Ha még nem láttad volna

2011. június 17., péntek

Holnap élőben közvetítek a buzifelvonulásról!

Sziasztok!

Holnap délután 3-tól élőben tervezek közvetíteni a buziparádé elleni eseményekről.

Néhány perccel 15:00 előtt jó eséllyel meg fog jelenni itt egy Ustream.tv ablak, melyben élőben tudjátok majd végig követni az eseményeket. Szerencsére a belvárosban van olyan gyors a Telenor 3G netje, mintha egy ADSL-kapcsolatot használnánk, sőt: ami a feltöltést illeti, a legtöbb ADSL-kapcsolatot bőven túl is szárnyalja, így ezzel szinte biztos, hogy nem lesz gond.

Az előfizetésemben 1,5 Gb az egyéb forgalomtípus-korlát 7 egymást követő nap viszonylatában, viszont egy hete szinte semmit sem használtam belőle, így ez sem jelent akadályt. Az Ustream jó minőségben kb. 100 Mb-ot szív el az adatforgalomból óránként, ez tehát bőven belefér a keretbe.

A laptopomat (Acer Aspire TimelineX 3830TG-2414G75NBB) sokórás üzemidővel reklámozzák, így az sem akadálya a közvetítésnek.

Egyedül a kamerám régi akkumlátorai miatt aggódom kicsit, ugyanis azokban már elég kevés szufla maradt. Viszont jó hír, hogy az alábbi módszerekkel rengeteg energiát tudok megtakarítani:
  1. Nem (illetve csak a keményebb akcióknál) veszem szalagra a történéseket (a kazettatekerő motor áll)
  2. Nem nyitom ki az LCD panelt (rengeteg energia kímélhető meg)
  3. Nem nagyon használom a zoom-ot (a lencseállító mechanika áll)
Ilyen körülmények között a két régi, elnyűtt akkumlátorommal is egészen biztos, hogy 15:00 és 17:00 között nagyjából folyamatos tud lenni a közvetítés. De akár 18:00-ig is nagyon valószínű. A legrosszabb esetben, ha lemerül a DV kamerám, még mindig ott van a Webkamera, tehát ameddig lehetséges, megpróbálok online maradni.

Interjúk, tudósítások élőben!

Kezdés itt 2011. június 18-án szombaton 15:00-kor.

By SoDI

76 megjegyzés:

  1. ... nem tudok mit hozzászólni! Annyira bevok most tépve, úgyhogy lehet kissé groteszknak tünik az egész... de ha holnap is ennyire beleszek ällva mint most, akkor szarrä fogom röhögni magamat ...

    VálaszTörlés
  2. "A laptopomat (Acer Aspire TimelineX 3830TG-2414G75NBB) sokórás üzemidővel reklámozzák, így az sem akadálya a közvetítésnek."

    Nemreg tettem szert egy uj laptopra, elso dolgom volt kiprobalni meddig megy akksirol, aztan megegyszer ha jobban kimelem, aztan megegyszer...

    Neked ez elmaradt?

    VálaszTörlés
  3. Most úgy izgulok, mintha a kis Úszó Líbiába menne tudósítani! Vigyázz magadra fiam és kíméld az akksikat!

    VálaszTörlés
  4. Agent Zulu: Egy egyórás film lejátszása után az akku 81%-on állt. Majdnem 4 órát akkor is simán bír, ha maxra nyomom a fényerőt és netezek. Tehát nem lesz gond, kurva erős a cucc, hiába van az egész 2 Kg alatt.

    VálaszTörlés
  5. A múltkor délelőtt 10 órakor kezdtem el dolgozni vele az újpesti kórházból, ahova elkísértem a Hermánt és délután fél 4-ig folyamatosan bírta a cucc, pedig bőven a minimum fölött volt az LCD fényereje. Közvetítés közben pedig nullán lesz. Tehát a laptop akkujával 100%, hogy nem lesz gond, azon nem fog múlni semmi. :)

    VálaszTörlés
  6. valaki holnap rögzítse mär oszt nyomja mär föl rapidsharre ...

    VálaszTörlés
  7. Mandy, felesleges.
    Az USTREAM közvetítés közben menti is a cuccot.
    Tehát ha lemaradsz a közvetítésről, este még megnézheted. :)

    VálaszTörlés
  8. SoDI ... nem félsz hogy seggbe fognak kúrni a buzik? mert tudod van egy buziismerösöm, aki úgy néha olvassa a szarodat és nemigen komál ... szóval ha ö ott téged meglátna ... és gondolna egyet .... akkor nem fogsz majd félni?

    VálaszTörlés
  9. Király. Egyetlen dolog miatt aggódtam csak, nevezetesen hogy az USB 3.0 kimenet esetleg nem kompatibilis visszafelé, de most beledugtam a mobilnet stickjét, és faszán megy. Tehát lazán meg tudom csinálni azt, hogy a laptop az oldalán hever a táskámban, a két USB cuccot (net és digitalizáló) egymás mellé dugom, és lóg ki a táskából a videó-zsinór. :D

    Minden abszolút tökéletes. Csak ne essen az eső.
    Ezt gyorsan lekopogom. :)

    VálaszTörlés
  10. Mandy: hazafiak társaságában leszek. :)

    VálaszTörlés
  11. Konkrétan senkivel. Úgy általában. :D

    VálaszTörlés
  12. Helló Sodi! Gondoltam megkérdezem: tisztában vagy azzal, hogy mindenki, aki a blogodat látogatja vagy troll, vagy röhögni akar rajtad. Mindenki! Bevallom, én is ezért vagyok itt, de gondoltam, a fair play kedvéért közlöm ezt veled, hogy aztán nem mondhasd, hogy átvertünk. Persze fel is vállalhatod, hogy csak a napi humoradagot akarod biztosítani az embereknek, sokan csináltak már karriert abból, hogy röhögnek rajtuk (Kiszel Tünde, Pákó), ezzel a bloggal legjobb esetben is valami hasonlót érhetsz csak el, azt, hogy közíróként komolyan vegyenek, már nem.
    Olvass utána pl. Christian Weston Chandler tanulságos történetének, őt is durván szétszívatták a trollok, mert nem volt képes felfogni, hogy amit csinál, azzal csak ezt éri el. ( http://encyclopediadramatica.ch/Chris-chan) Különben jó esélyed van, hogy egy hasonló figura legyél a magyar interneten.
    Nem mintha sajnálnálak miatta, a Szetey-montázs meg a Sheriff és Sheriffné után bőven megérdemled, de vagyok annyira úriember, hogy figyelmeztetlek, hátha még magadtól nem jöttél rá.

    VálaszTörlés
  13. c7102297:

    Attól még hogy hangos vagy, nem vagy többség. :)

    VálaszTörlés
  14. olyan tudósítást akarok, amelyikben homofób "hazafiakat" kérdezgetsz, hogy felizgatja-e őket a homopornó, és ezért bűntadot, vagy dühöt éreznek-e, amit esetleg kivetítenek a homoszexualitásukat vállalókra. továbbá kérdezd meg ezeket a homofób "hazafiakat" arról is, hogy milyen szexuális szokásaik vannak, és ha szeretnek azon csámcsogni, hogy a melegek mit csinálnak a hálóban, szeretnék-e ha pl. az itteni trollok az ő szexuális szokásaikon röhögnének.

    pl. kurva jót tudnék röhögni azon, ha tudnám, hogy hermán péter árpádsávos zokniban töcsköli a nőjét seggbe, aztán leszopatja vele a szaros farkát, és eközben a székely himnuszt dúdolja. ilyesmikre lennék kíváncsi.

    VálaszTörlés
  15. tartsál egy szavazást, hogy ki miért jár ide. opciók:

    1. érdekel amit csinálok
    2. nem érdekel amit csinálok, de jó rajtam röhögni
    3. nem érdekel amit csinálok, de jó engem szívatni
    4. nem érdekel amit csinálok, de jó engem szívatni, és aztán rajtam röhögni

    na lássuk vagy-e annyira bátor, hogy szembesülj a valósággal

    VálaszTörlés
  16. én inkäbb arra lennék kíväncsi, hogy budaházy ostorral veri-e az asszonyät mielött megtöcsköli ....

    VálaszTörlés
  17. kabbe:

    Nem értem.

    Hogy jönnek ide a buzik? A holnapi nap nem a buzikról, hanem egy szélsőséges propagandista kisebbségükről szól.

    VálaszTörlés
  18. Látom, az Alpár Expresst lekésettek megint errefelé szotyolázódnak.

    VálaszTörlés
  19. az elég relatív, hogy kinek miről szól egy adott nap. nekem pl. arról, hogy homofób állatok kimennek, és más emberekre vetítik ki saját frusztrációjukat, miközben azt hazudják, hogy ezt valami társadalmi haszon érdekében teszik. és te egyike vagy az ilyen homofób állatoknak. én meg az ilyen állatokon röhögök, nekem erről szól a holnapi nap.

    nézz meg egy homopornót a neten, aztán írjál posztot arról, hogy mit éreztél közben. felállt-e kukid vagy sem, ill. kiverted-e, vagy sem. esetleg: anyád rádnyitott-e ezek közben.

    VálaszTörlés
  20. Támogatott kontra tűrt. Ha már nem tiltott éppenséggel. De csak az nem érti, aki nem akarja.

    VálaszTörlés
  21. kabbe: Miféle "homofóbiáról" beszélsz?

    Toroczkai is világosan leírta, hogy senkinek semmi baja a buzikkal. Nekünk a holnapi rendezvényük politikai mondanivalójával van csak gondunk, és az ellen tiltakozunk.

    VálaszTörlés
  22. sneci, arról is megkérdezhetnéd a "hazafiakat", hogy szerintük butaházi buzul-e a böriben, és ha majd 8-10 év múlva kiszabadul, fennt táncol-e majd az egyik meleg-kamion platóján, tangában és bőrmellényben, önfeledten csókokat dobálva toroczkainak és zagyva gyulának.

    VálaszTörlés
  23. Gyengén provokálsz, okosabb vagyok annál, mint hogy ide utánad menjek.

    VálaszTörlés
  24. toroczkai hazudik, mint oly sokszor. de tiltakozhattok a 4 fal között is.

    VálaszTörlés
  25. ill. dehogy tiltakozzatok a 4 fal között. menjetek csak ki, úgyis rég kaptatok gumibor ütéseket, könnygázt. ti ezt szeretitek.

    sneci, te nem vagy okosabb, mint egy ötödikes. ezt az életed, és elért "eredményeid" bizonyítják.

    VálaszTörlés
  26. Azért 2009-ben sem a hazafiak jártak pórul, hanem a buziőrség. :D

    Azt a két civilruhás barmot, aki bement a hazafiak közé keménykedni, hordágyon vitték el. :D

    Erről kb. ennyit.

    VálaszTörlés
  27. "Tehát lazán meg tudom csinálni azt, hogy a laptop az oldalán hever a táskámban, a két USB cuccot (net és digitalizáló) egymás mellé dugom, és lóg ki a táskából a videó-zsinór. :D"

    Gondoltam szólok, bár a többiek jót nevettek volna rajta, hogy a táskában bekapcsolt laptopok hajlamosak megfőni. Kollégám notebookja hazafele bekapcsolt a táskában és annyira felmelegedett, hogy a HDD megfőtt (nekem hibernálás tartott kicsit tovább a hdd aktív védelme miatt, így csak max 10-15 percig ment táskában notebook, de már érezhetően forró volt). Szóval ha a budai otthonod után nem szeretnéd h a notebookod is elvesszen, akkor nehogy bekapcsold táskában :)

    VálaszTörlés
  28. Erről mondjuk én lemaradtam. Mármint a valóra vált Bonanza számról :D

    VálaszTörlés
  29. nem 2009-ről beszélek, hanem a holnapi napról. előállításokat, gumibotozást szeretnék látni. szemkilövés lenne a legjobb, de szerintem nem fognak gumipuskázni. sajnos.

    VálaszTörlés
  30. Király András kinn lesz vajon? :D

    VálaszTörlés
  31. Ez jogos észrevétel noti ügyben.

    VálaszTörlés
  32. Érdekes videó: így készülnek a buzik a holnapi napra:
    http://www.noltv.hu/video/3576.html

    kabbe: A vágyálmaid irrelevánsak. :)

    k0zi: Nem kell aggódnod. Gondoltam erre is. Nem zárt táskában lesz. A kimeneti szellőzőnyílás pont felfele néz, ha berakom oldalt, így ez nem gáz.

    A gép alján lévő bemeneti légnyílások szabadságát pedig két üres CD tokkal oldom meg, melyeket hosszanti irányban rakok be a laptop mellé. Így a táskán belül is könnyen tud levegőt szívni a cucc, nem lesz eltömve egyetlen légnyílás sem.

    VálaszTörlés
  33. sodi, mi van ha tomcattel utbakerülsz?

    VálaszTörlés
  34. télleg sodi, szerinted kit érdekel hogy hovy rakod a buzeráns tokjaidat .... ha seggedbe rakod nyitsz róla külön posztot?

    VálaszTörlés
  35. A táska alján pedig néhány DV kamerával támasztom meg, hogy nehogy ráragadjon a táska oldalára a bemeneti légrész. Igazából jobban fog levegőt kapni a cucc, mint amikor valaki lerakja az asztalra.

    VálaszTörlés
  36. lehet, hogy irrelevánsak a vágyálmaim, de amikor butaháziék dobálták a melegeket, akkor is azt kívántam, hogy bárcsak börtönben kötne ki az az ember, és lám-lám, isten meghallgatta fohászaimat, butaházi már 2 éve bent rohad. egyébként ártánynak is ezt kívántam, úgyhogy szerintem nemsokára ő is börtönbe fog kerülni. de te ne félj, neked egészen mást kívántam. sokkal viccesebbet.

    VálaszTörlés
  37. Sodika, it a mai todo list:
    1) Ruhát kikészíteni
    2) Kétezer forintot kikészíteni
    3) Kamerát, laptopot töltôre tenni
    4) Anyádnak szólsz, hogy csináljon két szenyót holnapra, amit elvihetsz

    Go!

    VálaszTörlés
  38. Mandy: Csak elmondtam, hogy a noti hűtése sem akadály. Tényleg baromság egy ilyen szerkezetet betömött légnyílásokkal üzemeltetni, de egyetlen légnyílás sem lesz elzárva, mégis bent lesz a cucc a táskámban.

    Ez fontos. :)

    VálaszTörlés
  39. ... szanatórium???


    XD

    VálaszTörlés
  40. lókuped: Minek?
    Délután 3 az pont optimális időpont.
    Bárcsak minden délután 3-kor kezdődne, és nem reggel 9-kor meg ilyen elmebeteg időpontokban. :D

    VálaszTörlés
  41. Mindketten tudjuk, hogy ha te a délután 3 órát célzod meg, legkorábban éjfél körül érsz oda. Úgyhogy nyomás, Sóder, 7kor ébresztô!

    VálaszTörlés
  42. mit? este???? ILYENKOR ??????

    VálaszTörlés
  43. nem nagyon követtem az elmult hónapokban az eseményeket, de budahäzy most miért is van sitten?

    VálaszTörlés
  44. Vajon Oroszországban miért nem engedélyezik a felvonulást? Ők is mind homofóbok lennének, vagy csak normális ember módjára taszítja őket a nyilvános gusztustalanság? És ehhez nem kell kereszténynek, meg árpádsávosnak lenni. Elég a józan ész.

    VálaszTörlés
  45. Egyszer Meghalok: Logo nem :)

    VálaszTörlés
  46. Nekem személy szerint már többször megfordult a fejemben, hogy élőben közvetítek egy melegfelvonulást. Eddig még nem volt rá lehetőségem, azonban éltet a remény, hogy végre talán most 2011-ben sikerül...

    Na, mostmár tényleg melózok

    VálaszTörlés
  47. .... na majd a holnapi felvételek remélem tanusítjäk, hogy komolyan vehetem-e ezt az egészet ....

    VálaszTörlés
  48. Gondolom nyugaton se tetszik mindenkinek a melegfelvonulás, de nyugati országból mégsem hallasz olyat, hogy szélsőségesek támadtak meg egy felvonulást. Oroszországhoz kultúrában közelebb vagyunk, nem véletlen, hisz történelmi és társadalmi örökségünk is közös.

    A melegfelvonulást ignorálni is lehet. Én például leszarom, nem érint. Nem is érdekel.

    Az egészből csak a balhé miatt lesz médiaesemény, a kutyát nem érdekelte azelőtt, hogy a balhé rendszeres lett.

    VálaszTörlés
  49. Mi az istent dolgozol ilyen késôn még, Sodi? Kötbér Kapitánnyal hadakozol?

    VálaszTörlés
  50. lókupec: Nem, éppen a holnapi nap főpróbáját tartom. Hardveresen minden fasza, már csak szoftveresen kell ellenőrizni a dolgokat.

    VálaszTörlés
  51. Én pl akkor sem mennék ki, ha "homokosnak lennék", mert eleve nem illik kérkedni szexuális szokásokkal általában sem.

    Ok, okozat, igen. Ha nincs kiváltó esemény, nem is reagál arra rá senki, ami nem létezik ugye. xD

    Nem éppen hogy lejáratja a saját nemükhöz vonzódókat egy ILYEN rendezvény?

    Egyébként a fóbiáknak van valóságalapjuk, csak eltúlzott jelentést tulajdonít nekik a fóbiásan reagáló. Pl. tényleg vannak veszélyes pókok, és igenis le lehet esni magasról... ;-))

    VálaszTörlés
  52. http://www.ustream.tv/everywhere/android
    http://www.google.com/phone/detail/nexus-s-4g-from-google
    Minek barkácsolni, meg eszkábálni, mikor mások kulcsra készen szállítják a szükséges technológiát? Sodi, azt hittem, a lustaságodra számíthatok.

    VálaszTörlés
  53. Szerintem társadalmi környezettől függ. Ahol már harminc éve van, megszokták, bulinak tekintik a heterók is, ott miért járatná le őket.
    Itthon más a helyzet, a társadalom kevésbé toleráns, érzékenysége nagyobb. De ez szerintem általában igaz. Tanulságos volt, hogy egyes reklámok (pl. Media Markt: "Hülye aki nem ünnepel" címen futó kampánya) is mennyire kivágták a biztosítékot. Akkor mit szóljanak egy vonagló, színes női ruhákba öltözött, kipingált meleghez? :D

    A céljaikat ők sem tudják szerintem pontosan. Meleg méltóság menete néven fut a vonulás, de ahogyan vonulnak, azt a magyarok általában akárhogy erőlködnének is, sehogy sem tudják asszociálni a "méltóság" kifejezéssel.

    No látod ennyire belementem ebbe a témába, pedig 2006 előtt lényegében azt sem tudtam, hogy létezik ez a felvonulás :D

    No mindegy, holnap nekem más programom van (kongresszus), pedig tudnék még annál is jobbat.

    VálaszTörlés
  54. "Egyébként a fóbiáknak van valóságalapjuk, csak eltúlzott jelentést tulajdonít nekik a fóbiásan reagáló. Pl. tényleg vannak veszélyes pókok, és igenis le lehet esni magasról... ;-))"

    És egy homokos milyen veszélyt rejt (főleg amíg nem jön a közelembe:DDD)?

    VálaszTörlés
  55. lókupec: Jó'van, bazmeg, de nekem most éppen nincs okostelefonom, ezért kénytelen vagyok barkácsolni. :D

    VálaszTörlés
  56. éppen anyádnál laksz, éppen nincs pénzd buszra, éppen nincs okostelefonod....szopóág

    VálaszTörlés
  57. Nem személy szerint neked ártanak, hanem a társadalomnak mint rendszernek, és persze saját maguknak is, pl ott van az aids, meg ilyesmik. Mondjuk szeretnek "megtéríteni" (fiatal) még bizonytalan nemi identitású fiúkat full homokosnak, tehát ez egy terjedni képes jelenség. Kevesebb "érintett" lenne, ha nem folyna a csapból is a buzipropaganda. Ezektől az átnevelt, enyhe homo hajlammal bíró emberektől elvették a heteroszexuális életforma lehetőségét. Mindig az erősebb inger győz, az hagy imprintet...

    De ilyen a dohányzás is, annak a népszerűsítése ellen pedig pont nyugaton alapos, szigorú törvényeket hoznak. Az ötvenes években mondjuk ez valahogy nem így volt. :D

    VálaszTörlés
  58. sf: súlyosan hülye vagy, és a legjobban a magadfajta hülyék ártanak a társadalomnak.

    VálaszTörlés
  59. http://cgi.ebay.de/220796406642
    Azt hittem, egy nagymenô vérprofi vállalkozó ilyen összegeket az ingujjból kiráz. Átlag nettó 80 eurós PHP-programozói órabérrel számolva még egy fél munkanap sincs (komolyabb PHP-guruk 140et is összekaparnak).

    VálaszTörlés
  60. lókupec: sodika 1000 ft alatti órabérrel nyomja. nem 80, meg 140 euró, hanem 3-4 euró óránként. és ez bruttó!

    VálaszTörlés
  61. kabbe: Ezt mégis honnan veszed?

    VálaszTörlés
  62. sneci, még mindig nincs fenn a batali beszámolója. máj.31. volt a határidő. szeretnél 500 ezer mulasztási bírságot? hétfő éjfélig kapsz haladékot, tőlem.

    VálaszTörlés
  63. Beugrott, hogy olvastam ezt a minap :

    http://szentkoronaradio.com/blog/lex-sacra/2010_01_14_a-homoszexualis-propaganda

    "Ez utóbbiak ugyanis a homoszexualitás-ellenesség életrehívásával, s aztán ennek inhumánus, intoleráns voltára való rámutatással kívánják saját pozíciójukat megerősíteni"

    VálaszTörlés
  64. Nem hülye, hanem nem szokványos gondolkodású, épp ezért jövök rá bizonyos dolgokra... ;)

    VálaszTörlés
  65. sneci, lehántottam a hazugságaidról a felesleget, és ez maradt valóságként. reggeltől estig ülsz a gép előtt, és nagyon keveset keresel. hiába vakítasz itt 2000 forintos órabérrel, az valójában a fele se.

    VálaszTörlés
  66. Sodika, ha nálad valami betalál, onnan lehet észrevenni, hogy arcoskodásból átváltasz értetlenkedésbe. Mindenesetre ez az 1000 Ft-os órabér nagyon durva, IT-ben ez kb. a guberáló szintnek felel meg. Még egy oprendszer-telepítésért is elkérnek 3-4 ezret óránként, pedig az nem egy agymunka.

    VálaszTörlés
  67. lókupec: sneci eleve 2000 ft-os bruttó órabérrel számol. csak hát minden nap reggeltől estig dolgozik. ő maga mondta. ő az effektív munkára számol órabért, de az is munkával töltött idő, amikor alibizik. ezt nyilván nem tudja felszámolni, ezért ilyen rossz a hatásfoka.

    napi 8-10 óra, havi 240-300 óra. nettó 150-170 ezer havonta. ki lehet számolni. 1000 ft/óra, vagy annyi sem.

    tavaly szerintem kb. 500 Ft-os bruttó órabért keresett a kötbérezés miatt. de lehet, hogy kevesebbet. ezért várom a batali beszámolóját. nagyon fogok röhögni.

    VálaszTörlés
  68. sneci neked is elmagyarázom. amikor leülsz, hogy dolgozz, és közben folyamatosan rövid szüneteket iktatsz be, azt hívják munkaközi szünetnek. a munkaközi szünet nem számít bele a munkaidőbe. ha egy melóhelyen nyomnád ugyanennyi munkaközi szünettel, akkor a napi 8-9 óra munka helyett 11-12 órát foglalkoznál munkával. a munkavállalók napi pihenőideje (munkaközi szünet) nem lehet több 1 óránál.

    te saját magadat vered át. leülsz dolgozni, és mégsem dolgozol. ezért keresel keveset ahhoz képest, hogy saját megfogalmazásod szerint reggeltől estig dolgozol. magadnak azt hazudod, hogy "közben élsz". faszt élsz, kisfiam. csak ellógod a munkát, és aztán nincs pénzed buszra sem.

    VálaszTörlés
  69. Titus, zsindexen még hogy odavoltál a Budaházyért, hogy egy igazi férfi, meg ilyenek. Úgyhogy nem kell itt tenni a búrád, van, aki emlékszik.

    VálaszTörlés
  70. kabbe: Ezt már tavaly kiveséztük. Nem kezdem újra.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.