Ha még nem láttad volna

2011. augusztus 26., péntek

Brian Tracy - 18 - Kettőzze meg szellemi képességeit

A mai leckéből megtanuljuk, hogyan legyünk lángeszűek, és ezáltal hamarosan gazdagok.



By SoDI

143 megjegyzés:

  1. Jeee, csöpögtesd nekünk az isteni mannát!!!

    VálaszTörlés
  2. sóder te meg Behajtó Brumi nagy faszát fogod beszopni :D

    VálaszTörlés
  3. Mandynek:
    http://szentkoronaradio.com/sport/2011_08_26_a-tobbiek-erdekeben-a-mulabbal-versenyzo-lesz-az-elso

    VálaszTörlés
  4. Nekem nincs adósságom, mert tartok tőle, rám dűlne a dolog, de attó' függetlenül a medvék elég érdekes állatkák.... a fejemet meg +sütötték ma xD

    VálaszTörlés
  5. Sneci, legalább két és fél éve nem olvastam tőled a kedvenc buzzwordöd, a HATÁSTÖBBSZÖRÖZÉST. Ennek a süket Tracy-dumának az apropóján igazán előrángathattad volna.

    VálaszTörlés
  6. Az vmi olyasmi le7, mint a biciklizés a futáshoz képest, múltbeli eredményeink7z képest azonos energia és pénz befektetésével siker-többletet elérni valami módon, húha de zavaros :)), a marketing/menedzsment terén meg elég sok amerikanizmus van, biztos jelent ez is vmit, csak vhonnan angolból rosszul fordították le???

    VálaszTörlés
  7. "a marketing/menedzsment terén meg elég sok amerikanizmus van, biztos jelent ez is vmit, csak vhonnan angolból rosszul fordították le???"

    Ja. Ez olyan mint az "ünnep". Szerintem latinból fordították félre, és az eredeti jelentése az volt, hogy csomó idegesítő ember jön a házadba.

    VálaszTörlés
  8. Szelöbrét gúd tájmsz kamón :) misét celebrálni?

    VálaszTörlés
  9. SF: Minden helyzet kezelhető, mert mindenre meg lehet találni a megfelelő jogcímet. :)

    A trollok által írt "bujkálás" dolgot nem is értem. Minden szempont annyira fontos, amennyi jelentőséget tulajdonítasz neki. Ha bizonyos konzekvencionális szempontokat (pl. saját névre írt veszítenivalók hajhászása, amin keresztül bármi is rád dőlhet) ingorálsz, akkor többé nem fontosak.

    "sóder te meg Behajtó Brumi nagy faszát fogod beszopni :D"

    Oszt miért is? Se rendszeres személyes jövedelmem (most szüntetem meg a Bt-m), se vagyonom, se ingóságom nincs. Csak a ruha az enyém, ami épp rajtam van. :)

    VálaszTörlés
  10. A hatástöbbszörözés nem buzzword, hanem minden siker záloga. Ahol lineáris összefüggés van a személyes közreműködésed mértéke és a kimenet között, az eleve vesztes helyzet. Vesztes helyzet életet építeni baromság, ez ugyanis legfeljebb a nyertes helyzet előkészületeként lehet elfogadható.

    VálaszTörlés
  11. Mindezt Brian Tracy úgy fogalmazza meg, hogy "minden számít, és minden fontos", de bármely pillanatban csak az nyomaszt, ami akarod, hogy nyomasszon, mert az érzéseidet te irányítod. Az egyetlen kérdés, amit fel kell tenni magadnak, hogy adott probléma megoldása érdekében mit tudok tenni itt és most?

    Erre pedig esetemben az egyetlen értelmes válasz az, hogy már most felpörgök. Egyrészt hogy a tanár úr nyugdíjának letiltására, másrészt a saját megoldásom januári beindítására legyen megfelelő tőkém (netes megoldásról révén szó csak néhány tízezer forint kell a hosztinghoz és a Google Adwords kampányhoz, a behajtáshoz pedig 100 ezer).

    Bármilyen esély bármilyen tartozás rendezésére e két helyről jöhet. Az a logikus tehát, ha minden pénzt és energiát erre a két dologra koncentrálok.

    Illetve emellett a blogra, mert szórakoztat a helyszíni tudósítás, márpedig megfelelő kedélyállapot nélkül, amit ez nekem ad, elképzelhetetlen a valódi pénztermelő teljesítmény.

    VálaszTörlés
  12. Itt vagy most, most vagy itt, állj neki, ne foglalkozz mással, csak amivel érdemben 1általán foglalkoz6cc, aha. És akkor aztán, mint maga Chev Chelios... :D

    Ez világos, és így nem is aggódsz, márpedig az aggodalmaskodás egész biztosan árt.

    VálaszTörlés
  13. Kimerítő részletessséggel kielégítő volt a magyarázat? :)))))))

    VálaszTörlés
  14. Az aggodalmaskodás öl is. A stresszes ember halálraítélt ember.

    VálaszTörlés
  15. Már megint törlöd a kényes hozzászólásokat????

    VálaszTörlés
  16. Ja nem, én néztem be.

    VálaszTörlés
  17. "Illetve emellett a blogra, mert szórakoztat a helyszíni tudósítás, márpedig megfelelő kedélyállapot nélkül, amit ez nekem ad, elképzelhetetlen a valódi pénztermelő teljesítmény."

    Tökéletesen látszik, hogy a pénztermelő teljesítményed ugyanott van, ahol a blogod színvonala is: a béka segge alatt. Te még azt is igénytelenül és érdektelenül csinálod, amit elvileg szeretsz.

    VálaszTörlés
  18. Persze, mindent meg lehet ideologizálni magadnak, de a kívülálló azt látja csak, hogy az anyagi helyzeted kibaszottul rendezetlen.

    VálaszTörlés
  19. Sőt, egyre inkább azt, hogy esély sincsen, hogy ez megváltozzon.

    VálaszTörlés
  20. "Az aggodalmaskodás öl is. A stresszes ember halálraítélt ember."

    Rossz hírem van. Mindnyájan halálraítélt emberek vagyunk :dd

    VálaszTörlés
  21. Ez a "vesztes" - "nyertes" dolog csak addig igaz, amíg valakinek a pénz áll a középpontban.
    Nem a pénz számít, nem a meggazdagodásra kell koncentrálni. Hanem az ÉRTÉKTEREMTÉSre.
    És ha jól csinálod, előbb-utóbb a gazdagság is meg lesz.
    A kérdés amit fel kell tenned és megválaszolnod: milyen értéket tudsz te teremteni?
    (Amúgy ha nem lennének ilyen ""vesztesek"", akkor ki dolgozna a ""nyerteseknek""? Akármilyen szinten áll az ember, a lényeg mindig az értékteremtés. Egy gyári hegesztőmunkásnál épp úgy, mint például az Apple vezérigazgatójánál)

    VálaszTörlés
  22. "Erre pedig esetemben az egyetlen értelmes válasz az, hogy már most felpörgök. Egyrészt hogy a tanár úr nyugdíjának letiltására, másrészt a saját megoldásom januári beindítására legyen megfelelő tőkém (netes megoldásról révén szó csak néhány tízezer forint kell a hosztinghoz és a Google Adwords kampányhoz, a behajtáshoz pedig 100 ezer)."

    Ez azért poén, hogy ekkora felpörgés kell 150 ezer forint előteremtéséhez. Kártérítés nélkül egy takarítónő bérének a negyedét keresed, lol igen, így nehéz.

    "Bármilyen esély bármilyen tartozás rendezésére e két helyről jöhet. Az a logikus tehát, ha minden pénzt és energiát erre a két dologra koncentrálok."

    A 34ezres havi keresetedet nem említed harmadik lehetőségként? Jó, eltartana 300 évig a törlesztés, de azért megemlíthetted volna.

    VálaszTörlés
  23. Ond: "de a kívülálló azt látja csak, hogy az anyagi helyzeted kibaszottul rendezetlen."

    Röviden a tények:
    1) bejelentem az első "munkahelyem"
    2) rögtön be akar hajtani (mint magánszemélytől) egy összegben tőlem az APEH sok százezret olyan időszak után, amikor nulla forint bevételem volt, és még csak nem is dolgoztam, és a blogoláson kívül szó szerint semmit nem csináltam, csak otthon ültem.

    Egy fiatal egyetem után az élete első munkahelyének hivatalos bejelentésére az állam részéről rögtön így reagálni lehet jogszerű, de ettől még konkrétan szemétség, amiért azért nem vagyok hajlandó hibáztatni magam, mert a referenciapontnak, ahonnan az embertől elvárható a teljes anyagi felelősség pont ez a pont.

    Ha életem legelső hivatalos üzenete, amit dolgozóként kapok az, hogy "nem, neked ezt teljesen egyenesen nem lehet - mi neked ezt most megtiltjuk", akkor nem fogok vitatkozni. :)

    Igenis az rendszer a szar, ahol ilyen előfordulhat, mert egy munkába élete során először beleugró fiatalemberrel ilyet normális helyen nem csinálnak, ezért mostantól juszt is úgy intézem, mint az okosok. Vagyontárgy, cég, bármi kutyám-macskám-rokonom-offshore cégem nevére, személyen kivét alkalmi megbízási szerződéssel, oszt mindenki nyalja ki.

    Korábban én is úgy gondoltam az adótartozásra, hogy az illetőnek volt bevétele, nem fizette be az X százalékát, tehát csaló. Most viszont látom, hogy a befizetésből teljesen értelmetlen morális kérdést csinálni, mert az összegének gyakorlatilag semmi köze semmihez, magától is keletkezik belőle sok, munka és akár egy forint bevétel nélkül, mint utcán a szar.

    VálaszTörlés
  24. Gery: "Tökéletesen látszik, hogy a pénztermelő teljesítményed ugyanott van, ahol a blogod színvonala is"

    Egyetértünk. Ősztől mindkettő meredeken növekvőben. :)

    Ond: "Sőt, egyre inkább azt, hogy esély sincsen, hogy ez megváltozzon."

    Dehogynem. :) Van melóm, és időm is, eddig pedig napi átlagban 4 órát melóztam. Akárhogy is nézem, ez bizony növekedési potenciál.

    "Nem a pénz számít, nem a meggazdagodásra kell koncentrálni. Hanem az ÉRTÉKTEREMTÉSre.
    És ha jól csinálod, előbb-utóbb a gazdagság is meg lesz"

    Egyetértünk.

    snecigeci: "A 34ezres havi keresetedet nem említed harmadik lehetőségként?"

    1) Az utolsó hónapokban stabilan 100 ezer felett, napi 4 óra átlagmelóval.
    2) Munkabevételből értelmetlen dolog törlesztgetni, mert akkor nem tudsz a saját megoldás beindítására költeni. Minden a vállalkozásra kell költeni, és utána abból rendezni mindent. Ez így logikus.

    VálaszTörlés
  25. Jó szokásodhoz híven egy oldalon belül kerülsz ellentmondásba önmagaddal.

    "2) Munkabevételből értelmetlen dolog törlesztgetni, mert akkor nem tudsz a saját megoldás beindítására költeni. Minden a vállalkozásra kell költeni, és utána abból rendezni mindent. Ez így logikus. "

    vs

    "(netes megoldásról révén szó csak néhány tízezer forint kell a hosztinghoz és a Google Adwords kampányhoz..."

    VálaszTörlés
  26. Blablabla.

    Azzal minden marketing szakértő egyetért, hogy Google Adwords kampánnyal legfeljebb akkor spórolj, ha még tesztelni akarod, nem-e nulla hatékonyságú szar a weblapot. :D

    Az elején az sem gáz, ha folyamatosan öntöd a marketingbe a pénzt, és nincsenek még az annak felezésére elegendő bevételek sem. Ez csak akkor gáz, ha nem tesztelsz közben, és nem veszed észre, hol akad el a lánc, miért nem használják a szolgáltatásodat az emberek.

    Ha a bevételeim felét marketingre költöm, az sem gáz. Ha csomót csak azért fogok dolgozni, hogy a hirdetések árát kifizessem, az sem gáz.

    VálaszTörlés
  27. Hány ügyfeled van Zsodi? Tekintsd Geryt példaképnek, ő egy ügyfélről levesz 4 gurigát/év. Netes/filmes témában utazik ő is, hasonlóan csinos csajt kúrogat mint te, (de azért fiatalabbat), ő is nemzeti érzelmű, mondjuk szexuális téren ő sokkal bátrabb. Sztem ő korrekt véleményt mondana a terveidről, hisz ő már sikeresen csinálja amit te még csak tervezel.

    VálaszTörlés
  28. Mondjuk olyan robbanásszerű indulásról beszéltél, hogy majd öntöd a milliókat az apehnek. Azért ez nagy számokat takar.

    VálaszTörlés
  29. Mennyi marketingköltséget tervezel az első negyedévre?

    VálaszTörlés
  30. Most akkor önteni kell a pénzt bele, vagy néhány tízezer forint elég?

    Sneci, hogy lehetsz ekkora féreg, hogy állítasz valamit, majd 10 perc után annak az ellenkezőjét is - valahogy mindig az aktuális hazugságodat alátámasztandóan változtatod a véleményed, igazi pondró módjára.

    VálaszTörlés
  31. Sodi, azt áruld már el nekem, hogy mégis miből gondolod, hogy te ősztől képes leszel emelni a munkaóráid számát, a blogod színvonalát, mellette vállalkozással foglalkozni, és ezt hosszú távon csinálni? Jelenleg napi 4 órát 15 perces szakaszokban tudsz ledolgozni, most pedig legalább 12 órában mellőznöd kéne minden számodra pihentető tevékenységet, ha el akarsz érni valamit. Márpedig ezt folyamatosan kell csinálni, még azokon a napokon is, amikor már a faszod kivan mindennel, különben nem jutsz sehova. És úgy értem, hogy ezt meg lehet csinálni, csak tudom, hogy baromi nehéz sok-sok tespedés után belevágni valami rendszeres, kimerítő munkába. Nekem továbbra is az a jóslatom: az őszi felpörgés 1, vagy max 2 hétig fog tartani, utána kihagysz 1-1 munkanapot a lustaság miatt, végül januárra már megint ott tartasz, ahonnan elindultál.

    Más. Neked konkrétan mi a célod a meggazdagodással, miközben állításod szerint is azért nem keresel többet, mert a jelenlegi helyzeted neked tökéletesen megfelelő? Tipikus materialista látásmód a tiéd. Medencét szeretnél, miközben nem tudsz úszni, luxuscikkeket akarsz, miközben nincsenek barátaid, akiknek ezekkel villoghatnál. Egyedül a kényelmed bebiztosítását akarhatod elérni, viszont ez paradoxon, hiszen egy bizonyos kényelmi helyzeted már adott, amit a kemény munka megtörne. Más viszont nem tudok elképzelni.

    VálaszTörlés
  32. Elég a kevés is, de jobb a több, még ha nem szükséges. Hol itt az ellentmondás?

    Én mindig pontosan fogalmazok, csak a hozzád hasonló funkcionális analfabéta balfaszok nem értik a saját anyanyelvüket sem.

    VálaszTörlés
  33. Rotwein:

    Nagyon egyszerű. Az embernek 24 órája van, ezért minden időbeosztás kérdése.

    VálaszTörlés
  34. "Az embernek 24 órája van, ezért minden időbeosztás kérdése."

    Vannak sokan, akikre ez igaz, viszont a te esetedben ez homályos álom csupán.

    A jóslatomat továbbra is változatlanul fenntartom. A Szigetes kiruccanással kapcsolatban is tökéletesnek bizonyult az előrejelzésem, kétlem, hogy ebben az esetben nagyobbat lehetne tévedni.

    VálaszTörlés
  35. "Egyedül a kényelmed bebiztosítását akarhatod elérni"

    Illetve a tolmáccsal utazgatós riportfilekmet. Valami olyasmit szeretnék, mint az On The Spot és a Borat keveréke. Nem olyan komoly, de nem is annyira hülye. Valahogy úgy képzeltem, hogy relevánsan beszélek a témáról, nem félreértve azt, de közben kicsit bunkó vagyok mindenkivel. :)

    VálaszTörlés
  36. Ez mindig mókás, ahogy analfabétázik a speakboardos móricka-olvasó.

    Ezért lehet olyan jót röhögni rajtad, mert amilyen műveltetlen, tanulatlan, ostoba fasz vagy, annál nagyobb pofával osztod az észt másoknak. Aztán persze menetrendszerűen fasz kerül a szádba a legvégén. Komolyan, az élet írja a legjobb komédiákat. xD

    Szóval ott tartottunk, hogy állítólag 100 ezret keresel pár hónapja. Ez persze bruttó bevétel, nettóban marad kb 50 ezred. Erre aztán lehet verni a pérót snecikém. Anyád takarítónője mennyit kapott havonta az ólad ganajozásáért? Nyakat tenném rá, hogy többet xD

    VálaszTörlés
  37. Amit kigondoltam, arra tipikus példa Fábry svájci reptér-metrós jelenete. Felszáll, jó hangosan belemondja a kamerába, hogy lám, erre bőven tellett a maffia és a terroristák pénzéből, közben mögötte öltönyös emberek összenéznek, hogy ki ez a fasz, mert ennyit még ők is megértenek a magyar beszédből. :D

    VálaszTörlés
  38. MOLNÁR F A JEL!

    rotvejnre ne figyelj. cionista. meglesz az x5, meglátja az összes kishitű, csak kell egy tolmács, egy éleslátású producer, egy forgatókönyvíró és egy korrupt megrendelő. simán hozod a 10 milliót évente. útleveled van?

    VálaszTörlés
  39. "Ez mindig mókás, ahogy analfabétázik a speakboardos móricka-olvasó"

    A megértés egy képesség, nem gyakorlat. :)
    Egyébként a funkcionális analfabetizmus azt is jelenti, hogy a hallott beszéd összefüggéseim sem érted meg.

    "Szóval ott tartottunk, hogy állítólag 100 ezret keresel pár hónapja. Ez persze bruttó bevétel, nettóban marad kb 50 ezred. Erre aztán lehet verni a pérót snecikém."

    Bla bla bla... Mintha nem lennének céges költségeim. :)

    VálaszTörlés
  40. "csak kell egy tolmács, egy éleslátású producer, egy forgatókönyvíró és egy korrupt megrendelő"

    Az utolsót nem értem, a többi stimmel.

    "simán hozod a 10 milliót évente."

    Nagyjából én is így kalkulálok.

    "útleveled van?"

    Pillanatnyilag nincs.

    VálaszTörlés
  41. Sneci, a családban mit szóltak hozzá, hogy megtörted a hagyományt - hogy minden nagyszülőd, szülőd diplomás volt. Te pedig csak egy érettségit, meg még néhány komolytalan papírt tudsz felmutatni. Biztos, hogy nem fogadtak örökbe téged?

    VálaszTörlés
  42. Nem törtem meg, csak egyelőre leszarom. :D
    Majd folytatom esetleg, ha kedvem lesz hozzá.

    VálaszTörlés
  43. "Bla bla bla... Mintha nem lennének céges költségeim. :) "

    Valóban? Milyen költséged volt legutóbb?

    VálaszTörlés
  44. Számtech kütyük, meg az utazás, hogy ide-oda kell mennem.

    VálaszTörlés
  45. Lehet, hogy leszarod, de ez megint csak téged minősít.

    Optimális esetben úgy szokott lenni, hogy a gyerek már többre viszi, mint a szülei, nagyszülei. Nálatok ez fordítva van. Nagyszüleid mind diplomások, apád mérnök, anyád jól kereső ügyvéd.
    Te meg itt vagy az érettségiddel, meg a havi 40 ezreddel.

    VálaszTörlés
  46. Valóban? Milyen számtech kütyüt vettél legutóbb? Az 5 ezres webkamerára gondolsz, amit 2 hónapja vettél?

    VálaszTörlés
  47. Én is értelmiségi szakmát űzök, így a papír mellékes kérdés.

    VálaszTörlés
  48. Ja, komoly munka, amiért havi 40-et kapsz.
    Vagy aki számítógépen dolgozik, az egyből értelmiségi lesz? Akkor a titkárnő, vagy a telefonos operátor is az (hozzáteszem, ők a többszörösét keresik a te bérednek)?
    Attól nem leszel értelmiségi, hogy google-ból összelopkodsz pár sor php-t. De a hülye proli agyaddal ezt te úgysem fogod fel. Fogalmad sincs az értelmiségi szó jelentéséről.

    VálaszTörlés
  49. "Vagy aki számítógépen dolgozik, az egyből értelmiségi lesz?"

    Seggfej. A szoftverfejlesztést egyetemen tanultam hosszú évekig.

    "Attól nem leszel értelmiségi, hogy google-ból összelopkodsz pár sor php-t"

    Bla bla bla... Van itt azért tudás is a háttérben. :) Ha nincs az egyetemen megszerzett tudás, "legózni" se tudnék.

    VálaszTörlés
  50. Most akkor te komolyan értelmiséginek tartod magad? Bazmeg sneci, ne már..
    Szerinted egy értelmiségi ember kezébe venne egy mórickát? Szerinted rajzfilmeket néz?

    A munkádról meg annyit, hogy ezt a 12 éves unokaöcsém is meg tudja csinálni. Akkor ő értelmiségi?

    Sneci, 29.999999999999999999999999999999412313 évesen ez a php legózás, amit csinálsz ez nagyon-nagyon nulla teljesítmény. 10 évesen még biztos sztároltak anyádék, de ennyi idősen ez már kibaszott nagy nulla, amit felmutatsz.

    VálaszTörlés
  51. Sneci, te SZOFTVERFEJLESZTÉSNEK mered nevezni azt a gányolást, amit mondjuk az alet webshoppal levágtál? HAHAHA xD

    VálaszTörlés
  52. "A munkádról meg annyit, hogy ezt a 12 éves unokaöcsém is meg tudja csinálni. Akkor ő értelmiségi?"

    Konkrétan mit is?
    Ja, legózni? Elhiszem.
    Problémákat megoldani? Kizárt.

    VálaszTörlés
  53. "Sneci, te SZOFTVERFEJLESZTÉSNEK mered nevezni azt a gányolást, amit mondjuk az alet webshoppal levágtál?"

    Komoly rendszert nem szabad Dreamwaver-re építeni, ezt megtanultam, igen. Ezt nem vitatom. :)

    VálaszTörlés
  54. "Sneci, 29.999999999999999999999999999999412313 évesen ez a php legózás, amit csinálsz ez nagyon-nagyon nulla teljesítmény"

    Amit legózással lehet megoldani, az a problémák kb. 10%-a. Erről kb. ennyit. :)

    VálaszTörlés
  55. Na jó, írok egy külön posztot erről mindjárt, hogy megértsd, miért kell ész a legózáshoz is.

    VálaszTörlés
  56. Hát, nem tudom. Magam is PHP fejlesztéssel foglalkozom legfőképpen, de emiatt nem tartanám magam értelmiséginek (egyébként sem).

    Valójában praktikusan az érettségi az állások követelménye, keményebb helyeken kérnek egyetemi végzettséget, de X év releváns tapasztalattal ott is kiváltható.

    A PHP-sek kínálata egyre nagyobb, nagy része silány munkaerő, a kereslet irántuk egyre kisebb, kezdőként már lassan a 100 nettót sem lehet megkapni.

    Vannak speciális szeletek (pl. Magento), amivel jól lehet kaszálni (egyelőre). Vállalkozásomat főképp Magento-s ügyfelekkel szeretném indítani, de hamar másfelé szeretnék nézni, pl. mobilfejlesztés vagy pénzügyi rendszerek felé, de majd kiderül.

    Mindenesetre a PHP programozást sajnos eget verő túlzás lenne értelmiségi munkának nevezni.
    Ettől persze még jó, én ezt csinálom évek óta és alapvetően szeretem csinálni.

    VálaszTörlés
  57. Ond: A kereslet nem csökken, a hozzáértő programozókra inkább nő. Folyamatosan. Hozzáértő PHP programozóból hiány van a hazai piacon, és ez sokáig így is marad. Mert az igény sokkal nagyobb, mint amit könnyen ki lehetne elégíteni.

    "kezdőként már lassan a 100 nettót sem lehet megkapni"

    Ez szerintem minden szakmában így a helyes. A kezdő keressen szart, a profi meg sokat.

    "Mindenesetre a PHP programozást sajnos eget verő túlzás lenne értelmiségi munkának nevezni."

    Minden a feladatok nehézségi szintjétől függ. Nem a nyelv számít, hanem a munka jellege. Javaban is lehet gányolni, és PHP-ban is profi végeredményt produkálni. Ha a megfelelő szintű PHP programozás nem értelmiségi munka, akkor egyik informatikus sem értelmiségi. Ha viszont nem az, akkor mi a faszért vannak informatikai karok az egyetemeken? Semmi értelme annak, amit írsz. :)

    VálaszTörlés
  58. Sneci, lássuk a tényeket:

    - Nincs diplomád
    - Again mine the access
    - Havi 34 rugó
    - Kötbérek, soha el nem készülő cuccok
    - Vonatozó öregek

    A valós értékedet nem a pofád nagysága határozza meg, hanem, hogy mit tudsz valójában felmutatni. Ezeket fentebb felsoroltam.

    Várjuk a posztot.

    VálaszTörlés
  59. Ond: "de hamar másfelé szeretnék nézni, pl. mobilfejlesztés vagy pénzügyi rendszerek felé"

    Jézusom, mi a különbség?

    Mobilra optimalizálsz egy webszolgáltatást, Joomla modult készítesz, Megneto-alapú rendszert, fizetési rendszert programozol le a különféle szolgáltatókkal (pl. Paypal) való együttműködéshez. Akárhogy is nézzük, ez mind-mind az, amit én simán minden részletezés nélkül besorolok a "PHP programozó" kategóriába.

    PHP programozás alatt nem Mari néni TinyMCE-vel szerkeszthető weblapját kell csak érteni. Minden beletartozik, amit ezzel a nyelvvel oldasz meg, márpedig jóformán bármi megoldható ezzel a nyelvvel, ami bármilyen más nyelvvel megoldható. Innentől pedig eltűnik a különbség?

    Java, C#? Egyetemen mindkettőt belénk verték (főleg a C#-ot), így akár dolgozhatnék azokkal is, csak éppen erre találtam melót. A nyelvnek semmi jelentősége sincs. A problémáknak van jelentőségük. A megoldásnak.

    Csak egy hasonlat: lehet ápoló szinten is gyógyítani és lehet főorvos szinten is. Mindkettő alanya ugyanaz. A beteg a PHP.

    VálaszTörlés
  60. "- Nincs diplomád"

    Azt a munkát végzem, amiről ábrándozva anno beiratkoztam az egyetemre.

    "- Again mine the access"

    A szakmai dokumentációkat magabiztosan megértem.

    "- Havi 34 rugó"

    Bla bla bla... Mondom, vannak költségeim.
    A rövid valóság a 100 ezer feletti bevétel napi 4 óra melóval (amit most tervezek növelni).

    "- Kötbérek, soha el nem készülő cuccok"

    Ilyen idén soha nem volt.

    "- Vonatozó öregek"

    Ez kizárólag azért volt, mert valahova egy próba fájlba véletlenül feltöltöttem a jelszavamat.

    VálaszTörlés
  61. sneci, ha a beteg a php akkor te hullamosó vagy.

    VálaszTörlés
  62. Most komolyan, Ond. Magyarázd már el nekem a "PHP programozás helyett PHP-alapú egyéb megoldásokkal akarok foglalkozni" gondolatot, mert kurvára nem bírom felfogni, mire gondoltál. :DDDDDDDD

    Az mind-mind PHP programozás.

    VálaszTörlés
  63. MolnárFan elvtársnak kiemelt érzéke van a metaforákhoz. :D

    VálaszTörlés
  64. bárcsak rólad ezt a pénzszerzés témájában lehetne elmondani. egy nagypofájú szakbarbár vagy, sneci. minden amihoz hozzányúlsz szarrá változik.

    VálaszTörlés
  65. "Azt a munkát végzem, amiről ábrándozva anno beiratkoztam az egyetemre."

    Bla bla bla... Van diplomád? Nincs. Beszélhetsz mellé még fél óráig, diplomád NINCS, pont.

    "A szakmai dokumentációkat magabiztosan megértem."

    Bla bla bla... Van nyelvvizsgád? Nincs. Beszélhetsz mellé még fél óráig, nyelvvizsgád NINCS, nem tudnál 2 mondatot sem makogni angolul, pont.

    "A rövid valóság a 100 ezer feletti bevétel napi 4 óra melóval (amit most tervezek növelni)."

    Bla bla bla... 40-et kapsz kézhez? Igen. Hogy mit tervezel, az kurvára senkit nem érdekel. Te már évek óta milliókat tervezel keresni, de még nem tudtad átlépni a minimálbéres álomhatárt.

    "Ilyen idén soha nem volt."

    Bla bla bla... Voltak kötbérek? Voltak. Nem tudtál megoldani feladatokat. Az, hogy idén - ebben a hónapban, ezen a héten nem volt, az megint sneciféle mellébeszélés. Ki kérdezte, hogy idén volt-e? lol

    VálaszTörlés
  66. "Bla bla bla... 40-et kapsz kézhez? Igen."

    Fizikailag vagy jogilag? :)

    "Bla bla bla... Voltak kötbérek? Voltak."

    Tavaly. Egy pályakezdő bénázhat, ez természetes. Éppen ezért mondom, hogy kezdő szakembernek ne legyen nagy a pofája, ha keveset keres. Később sokat fog.

    VálaszTörlés
  67. Oszt miért is? Se rendszeres személyes jövedelmem (most szüntetem meg a Bt-m), se vagyonom, se ingóságom nincs. Csak a ruha az enyém, ami épp rajtam van. :)

    ezzel kb a nyugati aluljáróban fetrengő hajléktalan is így van :)

    VálaszTörlés
  68. "ezzel kb a nyugati aluljáróban fetrengő hajléktalan is így van :)"

    Kétségtelenül. De nekik kerülőútjaik nincsenek. :D

    VálaszTörlés
  69. "Fizikailag vagy jogilag? :)"

    Jogilag. Fizikailag még mielőtt kézbe fognád, anyád már viszi is. xD

    "Tavaly. Egy pályakezdő bénázhat, ez természetes"

    Tavaly még vérprofiztad magad, meg hencegtél, hogy hány év szakmai tapasztalatod van. Aztán amikor kiderült, hogy havi 20-40et kerestél, hirtelen bénázó pályakezdővé változtál.

    VálaszTörlés
  70. Amit írtam, igaz is volt. De napi szintű rendszeres munkavégzésre tavaly április előtt még nem volt alkalmam.

    VálaszTörlés
  71. Jól van sneci, akkor ha jövőre kiderülnek az idei bevételeid, ezekből leosztva kijön havi nettó 40 rugóra, akkor nem fogsz azzal védekezni, hogy a második évben még bénázhat a pályakezdő?

    VálaszTörlés
  72. Nem, a második évben az már elfogadhatatlan lenne. :)

    VálaszTörlés
  73. Akkor bele kéne húznod, mert nettó 50 körül vagy eddig (saját kalkulációd) , és mindjárt vége az évnek..

    VálaszTörlés
  74. "ezért mondom, hogy kezdő szakembernek ne legyen nagy a pofája"

    Jajj sneci, nem veszed észre, hogy azért szopat mindenki mert pályakezdőként kibaszott nagy pofád volt tavaly is meg most is? Ha bevallanád, hogy még most is bénázol és még sokat kell tanulnod, senki nem piszkálna. A szerénység mint erény mond valamit?

    VálaszTörlés
  75. Aki nem tanul folyamatosan ebben a szakmában, az nem valódi szakember. :)

    VálaszTörlés
  76. Írod a posztot sneci? Kíváncsian várom a magyarázatot.

    VálaszTörlés
  77. Nyugi, még ma lesz róla poszt, hogy miért kell magas logikai érzék még a "legózáshoz" is.

    VálaszTörlés
  78. 'Nyugi, még ma lesz róla poszt, hogy miért kell magas logikai érzék még a "legózáshoz" is. '

    Így van sodi, minden csak perspektíva kérdése. Ha a kiskutya nem szarja össze a szobát, hanem kimegy a kertbe végezni a dolgát, vagy a majom megtanulja, hogy hogyan kell kirakni egy egyszerű kirakóst, akkor rá is azt mondják az emberek, hogy milyen okos. Holott más embereknek ezek a dolgok mennek maguktól, főleg 30 éves tenyészbikaként. A legózás a legtöbb programozó szótárában gányolást jelent, ugyanis nem rendszerben gondolkozva fejlesztesz, hanem csak részproblémák megoldásait ollózod össze, és reménykedsz, hogy működik.

    VálaszTörlés
  79. "A rövid valóság a 100 ezer feletti bevétel napi 4 óra melóval (amit most tervezek növelni)."

    nem, sneci. megint hazudsz.

    a rövid valóság havi bruttó 75 ezer, ami nettóban havi 40 ezer. ami munkaidőben úgy néz ki, hogy napi min. 12 órán kresztül ülsz a gép előtt, és ebben a 12 órában egy tucatszor végzel óránként 10-15 perces munkát, ezekből a 15 percekből jön ki a napi 4 óra.

    a rövid valóság az, hogy nem tudod beosztani az idődet, nem vagy hatékony, filmet nézel meló közben, és ráadásul lusta is vagy. emiatt vagy olyan kibaszottul csóró, hogy még egy 3 ezres vonatút költsége sincs a zsebedben, és rendszeresen fenyeget a rezsirém, meg a "kikapcsoljuk a szolgáltást" nevű gonosz zsidó varázslat.

    vállalkozói tevékenységednek a fentiek miatt eléggé kudarc szaga van, és te ezt nem vagy hajlandó beismerni, hanem mindenféle fikciók felvázolásával (ősztől felpörgök, januártól saját megoldás, és majd dőlni fognak a milliók), és idióta magyarázkodások előadásával menekülsz a konzekvenciák levonása elől.

    mi meg ezen a folyamaton röhögünk, ez is a rövid valóság.

    VálaszTörlés
  80. Ha a munkád nagy része meglévő megoldások problémáinak kezeléséből áll, akkor bizony részproblémákra kell koncentrálnod.

    VálaszTörlés
  81. sneci, legjobb lenne, ha most frissiben elkezdenéd írni a posztot, mert a a "még ma kaptok erről egy posztot" az tudjuk, hogy szokott végződni..
    Most még hajt az ideg, használd ki és produkálj valamit. Tényleg gecire kíváncsi vagyok, miféle logika kell a pistike-féle php legózáshoz.

    VálaszTörlés
  82. "Igenis az rendszer a szar, ahol ilyen előfordulhat,"

    Igen, az a rendszer szar, ahol egy hozzád hasonló lárva mobiltelefonra meg monitorra költheti a diákhitelkeretét, és nem basszák arcon vaslapáttal.

    ÉRTELMISÉGI, OMG!

    Mikor volt a kezedben szépirodalom? Mikor olvastál el egy közéleti hetilapot? Mikor voltál bármilyen kulturális intézményben, akár egy moziban? Még erre a fosblogra se tudsz írni hetente egy kicsit is aktuális posztot, vattával töltöd fel, hozzád képest a Vastagbőr vagy az Egyenlítő TV szerzői aranydiplomás elitértelmiségiek.

    Ja és sohasem keveredsz ellentmondásba, de még mindig tartozol a kereszténységed definíciójával, te, te csimasz.

    VálaszTörlés
  83. Ja és még be is ismered, hogy legózol. Én nem tanultam programozást "hosszú évekig", de legózni bármikor tudok, akár Drupalt, akár PHP-t vagy CSS-t. Igaz, ehhez kicsit több kell az again mine the accesnél, mert meg kel nézni és el kell olvasni pár tutorialt.

    VálaszTörlés
  84. "Ha a munkád nagy része meglévő megoldások problémáinak kezeléséből áll, akkor bizony részproblémákra kell koncentrálnod. "

    Sneci akkor most tanítok neked valamit, csak rajtad múlik, hogy mit kezdesz vele: A profi szakember rendszerben gondolkozik. A jól megtervezett rendszert onnan lehet megismerni, hogy jól elkülöníthető komponensekből áll, amik között hamar meg lehet találni egy hibát, és úgy ki lehet javítani, hogy a rendszer többi részére ez nem lesz kihatással. Gondolom te az összegányolt kódoddal azért szenvedsz annyit, mert beollózol valamit amit kigúgliztál, és elromlik egy teljesen másik helyen. Arról nem is beszélve, hogy ez milyen biztonsági kockázatokat rejthet magában.

    VálaszTörlés
  85. Egyébként ELTÉ-n is úgy úsztam meg sikeresen kivétel nélkül minden programozás ZH-t, melyeken eközben szó szerint a többség elvérzett, hogy ha fingom se volt, konkrétan miként oldható meg egy adott probléma, akkor kerestem olyan részfolyamatokat benne, amiket már tudtam kezelni, és utána ezeket egymáshoz illesztettem. Eközben a sok marha, aki egy lépésben próbált megoldást találni, mehetett pótZH-ra, sőt: minden harmadik pedig a tárgyat is megismételhette a következő szemeszterben.

    A nagy problémák kisebb részekre bontása nagyon megy nekem, mert egyszerűen nagyon-nagyon utálok mindent, amit nem lehet első ránézésre 5-10 másodperc alatt áttekinteni. Ha valami első ránézésre nem tök egyszerű, akkor emeljünk ki részeket segédfüggvénybe, és esetleg annak is legyenek segédfüggvényei. Azt szeretem, ha kód minden szinten faék egyszerűségű, és ezzel a módszerrel nagyon összetett problémák esetén el szoktam tudni érni ezt.

    VálaszTörlés
  86. Becsület: "Mikor volt a kezedben szépirodalom? Mikor olvastál el egy közéleti hetilapot?"

    Reálértelmiségi nem értelmiségi. Értem.

    "Ja és még be is ismered, hogy legózol."

    Nem. Pont az ellenkezőjét mondtam. Arra hívtam fel a figyelmet, hogy önmagában egyszerű copy-paste legózással legfeljebb a problémák 10%-át lehet kezelni.

    VálaszTörlés
  87. REÁLÉRTELMISÉGI LOL

    Sneci, mkor olvastál szakmai folyóiratot? Mi volt az? azt már tudjuk, hogy a teszkóújság műszaki szekciójából tájékozódsz a számítástechnika legújabb vívmányairól, szakkifejezéseiről. (nettop pl)

    VálaszTörlés
  88. Ha maximum 10 másodperc alatt nem tekinthető át a függvényed, akkor felvágós szar vagy, egy magányos informatikai Rambo, aki képtelen másokkal együttműködni.

    Ezt mondom én. :)

    VálaszTörlés
  89. snecigeci: "Sneci, mkor olvastál szakmai folyóiratot?"

    Kötetlenül minek? A munka során amúgy is rákényszerülök az olvasásra, a fejlődésre, a tanulásra, és tájékozódásra.

    VálaszTörlés
  90. "Kötetlenül minek?"

    Mondjuk mert egy értelmiséginek igénye van rá?
    Azt hiszem, ezt hiába magyarázzuk az érettségizett agyadnak. Várjuk a posztot, amiben rávilágítasz az összefüggésekre!

    VálaszTörlés
  91. Tehát én NAGYON BONYOLULT problémákat is úgy szeretek megoldani, hogy utána tényleg szó szerint az átlag 12 éves Pistikének is azt lehessen mondani, hogy na, látod, Pistike, így példányosítod az osztályt, utána ezekkel a paraméterrel hívod meg, oszt látod, csinálja a faszaságot. Ha ezt a munka végén nem tudod megtenni, akkor szarul dolgoztál. :)

    VálaszTörlés
  92. "Mondjuk mert egy értelmiséginek igénye van rá?"

    Még egyszer: az átlag értelmiséginek nem olyan a munkája, hogy a megrendelők eszement kéréseinek megvalósítása közben amúgy is rákényszerüljön erre.

    Ha én magamnak csinálok valamit, olyan dolgokból építkezek, amiket tudok. Az ügyfél nem ilyen az ügyfél olyanokat kér, hogy a hajad téped, és muszáj ezért magadtól is olvasni és fejlődni.

    Na jó, erről tényleg megírom mindkárt a posztot. :)

    VálaszTörlés
  93. Hülye vagy sneci?
    Anyád szerinted az egyetemen tanultakat hasznosítja 30 év után? Elárulom, anyádnak folyamatosan képeznie kell magát, ha képben akar maradni..
    Ezek mellett kétlem, hogy ő is mórickát olvasna a szabadidejében. Gondolom, gyakran forgatja a baloldali közéleti, kulturális lapokat, pusztán mert tájékozódni akar. Ez az, ahova te soha nem fogsz eljutni, ezért maradsz egy buta érettségizett proli.

    VálaszTörlés
  94. Funkcionális analfabéta vagy.
    Nem azt mondtam, hogy nem kell folyamatosan tanulni, hanem azt, hogy nekem amúgy is olyan a munkám, hogy rákényszerülök.

    VálaszTörlés
  95. ..és ebben te kitűnsz az átlag értelmisigiek közül, akik egyszer bemagolják az anyagot az egyetemen, aztán egész életükre vígan elvannak vele, ugye?

    VálaszTörlés
  96. Írd azt a kurva posztot sneci, és térj ki benne arra is, miért nincs diplomád, miért nem beszélsz nyelveket, miért mórickát olvasol, és ezek mellett miért is vagy mégis értelmiségi. Ha ezt valahogy kimagyarázod, megemelem a kalapom.

    VálaszTörlés
  97. A "reálértelmiségi" != szakbarbár. Az értelmiségi olyasmit jelent (ha valamit egyáltalán), hogy van igényed az értelmed fejlesztésére. Nem kell egy mérnöknek annyi szépirodalmat olvasnia, mint egy irodalomtörténésznek, vagy annyi sajtót, mint egy újságírónak vagy politikusnak, de ha az érték nulla, akkor az nem értelmiségi, hanem egy lumpenproletár. De mondjuk ezt faék egyszerűségű függvénnyel megmondja a Móricka-jelenség.

    VálaszTörlés
  98. De hisz és napi szinten követem a közéletet, vazz.
    Tájékozottabb vagyok az átlagembernél. Sokkal.

    VálaszTörlés
  99. Ja, 5 percenként frissíted a kurucot.

    Kurucon, mórickán meg teszkósújságon kívül olvasol még valamit?

    VálaszTörlés
  100. "Tájékozottabb vagyok az átlagembernél. Sokkal. "

    Igen, de az átlagember nem értelmiségi. Megint a takarítónőkhöz méred magad. A 30 éves értelmiségiek között igenis tájékozatlannak számítasz.

    VálaszTörlés
  101. Egy orvosnak mennyi ideje van közéleti témában tájékozódni, te fasz? :)

    VálaszTörlés
  102. "Kurucon, mórickán meg teszkósújságon kívül olvasol még valamit?"

    hwsw.hu, prog.hu

    VálaszTörlés
  103. "Egy orvosnak mennyi ideje van közéleti témában tájékozódni, te fasz? :)"

    Sok. Nálunk a háziorvosi rendelés úgy kezdődik, hogy bejön az orvos, kényelmesen elolvassa a napi sajtót, elkortyolgatja a kávéját, majd elkezdődik a rendelés.
    (megj: nem mórickát olvas, és nem is rajzfilmeket néz. igen, ő értelmiségi. te nem.)

    VálaszTörlés
  104. Csak annyit értettem alatta, hogy azért a munkáért, amit az átlag PHP-s csinál (KKV-s weblapok összehegesztgetése nagyrészt), azért ma már szinte szart sem fizetnek.
    De mint említettem, vannak speciális szeletei ennek a biznisznek, amik jól mennek. Ezekre kell ráállni. Látom a cégnél is, hogy mennyit tudunk elkérni egy olyan KKV-s lapért, amit bármelyik kis stúdióban összehegesztenek neked, és látom azt is, mennyit tudunk elkérni egy profi Magento webáruházért, főleg ha külföldre megy (mert hogy ennek a piaca globális). Ez utóbbihoz képest lófasz az is, amit én hazaviszek egy hónapban.
    Én most itthon is kurvára a Magento-t nyomom, hogy minél jobban értsek hozzá, mert ezt nagyon meg kell fogni, amíg lehet.

    "Jézusom, mi a különbség?"
    A piaci érték :)))

    VálaszTörlés
  105. "De hisz és napi szinten követem a közéletet, vazz."

    vö. "a külföldi híreket leszarom"

    Azért is veszel Mórickát, és nem egy napilapot vagy egy HVG-t. Mellesleg én ismerek orvosokat, ők nem Mórickát olvasnak, hanem közéleti újságokat, minimum egy hetilapot, hogy képben legyenek. Plusz természetesen a szaksajtót, mert még nem jöttek rá, hogy a Herbária szórólapjaiból tökéletesen tudnának tájékozódni.

    VálaszTörlés
  106. Ond: "azért a munkáért, amit az átlag PHP-s csinál (KKV-s weblapok összehegesztgetése nagyrészt), azért ma már szinte szart sem fizetnek."

    Naná, de részben azért, mert a tartalomkezelésre vannak remek, közel ingyenes megoldások is. Speciális igények pedig 1-2 óra alatt hozzá programozhatóik. Ilyesmin max. a grafikus kereshet.

    ""Jézusom, mi a különbség?"
    A piaci érték :)))"

    Én akkor mindkettőt simán "PHP programozásnak" nevezem. :D

    VálaszTörlés
  107. HVG 800, Móricka 250 Ft.
    De ezt már ezerszer kitárgyaltuk.

    VálaszTörlés
  108. Mondjuk én ezért örülök, hogy nem kell folyton ügyfelekkel tárgyalni és egyeztetni. Egyetlen nagy CRM rendszeren dolgozom már csak, és mellette kizárólag ismerősökön keresztül befutó apróbb eseti megoldásokat fogadok be.

    VálaszTörlés
  109. HVG 400, látszik, h sosem volt a kezedben semmi hasonló. És még utána vettél kólát, pizzát, brájentrészit, ezerszer kitárgyaltuk. Mellesleg MN 145, Népszabi 160 körül.

    VálaszTörlés
  110. Délután már nincsenek napilapok.
    No meg miért olvassak olyan híreket, amiket előző nap már elolvastak a Kurucon? Ennek semmi értelme.

    VálaszTörlés
  111. "Ilyesmin max. a grafikus kereshet."
    Sokszor már az se, mert az ügyfélnek valamilyen kész, ingyenes template is jó.

    Persze tudomásul kell venni, mire van kereslet. Nem az ügyfél a hibás ezért. Sokan tudják, hogy a webes megjelenés alapvető, de olcsón szeretnék megúszni.

    Erre is rá lehet állni, például van egy kész rendszerünk, amit 25-30 ezerért is (bruttó) megkaphat az ügyfél. Ez egy gyakorlatilag kész tartalomkezelő rendszer, amire sitebuildelünk egy nagyon egyszerű, de azért mutatós grafikát. Plusz igény plusz pénz (kapcsolati űrlap, vendégkönyv, letöltés menü, más egyedi igények).
    Ez üzletpolitikailag egy működő megoldás, de a nagy zsé nem ebből jön :)

    VálaszTörlés
  112. "Mondjuk én ezért örülök, hogy nem kell folyton ügyfelekkel tárgyalni és egyeztetni. "

    Én ezt csak akkor szeretném, ha csak és kizárólag ez lenne a munkám. Mondjuk rendszerszervezőként. Voltak valamikor erre terveim, bár nem mondom hogy komolyak, de megfordult a fejemben. Aztán nem efelé haladtam végül is.

    Amúgy tényleg nem öröm, főleg akkor nem, ha privátban csinálod, hiszen az egyeztetésre fordított időt nemigen tudod kiszámlázni, és van ügyfél, amely folyton a nyakadon ülne...

    VálaszTörlés
  113. Most gyakorlatilag csak és kizárólag ez a munkám. Imádom, hogy nem kell folyton másba bekezdeni, mert ez az egyetlen rendszer is ad annyi tennivalót, ami 100%-osan kitölti a napjaimat. A reményeim szerint még hosszú évekig, egészen addig, amíg a saját megoldásom be nem indul.

    VálaszTörlés
  114. "ez az egyetlen rendszer is ad annyi tennivalót, ami 100%-osan kitölti a napjaimat"

    Akkor mit magyarázol, hogy napi 4 órát dolgozol csak és még van hova felpörögnöd? :D Megint ellentmondásba kerültél önmagaddal :D Gondolom ez azt jelenti, hogy egész nap szenvedsz, de csak annyi értéket állítasz elő, amit 4 óraként tudsz elszámolni a főnökúrnak diákmunkás órabéren.

    "A reményeim szerint még hosszú évekig, egészen addig, amíg a saját megoldásom be nem indul. "

    Nem úgy volt, hogy most ősszel indul be a saját megoldásod? Most már csak hosszú évek múlva? Itt van még egy ellentmondás :D

    VálaszTörlés
  115. A folyamatos növekedés tarthatatlan.
    A jövő a növekedéstagadó létformáké.
    SoDI lámpás a jövőbe. Ő mutatja az egy igaz utat.

    VálaszTörlés
  116. Mi van sodi, törlöd a kínos kommenteket?

    Hova tűnt a hozzászólásom, amiben megkérdeztem tőled, hogy mint reálértelmiségi, milyen szakmai levlistákat követsz? Hogy benne vagy-e open source közösségek életében, fejlesztésekben? Milyen munkádhoz szorosan nem kapcsolódó ágai érdekelnek az informatikának? A matematika, természet- vagy mérnöki-tudományok mely területei érdekelnek a munkádon kívül, te reálértelmiségi? Mit csinálsz a szabadidődben a kurucinfo olvasása és sitcomok bámulása mellett?

    Milyen alapon hívod magad te reálértelmiséginek? Ennyi erővel bármelyik vízvezetékszerelő is reálértelmiségi lehetne.

    VálaszTörlés
  117. Növekedéstagadás?
    Az ember mindig többet és többet akar.
    Tudományosabban: az ember állandó szükségletállapotban lévő lény.

    VálaszTörlés
  118. LE kell mondani a vágyakról. Buddhista lélektan.

    VálaszTörlés
  119. Endre, nálad az őszi felpörgés egész pontosan hogy fog zajlani?

    Szeptember elsején kora reggel nekikezdesz, vagy még november 30.-án késő este is azt fogod mondani, hogy "még nem ért véget az ősz"?


    Zsidó vagyok.

    VálaszTörlés
  120. Vagy azok csak addig kellenek, amíg ki nem épül a "struktúra", de aztán már úgysenem fognak azok a bizonyos vágyak előjönni.

    VálaszTörlés
  121. Sneci, te magad írtad, hogy az értelmiségi lét előfeltétele a diploma. A diplomáé – teszem hozzá – a nyelvvizsga. Hogy állsz ezekkel?

    VálaszTörlés
  122. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  123. Háth az kérem úgy van, hogy neki tulajdonképp van diplomája, mert az ugye azt jelenti a gyakorlatban, hogy az illető HOSSZÚ ÉVEKIG járt egyetemre. A nyelvvizsga ugyanezért nem fontos, mert az a lényeg, hogy a szakmai dokumentációkat magabiztosan megérti.

    VálaszTörlés
  124. Mint konzervatívot, sokszor ér engem az aktualitás hiányának vádja. Gondoltam ez ellen tenni kell. Egy tévedhetetlen női honlap segítségével bemutatom, hogy akármilyen vonzó is legyen Sneci, akkor se járjatok vele!

    http://www.femina.hu/kapcsolat/4_vonzo_ferfitipus_aki_megkeseriti_az_eleted

    "Magányos farkas

    A megfoghatatlan pasi ezzel homlokegyenest ellenkező típusa a magányos farkas, aki gyakran a westernhősök aurájával rendelkezik. Öntörvényűsége lobbanthatja be a szikrát a női szívekben, illetve az, hogy tökéletesen mentes mindenféle megfelelési kényszertől.

    Előfordulhat, hogy nemcsak a többi ember elvárásaival nem számol, de más társadalmi elvárásokat is figyelmen kívül hagy. Mivel a szabadság megszállottja, nehezen alkalmazkodik. Arról ismered fel, hogy nem kenyere a kompromisszum, a veled való kapcsolatában felmerülő problémák elől inkább elmenekül, vagy kiszáll, ha valami nem a szája íze szerint történik. De legalábbis előfordul, hogy több napra eltűnik."

    VálaszTörlés
  125. A lényeg:

    Magányos farkas ---> Kiss Endre FARKAS

    westernhősök aurájával rendelkezik. ---> lófaszt nem dolgozik

    Öntörvényűsége lobbanthatja be a szikrát a női szívekben, illetve az, hogy tökéletesen mentes mindenféle megfelelési kényszertől. ---> leszarja, hogy büdös

    Előfordulhat, hogy nemcsak a többi ember elvárásaival nem számol, de más társadalmi elvárásokat is figyelmen kívül hagy. ---> lásd: anyja beperlése

    Arról ismered fel, hogy nem kenyere a kompromisszum, ---> azért sem mossa/vágja a haját

    De legalábbis előfordul, hogy több napra eltűnik." ---> hajnalba nyúló bérniggerkedés

    VálaszTörlés
  126. Mindenkiről le7 rosszat írni, de sztem a farkas semmiképp se hasonlít6ó hozzá. Még a róka se annyira, legalábbis nem 100%-ban, ugyanis az az állatmesékben gonosz karakter szokott lenni, Sodi meg nemaz... XD

    VálaszTörlés
  127. By the way, nem értem hogy a farkas miért negatív jellem a népmesékben. Összetartó, hierarchikus falkákba szerveződött állat. A falka táplálja a szoptató anyát és a vadászképtelen egyedeket. A párok halálukig hűségesek egymáshoz. Ezek alapján kijelenthető, hogy a farkas nemcsak jó szociális rendszert tud építeni, de ezen kívül tekintélyelvű, konzervatív, egyenesen jobboldali állat!

    VálaszTörlés
  128. De a róka is, ugye pont a családról szólt a Vuk. :)

    Azért a kollektivizmusra rámodták már, hogy balos dolog, de ilyen alapon a nemzeti szocializmus is balos.

    VálaszTörlés
  129. Jóakaró: "Gondolom ez azt jelenti, hogy egész nap szenvedsz, de csak annyi értéket állítasz elő, amit 4 óraként tudsz elszámolni a főnökúrnak diákmunkás órabéren."

    Nem. Ez óraval mért tiszta időt jelent.

    VálaszTörlés
  130. " ilyen alapon a nemzeti szocializmus is balos."

    Bullseye!

    VálaszTörlés
  131. Az igazi keresztény felfogás szemben áll mind a személytelen kollektivizmussal, mind az anarchisztikus szabadossággal. A valódi keresztény felfogást úgy lehetne jellemezni hogy egyén a közösségen belül - egység a sokféleségben.

    VálaszTörlés
  132. Sodi: "No meg miért olvassak olyan híreket, amiket előző nap már elolvastak a Kurucon? Ennek semmi értelme."

    Miért nem vettél Barikádot? A Kuruc legfeljebb egy-két cikket közöl belőle reklámként, a többi nincs fent neten, és most nem hírekre gondolok, hanem publicisztikákra, interjúkra, elemzésekre. Pörzséék sem hülyék, hogy feltegyék az egészet netre (ezt tudnád te is, ha vettél volna már valaha is egy számot). Tudom, te inkább megvárod, míg valaki ezt is felteszi pdf-ben torrentre, mert még szaros 390 Ft-tal sem tudod támogatni a nemzeti sajtót, te nagy hazafi.

    A szakbarbárságodat kiválóan mutatja az, hogy szerinted egy idegennyelv csakis a szakmai dokumentáció megértésére szolgál (bár kétlem, hogy olyan jól megértenéd). Egy értelmiségi arra törekszik, hogy ne kelljen neki tolmács, külföldön is tudjon értelmesen kommunikálni (nem kézzel-lábbal!). Meg ugye youtube-on se feliratoznak mindent magyarul, ezek szerint neked ezek a videók kimaradnak.

    VálaszTörlés
  133. Sneci, lesz valami a beígért posztból, vagy beírhatjuk ezt is a "sodi soha be nem teljesült ígéretei" lista 228. oldalára?

    VálaszTörlés
  134. Tessék, helyette friss anyag.

    http://66masodperc.blogspot.com/2011/08/terror-elharitva-bankszovetseg-ellen.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.