "Zulu: "Hanyan hasznaljak azt te szerencsetlen?"

    Valahol 40 és 50 között."

    OMGWTF!!!!

    40-50 egyedi felhasználó egy nap? Az mennyi oldal letöltés? Gondolom nem több mint ezer. Ennyivel kiakasztasz egy szervert? Szerintem itt súlyosabb problémák vannak annál, hogy nincs index a táblákon. :D Nagyon durva kódja lehet annak az oldalnak. Gondolom tele van "LIKE"-os keresésekkel a DB-ben.

    Emlékeztek amúgy még arra hogy amikor SoDI kezdett akkor hogy magyarázta hogy nagyon profi környezetbe került be nagytudású kollegák mellé, akiktől sokat tud tanulni? Nos úgy tűnik a nagytudású kollegák eléggé kóklerek voltak. Verziókezelésre sikerült amúgy rávenned már a céget, Sneckó?

    VálaszTörlés
  52. Azért a bombagyárnak volt témája, és akkoriban történtek is oasmik mik témát adtak neki, nem? Ezért látogatták sokan, de ien alapon a freeblog rendszere se saját alkotása a bloggereknek ott ,mégis mennyio sikerek blog van pl köztük. :3

    VálaszTörlés
  53. Sodika ha megmutatnád a kódot talán egyesek tudnának segíteni.

    VálaszTörlés
  54. Zulu: "Ehhez kepest a bombagyar egy szem szerverrol kiszolgalt napi 20-30k (ha nem tobb) oldalletoltest"

    Jó, de ez nem sima oldalletöltéses cucc. Csomó olyan igényt épült bele, hogy miközben írja be a dolgot, billentyűleütésenként frissüljön AJAX alapon a találati oldal. Hogy csak egy példát mondjak.

    A Bombagyár ráadásul simán szöveges tartalmakat jelenített meg, ami lószar. Ehhez képest itt folyton friss, aktuális, folyamatosan frissülő statisztikákat akarnak látni mindenhol, melyek esetenként csomó különböző helyről szedik össze az adataikat.

    Egy üzletileg is hasznos CRM rendszer nem egy Bombagyár blog, ahol ki kell baszni a postot meg a kommenteket az userek elé oszt kész. :)

    VálaszTörlés
  55. "Csomó olyan igényt épült bele, hogy miközben írja be a dolgot, billentyűleütésenként frissüljön AJAX alapon a találati oldal."

    Fogadjunk minden egyes ilyen kéréskor betolsz egy "LIKE"-os kérést a DB-be!

    " melyek esetenként csomó különböző helyről szedik össze az adataikat"

    Fogadjunk ezeket nem cacheled sehol!

    VálaszTörlés
  56. Géntolvaj református

    Mivel élete nagy részét a négy fal közt tölti a szóbeli kommunikációs készségei nem fejlődtek ki ill. visszafejlődtek már, mert max. édesanyától kér ételt. Ezt tudja ő is, és így szerintem ezen okból inkább szégyenlős. A telefonálás is ezért lehet külön problémakör az életében.

    Valószínűleg, ha adnak neki egy gépet gyorsan, folyamatosan bepötyögte volna a gondolatait.

    VálaszTörlés
  57. "Fogadjunk minden egyes ilyen kéréskor betolsz egy "LIKE"-os kérést a DB-be!"

    Jaja, ilyesmi lehet. De tuti vannak olyan lekerdezesek is, amik magukban futnak 30 masodperceket, legalabbis a tablazat amit adott errol tanuskodik.

    VálaszTörlés
  58. "40-50 egyedi felhasználó egy nap? Az mennyi oldal letöltés?"

    Nem az a lényeg. Egy CRM rendszer helyenként olyan mint a Facebook. Ezer helyről szedi össze a képernyő összeállításához szükséges adatokat.

    "Gondolom tele van "LIKE"-os keresésekkel a DB-ben"

    Nem. Sehol, ahol nem szükséges.

    "Nos úgy tűnik a nagytudású kollegák eléggé kóklerek voltak"

    Elegáns, amit csinált, és gyors. Viszont ha egyszerre többen kezdik használni a dolgát, beszar. A rendszer alaplogikája, hogy megír egy funkciót, ami összeállít bizonyos adatokat, és a többi funkció ezeket a funkciókat hívogatja, legyenek azok a összegzés konkrét céljához bármily pazarlóak is. Konkrétan azzal érek el szó szerint nagyságrendi teljesítménynövekedést, hogy ezeket a részeket kidobom, és megírom normálisan. Viszont hogy ez kóklerség lenne, ettől még nem mondanám. A rendszer 80-90%-a remekül működik, azt pedig, hogy hol kell mégis belenyúlni, és rendesen, teljesítményorientáltan újraírni, pontosan látom naprakészen.

    VálaszTörlés
  59. "Fogadjunk ezeket nem cacheled sehol!"

    Lol, erre nem is gondoltam :D

    El tudom kepzelni, hogy minden oldalletoltesnel lefut vagy 15 nem indexelt query mindenfele joinokkal, distinct-ekkel, es sodi meg buszke is ra, hogy milyen bonyolult lekerdezeseket rakott ossze :DD

    VálaszTörlés
  60. "Elegáns, amit csinált, és gyors. Viszont ha egyszerre többen kezdik használni a dolgát, beszar."

    Keeesz :DDDD

    VálaszTörlés
  61. "De tuti vannak olyan lekerdezesek is, amik magukban futnak 30 masodperceket"

    Az ott konkrétan a mérési statisztika megjelenítése. Az kivételesen tényleg egy elrontott dolog, ez jogos, de nem gáz, épp azon vagyok, hogy rendbe szedjem. (Fájlalapú, hogy ne terhelje ez is a MySQL-t. Ha nem elérési utanként, hanem dátumokként mentem el az adatokat, máris gyors lesz.)

    VálaszTörlés
  62. Szerintem SoDI most bőszen gúglizza meg jegyzeteli, hogy mi az a cache meg mi az az index, hogy holnap büszkén adhassa elő a főnökúrnak, hogy az ő 15 milliót érő etyetemi szaktudása mi minden csodát juttatott az eszébe.

    VálaszTörlés
  63. "Fogadjunk ezeket nem cacheled sehol!"

    Egy ilyen rendszerben ahhoz óvatosan kell nyúlni. Ha valamilyen adatok átír, rögtön a nagyon pontos kimutatást akarja látni.

    VálaszTörlés
  64. "Fájlalapú, hogy ne terhelje ez is a MySQL-t."

    Kesz, feladom, hangosan rohogok pedig meloban vagyok :DD

    VálaszTörlés
  65. Úgy értem, ne torzítsa a statisztikát. :)

    VálaszTörlés
  66. Ha valamilyen adatok átír, rögtön a nagyon pontos kimutatást akarja látni.

    Akkor azonnal, minden valtoztatasnal frissited, feltehetoleg meg igy is sokkal kevesebbszer kell kiszamolnod, mintha minden megjeleniteskor kulon-kulon osszelegoznad a tragyadomb adatbazisodbol.

    VálaszTörlés
  67. ""Fogadjunk ezeket nem cacheled sehol!"

    Egy ilyen rendszerben ahhoz óvatosan kell nyúlni. Ha valamilyen adatok átír, rögtön a nagyon pontos kimutatást akarja látni."

    A cachelés külön tudomány. A mi rendszerünkben a forgalom 95%-a cacheből jön, pedig sűrűn frissülő adatokról van szó. Vagy ilyeneket nem tanítottak a 15 milliós etyetemen?

    VálaszTörlés
  68. Vik, amikor ez a felvétel készült, Sodi még nem vonul önkéntes száműzetésbe, négy etyetemi szakra járt, ott biztos meg kellett néha szólalnia. Ha már akkoriban ennyi problémát okozott a beszéd, képzelem, mi lehet most a helyzet.

    Sodi, neked a középiskolában sem voltak barátaid, vagy csak az egyetemen váltál social freakké?

    VálaszTörlés
  69. "Akkor azonnal, minden valtoztatasnal frissited"

    Oké, majd akkor az is lesz. Egyelőre ilyen helyeken még nem jellemző az akadás.

    ---

    Egyébként:

    Budapest 2008 október 23 - Budaházy megtámadására készül az ÁVH - eredeti rádióforgalmazás hanganyaggal

    http://66masodperc.blogspot.com/2011/10/2008-oktober-23-avos-radioforgalmazas.html

    VálaszTörlés
  70. "Fájlalapú, hogy ne terhelje ez is a MySQL-t."


    ???????????????????????????????? ?????????????????????????!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  71. EZ HÜLYE B+ xDDD

    VálaszTörlés
  72. Top Search Queries for Bombagyar.hu
    1 tiszta vizet dragon64 69.01%
    2 nauru utlevél 7.35%
    3 gabucino spicli adatbázis 3.81%
    4 cr és egy megfázott ember 2.70%
    5 interju iq fighter 2.56%
    6 bombagyár rádió tomcat 2.33%
    7 lekaksizás jelentése 1.94%

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.