Ha még nem láttad volna

2011. október 7., péntek

Esküszik

147 megjegyzés:

  1. Na, már akartam linkelni. Libsik már beindultak kampánylni ellene. Az LMP is. Érdekes módon most nem érv, hogy ha nemteccik, nemennyoda, mint a Roberta színháza, vagy épp a sirály esetében. + tv műsor esetén se érv, hogy ne nézd, mint ahogy azt a 7i7es fórumos +védői szok' mondani. :)))

    VálaszTörlés
  2. Itt ajvékol az a bolsi, akinek a helyére jön.
    http://atv.hu/belfold/20111007_dorner_az_uj_szinhazbol_inditana_a_nagy_visszafoglalast

    VálaszTörlés
  3. Itt is éppen Orbán Viktorra esküszik.

    http://www.youtube.com/watch?v=UV1yojIanlI

    VálaszTörlés
  4. SoDI, te szaragyú seggfej! Ki a faszo ez a fickó és miafasz baj az egésszel?
    Írjá má egy normális cikket, ha már a krónikásnak tartod magad, mert fingom sincs a szádra, hogy mijezafos és holvanalényeg.

    VálaszTörlés
  5. de baszott éhes vagyok ...

    VálaszTörlés
  6. még mindig nem értem ezt a geciző geciséget ...

    VálaszTörlés
  7. A Novák Előd Attila féle kurucinfobűnözők megbízhatatlanok. Legalább annyira,mint a recskagépek.

    VálaszTörlés
  8. :D

    Nem szúrja ki a szemed a kibaszott nagy Jobbik emelvény, ahol a csávó beszél? :DDDDDD

    VálaszTörlés
  9. Jó, és hol a poén? Esetleg valami infó, hogy ki a csávó, mért esküszik a másik csávóra stb?

    VálaszTörlés
  10. kopjál innen titus. ha nem tudod ki az a dörner györgy, mit keresel magyar oldalakon? akkora a kulturális deficeted, hogy teljesen felesleges magyar kulturális hírekkel foglalkoznod. mondjuk sneci is csak akkor értesül magyar színházi eseményekről, ha a kurucon megmondják neki, hogy éppen melyik színházi embert kell utálni. ilyen szempontból viszont egyenrangú vagy vele.

    VálaszTörlés
  11. Egyébként hogy kicsit ON is legyek:

    Amit Dörner a Heti izének nyilatkozott, azt nyilván úgy kell érteni, hogy pillanatnyilag az esélyes miniszterelnökök közül Orbán a legjobb. És ez igaz volt. 2010-ben Vona még nem volt esélyes erre. És még most sem az. 2014-re talán majd az lehet. Ennyi.

    VálaszTörlés
  12. Bruce Willis magyar hangja, a Bocskai színpad 1ik fellépője (amíg/amikor az a rendezvébysorozat volt) továbbá a víz szalad, kő marad verset elég +győzően tudja elszavalni. ;D

    Amelik nem direkt xartdobál arra ami a mienk, azt nem kell utálni, pl tatabányai színház tsulata se épp oan, mint ahova a bombagyár bizonyos kommentelői kézbesítettek kis csomagok. :3

    VálaszTörlés
  13. Csurka pedig tényleg Jobbik-ellenes, de 77 éves, nem zavar már vizet, ártalmatlanul pedig inkább vicces. Hadd legyen néhány jó éve. Ugyan már. :)

    VálaszTörlés
  14. Sneci, még mindig nagyon színvonalasak a posztjaid...

    VálaszTörlés
  15. zsodi, úgy látom délután megint nyitott szájjal szaladtál bele a fasz erdőbe :D

    VálaszTörlés
  16. "Libsik már beindultak kampánylni ellene."
    Mint ahogy a nácifasisztákok is beindulnak a liberálisabb színházak ellen. Evidens.

    VálaszTörlés
  17. Egyébként én sem értem SoDI-nak mi baja van, fasza széljobbos színház jöhet létre, ennek inkább örülnie kellene.

    VálaszTörlés
  18. Mi a faszért nem lehet egy színház simán színház? Miért kell lennie kommunista, liberális, ateista, szélsőjobboldali, hungarista, baptista és még miafaszom színháznak? Legközelebb már az utcákat fogjuk világnézet szerint felosztani? Jaj.

    VálaszTörlés
  19. Csurka István a kilencvenes évek és a 2000-es évek elejének legveszedelmesebb ügynöke és besúgója. Pártja, a mára a jelentéktelenség homályába süllyedt MIÉP ELEVE pártgörények és állambiztonsági férgek melegedőhelye volt a kezdetektől fogva, aminek legegyértelműbb bizonyítéka, hogy Novák Előd is itt kezdte a repülőgép-robbantók és sortüzes cigánygyilkosok támogatását.

    A MIÉP-et 2000-ben teljesen hatalmába kerítette a Fidesz-Kisgazda-MDF bűnszervezeti koalíció. Csurka Istvánt nagy összegben megvásárolták, innentől kizárólag az Orbáncigány által adott utasításokat követte. A Mindenható által mindig időben kiosztott büntetés az ő esetében sem késett: pártja 2002-ben kiesett a Parlamentből, és nem is fog visszajutni soha.

    MI SZÓLTUNK! IDŐBEN, ÉS ELŐRE! A MEGTORLÁST SENKI SE KERÜLHETI EL!

    A Hírháttér Multimédia vonatkozó kordokumentumfilmje 2009-ből

    http://hirhatter.bplaced.net/csurkatol_vonaig.htm

    VálaszTörlés
  20. Nem az a baj, ha undorító, sokkoló 1 darab, hanem ha MONDJUK a Bánk Bánt költik át vmi undorítóra, közpénzből, az első, azaz a nemzeti színházban, annak vezetőjeként ráadásul.

    "A híres-hírhedt berlini kabarékban estéről estére azon röhögött a törzsközönség, hogy kifigurázták Trisztán és Izolda legendáját. Levizelték, kigúnyolták, kiröhögték mindazt, ami a németeknek fontos volt és szent. A cinizmus és a múlttalanság tobzódott minden este Berlin fülledt lokáljaiban. Aztán egy este megjelentek a nagyon szőke, nagyon kék szemű, horogkeresztes karszalagot viselő német fiúk, és felismerhetetlen péppé verték a bártulajdonos arcát a pult szélén.."

    Erről vhogy ez szok' eszembejutni... Az nem kultúra, hogy a más kultúráját bexxarozzuk, és összezagyváljuk, teljesen lejáratjuk, vmi inkább negatív jelentésű összefüggéstelenséggé költjük át. Az kultúra rombolás. :P

    VálaszTörlés
  21. Nekem am a nem a mi kultúránkat támadó, hanem azon kívüli ÚJ, absztrakt, vagy épp vmeik "új" irányzathoz tartozó alkotások igen teCCenek, pl zenében, építészetben, köztéri szobrokban.

    VálaszTörlés
  22. Az egész jobbik is ugyanazt csinálja a Fidesztől dobott csontokat rágcsálja-szopogatja ...

    VálaszTörlés
  23. Bognár Bálint nagyon vigyázz magadra most már! "SZILÁNKOSRA A CSALÁDODDAL EGYÜTT!!!!" - ez kész. (18+ A videóban káromkodások is elhangzanak.)

    "aminek az emberi világban a metafizikai nem-látás (avidya), a butaság, és az alacsonyrendű látás (aparavidya)2 a legfőbb szálláscsinálója és szövetségese"

    Okéokké, de akko miér tilos az ami okkult, hisz ha már nem rejtett többé, nem uralkod6 rajtad, rajtunk, a fél világon 1 háttérhatalmista szkőm-szekta !!!!!!!! a történelmi 1hazukon is uralkodnak mostanra már, így asse opció, hogy bennük bízzunk

    Ezeknek az a tarrdiccijó???, hogy nemet mondanak a pedig mosmá' nemis rejtett tudásra önvalónkról, és a világról meiiben élünk, húha a tudásd az mind a sátán műve "az rossz" ahogy Homér Simpson modnaná - hát tudod, akkor eleve olvasni minek tanultunk meg xD

    Kb uanúgy van, bár a vidcsi a másik szöveges tartalmú linknél SOKKAL hátizé, valóságosabb-kézzelfog6óbb témát dolgoz fel, jaés legalább nem hazudik, mégha találgat is. Elvégre azok a repülők legalább télleg lepotyogtak, míg ellenben kénköves patásördögöt vhogy nemigen láttak. =D

    VálaszTörlés
  24. S.F.

    Nem akarlak elkeseríteni-kiábrándítani, de nagyjából ezeket a baromságaidat mindenki átgörgeti - szerintem.

    VálaszTörlés
  25. "Csurka pedig tényleg Jobbik-ellenes"

    Csurkának van bőven jellemhibája. A Jobbik-ellenessége inkább erény.

    VálaszTörlés
  26. A kékeket nem én írtam, 1ébként az a sátánozás sztem is baromság, de azér mer hogy tudj róla, hogy az. =D

    VálaszTörlés
  27. Januártól a kv-t is Szlovákiában veszem, nem érdekel a szlota, nem az ő boltja am se a kaufland, anyátokat adóztassátok kilónként 250 huffal zsiciviktor. :ß

    VálaszTörlés
  28. Én szokOMMM nézni a világpanorámát ami most m1 és jó is. :3

    VálaszTörlés
  29. Attól eltenkitve, hogy fideszdsz-ék 1es vélemények szerint azér' fognak előrehozott választásokat tartani akár már jövőre, hogy ki ne essenek a parliból 1ált, ill. hogy megehessenek 1 pizzát 1 étterem terrace-án. :Đ

    VálaszTörlés
  30. Sodi!

    Sodi!


    Most jelentették itthonról (Izrael) az ügynökeim a magyarázatát annak, hogy miért szóltak olyan ködös hírek a UARS műhold becsapódását illetően.

    Nanotechnológiás titkosszolgálati eszközökkel, a SnecSat műhold által küldött adatok értelmezésével megállapítást nyert, hogy a műhold egyik darabja a Tomcat néven elhíresült Tomcat fején koppant.

    A kollízió megrezgette nevezett hypothalamusát, mely ezernyi szinapszison átívelő biokémiai reakciókat eredményezve törölte az agyából a snecológiai ismereteket.

    Most már nem kell félned a picsástól, szabad ember vagy!

    VálaszTörlés
  31. SeggFej, nem úgy volt, hogy egy külön blogba hányod majd a faszságaidat? Google-ből hátha odatalál pár retard, aztán legalább lesznek barátaid.

    VálaszTörlés
  32. Teti mien alapon hánytok ide, mivel one több yogotok arra rá??? Sztem van akinek + az a fasság amiet tite :))))))))))

    VálaszTörlés
  33. Nagy néhe 1ébk én járok színházba, úgy évi pár alkalommal, de 10nél kevesebbszer, és nem az ország másik felébe'. És ez országos mozgalomnak indul, úgyhogy lesz itt errefele is vmi belőle, tehát merőben nem elméleti kérdés. Az Usztics féle vándortársulat is jó különben, + természetesen jobbosak ők is, párszor láttam tőlük ezt-azt. ;)

    VálaszTörlés
  34. S.F.

    Érdekes egy ember az biztos tavaly kétszer vacsoráztam vele kampányidőszakban ... egy szőke kis csinibabával szedte az adományt.

    VálaszTörlés
  35. SF, nem is értem, miért próbálod bemesélni nekünk, hogy hetero vagy, ugyanis nemrég, amikor megkérdezték tőled, milyen neműnek tartod magad, mondtad, hogy se nem férfi, se nem nő, átmeneti nemű vagy, csak férfi életet élsz. Viszont, ha te félig férfi, félig nő vagy, és közben (tegyük fel, hogy tényleg) a nőkhöz vonzódsz, az azt jelenti, hogy félig leszbikus vagy, nem?

    VálaszTörlés
  36. Ma végeztem egy snecológiai önkísérletet, és megnéztem 2 Naruto epizódot a tévében. Kakashi mester es Sasuke a híd alatt szkanderoztak épp, 2 pofon között mindig volt egy fél órás nagymonológ/flashback a semmirôl, geciunalmas volt.
    Sodi, te ezt hogy a jóistenbe bírod órákon/napokon keresztül nézni?

    VálaszTörlés
  37. "2 pofon között mindig volt egy fél órás nagymonológ/flashback a semmirôl, geciunalmas volt"

    Önmagában ez nem unalmas, mert segít megérteni a történetet. Akkor lesz kicsit unalmas, ha ezek a monológok 10-15 részenként megismétlődnek.

    Egyébként sokkal jobban szeretem a One Piecet. A Naruto-t is megnézem, de abból kizárólag azokat a részeket, amelyek nem fillerek.

    VálaszTörlés
  38. A "drogos csaj" szerintem helyes.
    Olyan kis kellemes. :)))

    A videón most nagyon lelkesedik valamiért, ami talán 1-2 év múlva már szerinte is baromság lesz.

    Igazából ez is a szokásos "Gödör-TASZ-LMP-kendermag-stb" vonal cirkusza. Dolgokban nyilván igazuk van, csak hát ez sem egy független, hiteles társaság.

    És így kb. annyit ér, mint amikor a Gyurcsány, vagy a médiatörvény, esetleg az antifasizmus ügyében áll neki vonyítani a szokásos beltenyészet;
    Vágó, Heller, Lomniczi - és a farvizükön evező, romkocsmás balfasz bölcsészcsapat...

    A csaj -khmmm- kicsit butuskának tűnik, bár a Dopeman ezt lazán űbereli a félig nyitott szájával és a bamba borjú tekintetével süt róla az ostobaság.

    VálaszTörlés
  39. Sneci, te is pont ilyen listákat szoktál írni, csak te ezt Excel-táblában teszed.:)
    http://9gag.com/gag/322017?ref=fb

    VálaszTörlés
  40. Kell naplózni mindent, különben honnan tudnám, mit csináltam.

    VálaszTörlés
  41. Miért akarod tudni, hogy mit csináltál? Nem az a lényeg, hogy mit fogsz?

    VálaszTörlés
  42. @Géntolvaj református : az a bizonyos "tudatátalakítás" 1ik eleme, szal igen, mind2 és 1ikse :3

    VálaszTörlés
  43. A felpörgés halálos csendben folytatódik.

    VálaszTörlés
  44. Mi a helyzet sneci, ég a kezed alatt a fityma?

    VálaszTörlés
  45. Sztetek mi a fenét jelent az, hogy ITAY, nem olaszországot az tuti, ha a MESH szóval 1ütt szerepel?

    Momentán akkora kaósz one a fejembe hogy inkább vmit fizikailag csináltam ma kommentügyelet heiett, de mosmá itt vok. 1ébk ienkor a tv is háttérben + némi minimálvév zene + fő a teJa arra is figyelek. + néztem a 2012 blogot, már azt hittem bezárták. xD

    VálaszTörlés
  46. "Mi a helyzet sneci, ég a kezed alatt a fityma?"

    Amit a születése után nyolc nappal eltávolítottak? Aligha.

    VálaszTörlés
  47. Árja és nem Árja véreim,illetve felebarátaim!
    Eljött hát az idő,hogy felvegyük a liberális posvánnyal és fertővel a harcot kulturális szinten is !

    Éljen ,Háromszor per háromszor éljen Csurka Pista, Éljen Eddie Murphy és Éljen,Éljen sokáig a Mi vezérünk I.Orbánus Győző!

    VálaszTörlés
  48. Fityma eltáv usákokéknál alap bárkinek, külön kell kérni hogy ne. Pl nekem VAN am... :P

    Az árja az az aki építi v megtartja a kultúrát, éshát ienek kellenek.

    VálaszTörlés
  49. http://www.youtube.com/watch?v=M7CdTAiaLes

    zsodi jössz te is? ha igen írj és eskü szorítok helyet neked a csomitartóban...

    VálaszTörlés
  50. Fotelcigány A zsodi nem szereti az ilyen liberális fertőt,mert ő nemzeti radikális konzervatív keresztyén fiatalember!

    Dzsanázod ugye?

    VálaszTörlés
  51. EZ KURVA JÓ ANYAG, NÉZZÉTEK MEG!

    http://atv.hu/cikk/20111007_ungvari_tamas?source=hirkereso

    A DÖRNER KINEVEZÉSE KAPCSÁN A VÉGÉN ELKEZD HOLLÓKOSZTOZNI!!!!! BESZAROK!!! :DDDDDDDD

    Kibaszott buták ezek a libsi szarok! :))))

    VálaszTörlés
  52. "A zsodi nem szereti az ilyen liberális fertőt, mert ő nemzeti radikális konzervatív keresztyén fiatalember!"

    Ez így igaz. Azonban ne felejtsük el, hogy az embernek vannak létszükségletei, ezért a szőrös lábú, szexchates, középkorú nőkkel folytatott házasságon kívüli, érzelemmentes viszony, nem ítélhető el. Egyébként is az egyház előírásait a mai modern korban már nem kell betűről betűre betartani, elég, ha minden erőnkkel küzdünk a romlott, társadalombomlasztó ateista propaganda ellen.

    VálaszTörlés
  53. Ja, és ez a küzdelem abban nyilvánul meg, hogy nyitunk róluk egy Excel-táblát!!!

    VálaszTörlés
  54. Pogánynak is le7 lenni, nem kötelező pont ateizmusozni, am 1ébként az is 1 vallás csak. :p Másrész honnan veszed ígylátatlanba hogy teljesen érzelemmentes, oant nem is le7ne, mer' vmennyi ki is alakul magától is.

    VálaszTörlés
  55. Jó a szektATV-s link, mondjuk hányingerem van ettől az elbaszott hülyétől, nem hogy színdarabot nézzek róla. De esküszöm veszek rá jegyet.

    VálaszTörlés
  56. Jamégvmi, sose tartotta a túlszigorú előírásokat + mindenki mindig mindenhol, azé' találták ki a gyónást, nomeg a búcsúcetliket. Nagy vonalakban igazodtak csak ezekhez, mondjuk egyszer megházadostak, és onnantól fogva csak a feleségükkel feküdtek le. :3

    Ma voltam kis vendégségbe' barátomnál, kicsit furán érzem magam, pedig csak a csapból ittam vizet, nehogy +mérgezzenneká nem oanok külnben se hodj leitassanak tudnak róla nekem azt nem le7. =D

    VálaszTörlés
  57. Ugyan már SF ,hagyjuk már ezt a pogányságot! Amit egyesek ezalatt értenek,már rég nincs,vagy beolvadt valamely vallásban,és ha nem olvadt volna be ,akkor még annyi se lenne belőle amennyi most van nyomokban! Persze manapság divatos dolog az úgynevezett neopogányság és az ehhez köthető mindenféle okkult ezoterikus dolgok,szubkultúrák,csak hát ezek nagy többsége maszlag,ahogy néha te is beszélsz például...

    VálaszTörlés
  58. Csurka 2006:
    A Jobbikkal szövetségben indult a választáson, a "liberális-puha Fidesz" ellenzéke kíván lenni.

    Csurka 2010:
    A "Jobbikot a nemzeti radikalizmus lejáratására pénzelik", a MIÉP a Fideszt támogatja.

    Csurka 2011:
    Szenilis demencia;
    http://www.youtube.com/watch?v=2MJqtuMKzZ0


    A fentiek fényében méltó a Fidesz üdvöskéjének... :)))

    VálaszTörlés
  59. "
    Egyébként is az egyház előírásait a mai modern korban már nem kell betűről betűre betartani, elég, ha minden erőnkkel küzdünk a romlott, társadalombomlasztó ateista propaganda ellen. "

    Jól mondod felebarátom,küzdeni kell ahogy a Sodi!Néha persze megkísérti az ördög és swingerezik egyet és milf nőkkel pörög,meg volt az a masztiparti is,de hát az ember gyarló!Nincs mit tenni! A leghelyesebb ha nem folytjuk vissza a vágyainkat,hanem kiéljük azt,mint Sodi!

    VálaszTörlés
  60. Azért van a sok baromság, hogy ami nem az, ne legyen olyan egyértelmű, és feltűnő. Tehát ma is rejtett, szó szerint okkult a metafizikai igazságok többsége. A vatikáni, vagy épp a híres prágai egyházi könyvtárnak se elérhető minden anyaga bárki számára...

    És mivel egy szubkultúrán belül kevés igazságtöredék van csak, nyilván nem is elég önmagában egyik sem. :)

    VálaszTörlés
  61. Mert most egy átmeneti állapot van, sok sok információ terjed/terjeszt7ő, úgy, hogy nincs mögötte szervezet, vagy akár tekintélyes személy, ami igazolná. Pl a reikivel is sajátmaga kísérletezik azon barátom, még csak témába vágó egyesületnek sem tagja... Majd ezek szépen le fognak tisztulni, alap nélküli babonák ilyen intenzitású kölcsönös információcsere (=ellenőrzés) mellett nem kaphatnak !komoly! figyelmet hosszabb távon.

    Meg önmagában a külsőségek, jó hogy a divathoz tartoznak csak, + üzlet is, pl a wicca kellékei tipikusan ienek. De az, hogy én valóban hiszek a lelkem létezésében, talán azért kicsit komolyabb dolog. ;)

    VálaszTörlés
  62. Nyivák Emőke milyen lelkes kis seggnyaló volt már bő 10 éve is. Toroczkai és Szabó Gabika is feltűntek, de Snecit valahogy nem láttam, és láthatólag a kamerát sem ő kezelte.

    VálaszTörlés
  63. Sodika, azt tudtad, hogy Tomket apja Amerikában él?

    VálaszTörlés
  64. Ebből a videóból számomra az derül ki, hogy Előd ennyi sok év kitartó munkája után igenis megérdemli azt, ahol tart.

    Ellentétben olyanokkal, akik még 2002-ben is az MSZP-re szavaztak.

    VálaszTörlés
  65. "ennyi sok év kitartó munkája után"

    Akarod írni: ennyi sok év kitartó seggnyalása után…

    VálaszTörlés
  66. Pedig bő 10 éve Sodi is volt annyira "miépes" mint pl én. Mondom, akkor nem járt tüntetésekre, leginkább azért, mer akkoriban eleve leginkább nem is léteztek azok. xD

    De pl a Hazánkért oldalt, Mónus Áron oldalát, egy magát Ottónak nevező NS ember minő véletlenségből épp NS oldalait, és a régi Vasárnapi Újság honlapját+adását, továbbá a Magyar Fórumot, és még jópár hasonló jellegű oldalt ismizett. Mivel 1998-99 óta netezett, bár a Csurka-hetilapot olvasta már az előtt is.

    Ha mindenki aki csak kicsit is hozzászagol bármihez ami vmennyire közügy MINIMUM olyan hazafias "érzelmű" lenne, mint Előd, én, Sodi, vagy akár pont maga Tomcat, nem hiszem hogy komoly gond lenne itten az országban, max a személyiségkülönbségből adódó súrlódások maradnának +.

    VálaszTörlés
  67. SF,Nem értem,hogy a lelked létezése,hogy jön ide,ha úgy jó neki akkor ámen!

    VálaszTörlés
  68. Ja, akkor férreértettem bocs :))))))))

    Azt a "Világépítés és világpusztítás"-t párszor már belinkeltem, de alapvetően azt taglalja, miért nem jó, ha kis "önmagukat kiválasztó" csoportok ekkora információs előnnyel bírnak a többség élete felett. Mint a világon élősködő bankárok, olyanok, csak épp ők az emberek tudatával követnek el abúzust.

    Azt 1ébként vágom, hogy magasabb szintű teológia mi mindennel foglalkozik, kb egyéb régi európai és közel-keleti vallásokból átvett használható infók vannak összerendszerezve - de ezt a témakört bizony nem az egyszerű jámbor (és nem olyan kíváncsi..), vasárnap templomba járó hívőnek szánják.

    VálaszTörlés
  69. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  70. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  71. SF, a kedvedért bemásolok egy HITELES forrást a pogányság és a szexualitás kapcsolatáról:

    (18.) Mégis szigorúak itt a házasságok, és erkölcseiket egyetlen ponton sem lehetne inkább dicsérni. Mert majdnem egyedüliek a barbárok között, akik egy feleséggel beérik, kivéve nagyon keveseket, de azok sem a gyönyör kedvéért, hanem mert előkelőségük miatt sokan környékezik meg őket házassági ajánlattal. Hozományt nem a feleség ajánl fel a férjnek, hanem a feleségnek a férj [vö. Sodi elképzelései a párkapcsolat anyagi hátteréről]. Ilyenkor ott vannak a szülők és rokonok, és jóváhagyják az ajándékokat; nem asszonyi csecsebecsének és nem a fiatal menyecske cicomázására szolgáló ajándékokat, hanem marhát és felkantározott lovat és pajzsot, dárdával s karddal. Ilyen ajándékok ellenében veszik át az asszonyt, és viszonzásul az is valamilyen fegyvert visz magával férjének: ez a legerősebb kötelék, ezek a titkos szertartások, ezek a házasságkötés istenei, vélik. Hogy az asszonynak ne jusson eszébe, hogy kívül maradhat a vitézi gondon és
    háborús eshetőségeken, már a házasélet megkezdését kísérő szertartásokon figyelmeztetik: társnak szegődik a fáradalmakban s a veszedelmekben; ugyanazt kell békében, ugyanazt háborúban tűrnie és mernie [vö. alkalmi szexuális kapcsolat Sodinál]; ezt jelzik a befogott ökrök, ezt a felkantározott ló, ezt az ajándékozott fegyverek. Így kell élnie, így kell halnia: amit most átvesz, sértetlenül és méltóképpen adja tovább gyermekeinek, aztán menyei vegyék át, majd ismét származtassák át az unokákra.
    (19.) Tehát jól védett szemérmességben élnek, a látványosságok csábításai, a lakomák bujtogatásai nem rontották meg őket [vö. masztiparti, swinger klub]. A titkos levelezést a férfiak éppen úgy nem ismerik, mint a nők. A lakosság nagy számához képest fölöttébb kevés a házasságtörés; büntetése azonnali és a férjre bízva: levágja az asszony haját, a csupasz nőt rokonainak szeme láttára űzi ki a házból és az egész falun végigkorbácsolja. Mert a szemérem áruba bocsátására nincs mentség: sem szépségével, sem fiatalságával, sem gazdagságával nem fog férjet találni [vö. szőrös lábú trampli ]. Mert ott senki a vétkeken nem mosolyog, és a csábítást vagy elcsábíttatást nem nevezik korjelenségnek [nem szorul magyarázatra, csak az nem érti, aki nem akarja...]. Még jobban élnek azok a közösségek, amelyekben csak hajadonok mennek férjhez, és ahol az asszonnyá válás reménye s vágya csak egyszer teljesedik be. Így egyetlen férjet kapnak, amiképpen egyetlen testet s egyetlen életet, hogy ne is gondoljanak többre, vágyakozásuk ne terjedjen tovább, és szinte ne is férjüket, hanem a házasságot szeressék [vö. valószínűleg volt már más férfival a trampli]. A gyermekek számának korlátozását vagy egyetlen megszületettnek a megölését is gyalázatnak tartják [vö. kotonlopás a klubból]; többet érnek itt a jó erkölcsök, mint másutt a jó törvények [vö. Sodi képmutatása].

    VálaszTörlés
  72. Jaja, marháid-lovaid legyenek, akkor ve7ed el a nőt. tán ugyanezér' kell mostanság komoly verda 1esek szerint a csajozáshoz, bár ez inkább hülyeség. :DDD

    De ami leginkább kiemelten nem tetszik a törtáénelmi keresztény egyházak hivatalos közlései közül : állítólag - az ő állításaik szerint - ördögtől való a rejtett lelki, szellemi erők felébresztése, de még az arról való passzív informálódás is. Az mindig gyanús, ha az önálló kíváncsiságot tiltják.

    VálaszTörlés
  73. "A leghelyesebb ha nem folytjuk vissza a vágyainkat,hanem kiéljük azt,mint Sodi!"

    Tökéletesen átlátod a helyzetet ahhoz képest, hogy főállásként csikket szedsz. Közben biztos sokat filozofálgatsz. Egy 18 éves fiatal esetén teljesen természetes, ha kíváncsi arra, milyen lehet más férfiak társaságában kicsapni a répát. Főleg akkor, ha még a másik fél engedélye esetén is kizárjuk a homoszexet! Mert: "Amilyen nagy élmény lenne a közös maszti, olyan megrázó sokk-ként érne sokakat egy ilyen együttlét puszta látványa is."

    VálaszTörlés
  74. De Sodi nem házas, és akit leszőrőslábúztok, ő se.

    Sztem ha kifizették a belépőt swingerbe', az a kotontároló már svédasztalnak számított. ;D

    Hol öl az gyereket, aki eleve + se fogantatja a nőjét? Ien alapon az is gyereket öl, aki masztizik jobbhíján :ß na megyekis magzatokat áldozni Molochnak... ánem hüjjéskedek csak =D

    Am Sodi is mondta, nem célja a gyerek ennek a kapcsinak, még a másik fél sem akarja.

    VálaszTörlés
  75. Az már valóban gond igen, ha már abortusz lesz belőle, a nem kívánt gyerek ne is foganjon +. Jó idegbetegséget (abortusz utáni poszttraumás stressz) okoz a nőknek 1 sima abortusz is, akár évekkel később előjö7, vajon mien gyerek lett volna belőle ha megszületik. Tán még az apja aki lett volna neki, is érez iesféléket, szal vigyázni kell...

    Mondjuk nem szexuálisan érdekes, haneminkább vicces látvány bír lenni egy fiú !csak elképzelem!, aki épp fullra bele van feledkezve a munkálkodásba, de jólesik - a másikat kinevetni uazért, amit mi is pont uanúgy csinálunk uabban a heiizetben. A királyok is gyalog járnak pedig a slozira, bárkin lehetne így nevetni. :p

    VálaszTörlés
  76. "Mondjuk nem szexuálisan érdekes, haneminkább vicces látvány bír lenni egy fiú !csak elképzelem!, aki épp fullra bele van feledkezve a munkálkodásba, de jólesik - a másikat kinevetni uazért, amit mi is pont uanúgy csinálunk uabban a heiizetben"

    SF, fejezd be buzulást, mert még a végén felkeres pár markos legény, aztán a kimetszett golyóid a végbeledben landolnak. Egyben meg is oldódna a zavaros nemi identitásod problémája.

    Nem szeretjük a buzipropagandát, se a retkes kis buzikat, úgyhogy takarodj a saját blogodra terjeszteni az igét, ahogy ígérted.

    VálaszTörlés
  77. Kezd bennem körvonalazódni egy olyan szörnyû sejtés, hogy egy forró pátyi éjszakán SF vezette rá Sodit a közös masztiparti örömeire.

    VálaszTörlés
  78. Jaja, marháid-lovaid legyenek, akkor ve7ed el a nőt. tán ugyanezér' kell mostanság komoly verda 1esek szerint a csajozáshoz, bár ez inkább hülyeség. :DDD

    Azok szimbólumok. A házasság szimbólumai. De a szexpartnerségnek mi a szimbóluma?

    De Sodi nem házas, és akit leszőrőslábúztok, ő se.

    De a yetinek valószínűleg nem Sodi az első férfi...

    Az már valóban gond igen, ha már abortusz lesz belőle, a nem kívánt gyerek ne is foganjon +. Sztem ha kifizették a belépőt swingerbe', az a kotontároló már svédasztalnak számított. ;D

    A szövegben az van, hogy a gyerekek számának korlátozása is bűn.
    Egyébként lenne még mire reagálni abban a szövegben...

    VálaszTörlés
  79. Én nem ítélem el önmagában automatikusan csakazér az alternatív szexuális késztetésekkel élő embereket. Az hol propaganda, hogy nem tartom erkölcstelennek MONDJUK a csak példa kedvéért 1 masztipartit? Elvégre senkinek nem ártanak vele, le7 ennél nagyobb gaSSágokatt is elkövetni az életben. ;DDDDDDDD

    VálaszTörlés
  80. Sodi elképzelései a párkapcsolat anyagi hátteréről modernek, fele-fele, iletve arányosan, így természetes, hogy amellik fél anyagilag sokkal jobban áll, az segíti a másikat. :)

    Csábítás, ha mind2 fél uazt akarja nem értelmez7ő, könnyű Katát táncba vinni, ha sajátmaga is akarja.

    Ezzel én is így vok, na mondjuk én mivel eleve nem is akarok pénzt szórni, így nem is használok ki senkit eképpen.

    az + hogy 1ben a barátod is, tehát jóban-rosszban vele vagy, emberileg is társa vagy, az is alap dolog házasság nélküli élettársi kapcsiban is. Még akkor is, ha nincs bejegyezne, elvégre nem az államra tartozik, mikor ki kivel.

    Az vmi formális alakilag szabályzott kötelező vmi volt a házasság régen, meglepő módon pont a nemesség volt presszionálva arra rá leginkább. Nekik presztizskérdés volt nem hogy a férjhezmenetel, de még a feleség rangja is!!!! Előfordult, hogy épp a nő társadalmi rangja állt magasabb fokon. :3

    VálaszTörlés
  81. sneci a nézésével és a kinézetével a swingerklubos-masztipartis-hiperliberális elkorcsosult értékrendet propagálja. de nincs kedvem idiótáknak evidenciákat magyarázni.

    VálaszTörlés
  82. "A titkos levelezést a férfiak éppen úgy nem ismerik, mint a nők"

    Tehát titokban leveleznek 1mással az emberek, és ezt senki se tudja, nem hogy azt, konkrétan mi áll azokban a levelekben??? :)))))))))

    Ó, tényleg nem pl nyakláncot, karkötőt, cipőt, v selyemblúzt, hanem Tesco gazdaságos ninnyafelszerelést kell ajándékozni a nőknek, igen. Szamurájkard, dobócsillag, pléhpajzs... Midnezt természetesen Batmannak beöltözve kell átadni, miután alpintechnikával leereszkedtünk a háztetőről, üvegvágó segítségével lopva bemászva a lány hálószobájának az ablakán,. xD

    VálaszTörlés
  83. Annunaki programozás (totális társadalmi tudat-kondicionálás) tökéletes pLédája e csodás vallás, nem mellesleg a sumér kultúrkörből rengeteg elemeret vettek át a zsidó, és a keresztény vallásba is. :))))

    VálaszTörlés
  84. Sőt, aki hűséges a PÁRjához, az is "jól védett szemérmességben" él, még akkor is, ha nem házasok, az csak 1 formaság. Egy sötét kor parancsolatai ezek, ahol se a nő, se a férfi nem vákaszt6ott önként társat, sőt a nőt elég 1oldaúan felelősségre le7ett vonni bármien kis xxarságért, elég volt akár ráfogni - tehát válás az volt, így egyoldalúan, végül is a megkövezés is uazt eredményezi, mint az elválás...

    VálaszTörlés
  85. Sodi, a jelen hírek szerint okt. 23.-án jó közel fog demonstrálni egymáshoz az orsós vitya jószándékú, ám ostoba csürhéje és a dopeman nevű akadémikus által hergelt szakszervezetek.

    Talán lesz végre valami ütés. :) Régóta dög unalmas minden nemzeti ünnep, de most jók a kilátások, hiszen egyik fél sem akar helyszínt változtatni.

    Sodi, ugye ott leszel, és totálban veszed, amint a felhergelt, óbégató trottyok pofozzák egymást a vizelettartó zacskókkal?! :)

    Mostanában sorra minden buliról lemaradtál, itt egy újabb lehetőség, ne kúrd el!

    VálaszTörlés
  86. Géza, hisz' te is tudod, hogy ezt is el fogja sodikázni.

    VálaszTörlés
  87. A Nemzet Krónikása biztosan ott lesz!

    VálaszTörlés
  88. 23-án tradíci. Jó hogy kim1 Sodi vhova, vagy majd ő eldönti ahova érdemes, oda. A két csoport KÖZÉ pl nem lenne egészséges, ha télleg összecsapnának. =))))))

    VálaszTörlés
  89. Hacsak közbe nem jön valami kötbér, exkluzív felvételeket kaptok ÉLŐBEN a demonstráló cipőkről.

    VálaszTörlés
  90. "A Nemzet Krónikása biztosan ott lesz!"

    Ja, a gép előtt.

    VálaszTörlés
  91. Csak neked, SF:
    http://postaszar.blogspot.com
    Posta Irénke minden mennyiségben!

    VálaszTörlés
  92. Miszta Moto Patriótapártolópatróna sztem pont hogy lejáratni akarja a jobbikot, vmit ennyire direkt népszerűtlen tolaxxó stílben képviselni pont ez ellenkező 6ást váltja ki, ugye van az az elv miszerint is ien le7séges. :)))))))))

    Jaja, Lukrécia "magyar hangja"... csak az imperialista kutyák nem tisztelik a Halatmas Kínai Népköztársaságot... xD

    VálaszTörlés
  93. buzilüszi, arról volt szó, hogy elmész a blogodra hülyeségeket fosni. úgyhogy takarodjál innen, itt senki sem kíváncsi rád.

    VálaszTörlés
  94. szeszesember

    Gondolom a jobbik gyűlésen közvetíti majd az unalmas szájtépést, ha kiskálázza egyáltalán a buszjegyet.

    VálaszTörlés
  95. Csak a méjenszántó Ókultistaságok hosszas fejtegetéséről beszéltem, hülyeségnek minden hüJeség itt, ahhoz nem kellek én. :ß

    VálaszTörlés
  96. "Sodi, ugye ott leszel, és totálban veszed, amint a felhergelt, óbégató trottyok pofozzák egymást a vizelettartó zacskókkal?! :)"

    Nem lesz ilyen, a rendőrség meg fogja akadályozni. Ne reménykedj.

    VálaszTörlés
  97. "Nem lesz ilyen, a rendőrség meg fogja akadályozni. Ne reménykedj."

    Most már tuti, hogy lesz valami. :D

    VálaszTörlés
  98. Ne is menj el sneci, nem fog történni semmi érdekes, ellenben másnap Felsőszenterzsébeten gárdaavatót tartanak, arról szeretnénk látni egy élő közvetítést.

    VálaszTörlés
  99. Hát, a rendőrség meg fogja kísérelni a heiizet escallációjának megakadályozását, merők azér vannak. De ha alig vkit érdekel, és kevesen lesznek, akkor rendszerint a potenciális rendbontók is nyugton maradnak.

    VálaszTörlés
  100. Figyeljetek, miután a Fidesz azzal rázta le a libsik hőzöngő ugrálását, hogy ugyan már, megtartható egymás mellett a két rendezvény balhé nélkül, nyilvánvaló, hogy a rendőrség mindent meg fog tenni, hogy ennek megfelelően ne is legyen balhé. Így pedig nem is lesz.

    Ilyen nagyon egyszerű ez.

    VálaszTörlés
  101. Am a baloldal, ÉS a libsik büszkék szoktak lenni a BÉKÉS tüntetési módszereikre, + tény az összképhez.

    VálaszTörlés
  102. Az más, hogyha már hatalmon vannak, akkor le7 közélőnek gumibogyóval a jónépnek. :DD

    VálaszTörlés
  103. Én a felebaráti szeretet által vezérelve vetettem fel az ötletet.

    A két csoport között kéne lenned, így semmiről sem maradsz le. A rendőrség meg nem biztos, hogy meg tudja (akarja?) akadályozni, hiszen korábban sem sikerült.

    Buszjegyet sem kell skáláznod, hiszen ha kitör az anarchia, akkor inygyé' lesz minden.

    Amúgy is... talán kint lesz a "drogos csaj" is, és az is lehet, hogy nem is lesz magánál. Még annyira sem, mint a videón. :))

    Én mindenképp kihasználnám a dolgot, rá lehetne venni, hogy nyomjon egy stripet, te meg kameráznád. Csak ne 66 másodperces videót csinálj belőle, mert nem vagyok olyan gyors... :))


    Van két hét, rá tudsz készülni.

    A koponyeg.hu szerint még a napocska is sütni fog aznap, minden jónak tűnik!

    Én egy jószívű ember vagyok, remélem, lesz egy hatalmas, szép, véres verekedés.

    VálaszTörlés
  104. No, az anarchisták bizonyos módszerei ellenben igenis erőszakosak. Az nem oan, mint a félórás senkisevetteészre vasutassztrájk. :)

    VálaszTörlés
  105. "Egy perc, amíg bemegy a Gyurcsány.
    Még egy perc, amikor kijön.
    Kettő között meg nyugdíjas nénik aszalódnak a napon és orbánviktorcigányoznak.
    Unalmas tűnik. :D"

    VálaszTörlés
  106. "Sokan félbehagyták a tanulmányaikat" és haza is költöztek, igen...

    Mindenféle kuruc, meg hunhir oldalakon mennyit okoskodtak fórumon attól függetlenül, a puszta megél7és a legkomolyabb ok, amiért 1ált méltóztatnak kimenni tüntetni emberek.

    (ienkor szoks betolni mit mondott Moourpheus Neonak legelő*is) =DDDDDD

    VálaszTörlés
  107. No, ha oda FERI is m1, akkor az sokakat visszatart a részvételtől. Mivel eleve elhitelteleníti az egész konkrét rendezvényt az ő személye, am ő a leginkább elutasított politikus és azért. :3

    VálaszTörlés
  108. "nyilvánvaló, hogy a rendőrség mindent meg fog tenni, hogy ennek megfelelően ne is legyen balhé. Így pedig nem is lesz."

    Ennyi erővel miért mentél ki a buzifelvonulásra, amikor ott ugyanez volt a helyzet? Egyszer hallgass már a trollokra, ha csak az általunk ajánlott események felére elmentél volna, sokkal több exkluzív és érdekes felvételt rögzíthettél volna az unalmas beszédeken és tyúkpereken túl.

    VálaszTörlés
  109. Oda viszont érdekes mód csak vmien szinten előellenőrzött felvonulókat engednek. Ha pl én megpróbállnék reg nélkül spontán csatlakozni hozzájuk, azt nem is engednék sztem. :P

    És ezek a balospártok által rendezett tüntik is ellenőrzött emberek részvételével vannak +tartva. Nyugdíjaskommandó, meg ienek.

    VálaszTörlés
  110. @SF
    Azért, mert Tomket Béla bement közéjük és vízipisztollyal vajsavat fecskendezett rájuk, amitől fél kilométerre a vonulástól érezni lehetett a szagukat.
    @Sodi
    Takaroggyá' má' ki! Tök jót lehet majd röhögni a szerencsétlen nyugdíjas oberkommandón! Meg ha van egy kis szerencsénk, akkor szendvicsben lesznek a rendőrök!

    VálaszTörlés
  111. Mivel egyik féllel se nincs Sodi, leginkább vhol relatíve biztonságos pozíciót kellene választania, ha elmenne. Sajtómellény az alap, még akkor is.

    VálaszTörlés
  112. Sneci, hatalmas ez a vízálló mobilos posztod.

    - Nem tudsz úszni.
    - Nincs rá pénzed. (Még egy havi bérletre sincs, nem hogy ilyen kütyüre.)
    - Láttuk, hogy milyen szellemi fogyatékos dührohammal válaszolsz a telefonhívásokra :D

    Tényleg neked gyártották! :)

    VálaszTörlés
  113. Sodmány, a mobilnet uprgade-del mi van? Letettél róla? Anyukád ellenállásán elhalt a dolog?

    VálaszTörlés
  114. De tud úszni, és uszodában, élményfürdőben különbenis leér a lába. :)

    VálaszTörlés
  115. Bazmeg, SF, Sneci maga mondta, hogy nem tud úszni, mit magyarázol?

    VálaszTörlés
  116. "Nem lesz ilyen, a rendőrség meg fogja akadályozni. Ne reménykedj."

    Sodi.

    :D

    Még hányszor akarod ezzel beszopni? De komolyan, ennyire makacsul hülye csak nem lehetsz. Már nem tudom hány ehhez hasonló jóslatod volt, amelyekről végül is kiderült, hogy tévesek voltak. Ahogy ez is az lesz.

    Ha meg balhé nem is lesz, egy tüntetésen akkor is annyi minden történhet. És még ha igazad is lenne, a legunalmasabb tüntetés is ezerszer élvezhetőbb, mint egy random jobbikos 3 órás beszéde, aminek a felét nem is lehet érteni.

    VálaszTörlés
  117. Mindenki tud úszni vmennyire, legfeljebb nem elég jó úszó a mélyvízhez. De én pl igen... XD

    VálaszTörlés
  118. SF, honnan tudod, hogy Sneci tud úszni, miközben 7 éve nem láttad?

    VálaszTörlés
  119. "Mindenki tud úszni vmennyire, legfeljebb nem elég jó úszó a mélyvízhez. De én pl igen... XD"

    Na, jó, mi arra mondjuk, hogy tud úszni, aki képes leúszni legalább egy hosszt. Az, ha kutyaúszásban, a medence szélébe kapaszkodva elvergődik a túloldalra, nem számít.

    VálaszTörlés
  120. 7 éve is tudott úszni. Csak nem szeretett. Sztem a hideg vízben más se xerizné az úszást, és ezér.

    VálaszTörlés
  121. "Mindenki tud úszni vmennyire, legfeljebb nem elég jó úszó a mélyvízhez."

    SF, Sodi nem tud úszni. Ahol leér a lába, az nem úszás, hanem vízben sétálás. Ha 5 méterenként kapaszkodóról kapaszkodóra löki magát, az sem úszás. Az úszás valahol ott kezdődik, hogy biztonságosan, kényelmesen és hosszabb ideig képes fennmaradni és haladni a felszínen. Ha erre képtelen, akkor Sodi nem tud úszni.

    VálaszTörlés
  122. Úszkálni viszont tud. És hova is kéne pontosan a jó úszástudás a mai világban? Vannak hidak, nem? ;)

    VálaszTörlés
  123. Gondolom lovagolni is tud mindenki, nomeg síelni. Na kb ennyi a jelentősége, ha vki tud úszni. =D

    VálaszTörlés
  124. Sneci, nem igazán értem, hogy mi a poén ezen a képen. Ha néha néznél politikai vitaműsorokat, például a Civil kaszinót a HírTV-n, akkor pontosan tudnád, hogy az ott rendszeres vendég Dörner ugyanolyan mértékben elfogódott a Fidesszel és a Jobbikkal.

    Persze a te szinted nem ez, hanem az anime meg a Kuruc.

    VálaszTörlés
  125. Sőt, az idő alatt le7, hogy megtanult jól, azaz mozgási energia-hatékony módon úszni, viszont elfelejteni nem felejt7i senki azt hogy hogy tud úszni, tehát Sodi valószínűleg jól tud úszni. :DDDDDDDD

    VálaszTörlés
  126. Aki nem néz animét, lemarad a jóról. Maflaság az, pedig. :)

    VálaszTörlés
  127. SeggFej: ha valaki a Balatonba csak mentőmellénnyel tud belemenni, az nem tud úszni. Ezt Sneci is elismeri és nem csinál belőle problémát, veled ellentétben.

    VálaszTörlés
  128. sneci azt mondja magáról, hogy nagyfokú közéleti tájékozottsággal rendelkezik. ez pontosabban azt jelenti, hogy vissza tudja böfögni, amit a kurucon olvasott az adott témáról. semmi többet. természetesen már hírértékeléssel együtt adja tovább az infót, mert a kurucon azt is betáplálják az agyába.

    sneci valójában egy kurucidióta.

    VálaszTörlés
  129. "És hova is kéne pontosan a jó úszástudás a mai világban? Vannak hidak, nem?"

    pl. a balaton közepén jól jön az úsznitudás. a balatonon egyébként nincs híd.

    VálaszTörlés
  130. Ha bármely más oldalról vagy más forrásból tájékozódsz vmi hírről, eseményről, akármi, akkor azt is csak visszaböfögöd amennyiben szóbahozod máshol, vagy ez a szóhasználat kizárólag az ellenzéki oldalak gyalázására él? 8D

    VálaszTörlés
  131. Anime - nem!
    Kuruc - mi az hogy! Nagyon is!

    VálaszTörlés
  132. Bár nem értem, mi a bajuk Kínával, semmi jót nem tudnak írni róla, vagyépp cionmédiából vesznek át Kína feltételezett közeli bukását vizionáló neokon vágyálmokat.

    VálaszTörlés
  133. Te seggnyaló retkes ratyi! Tudsz még mélyebbre süllyedni?

    VálaszTörlés
  134. Azér nem van így, mer Sodi messze nem csak a kurucot nézi, csak épp ott kommentel gyakran. Dehát ha 1* nincs hunhir fórum, az szkr-t meg nem tudom, mennyien nézik.

    Mer mindig csak megszégyeníteni akarjátok Sodit, aztán le7 ti meg nem tudtok pl fáramászni, mégse vonja senki kétségbe a férfiasságotokat. Mint ahogy pl te az enyimet. =DDD

    VálaszTörlés
  135. buzilüszi, ha nem érted, hogy az egyoldalú tájékozodás nem eredményezhet nagyfokú tájékozottságot, akkor minek szólsz bele, köcsög?

    VálaszTörlés
  136. Az innováció sosincs válságban: itt az első magyar angyal alap!

    http://66masodperc.blogspot.com/2011/10/az-innovacio-sosincs-valsagban-itt.html

    VálaszTörlés
  137. De akkor a zsindex, vagy az origó se, hiszen az is csak egy oldal. Sőt, mivel rengeteg médiafelület valójában egyazon tulajdonosi körhöz tartozik, és csak látszólag nagy a választék, még mindig alternatív forrásokból le7ek a "legjobb tájékozott" :))))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.