Ha még nem láttad volna

2011. július 16., szombat

Röviden az utolsó Harry Potter filmről

Teljesen spoilermentes, nyugodtan elolvasható :)

Azt hiszem, megérte a hét folyamán sorra újranéznem az első hét Harry Potter filmet, mert enélkül nagyon sok momentumot nem értettem volna az utolsóban. Alant a kritikák kritikája következik, mert kritikát már mindenki olvasott eleget. :)

Sokan felróják a filmnek, hogy nem elég epikus a Roxfort falai közötti harc, nekem ugyanakkor kifejezetten tetszett, hogy nem öncélú effektorgiát kaptunk az arcunkba, hanem a csata csupán egy mozgalmas háttérnek szolgált a fő cselekményszálhoz. Ki nem állhatom az olyan filmeket, ahol az utolsó húsz percben már semmi csavar nincs a történetben, csak unalmas robbantásokat, és harcokat kell bámulni. Az én agyam valahogy nem képes annyira kikapcsolni, hogy ezt élvezni tudjam. Ennek elmaradása tehát egy kifejezett jó pont a szememben.

Hallani olyan kritikákat is, hogy nem igazán használták ki a 3D technika adta lehetőségeket. Egy olyan filmnél, amit nem eleve 3D-ben forgattak, ez nem is csoda. Néhány jelenet kivételével nyugodtam le lehetett volna venni a szemüveget. A technikának egyedül a végső csata lezárásakor volt értelme, ott valóban úgy érezte az ember, hogy a történések elhagyják a vásznat. Arra mindenesetre jó volt ennyi is, hogy megértsem, miért van értelme spórolni 3D-projektorra, és depolarizáció-mentes vászonra az otthoni élményhez. :)

Ami a történet lezárását illeti, azt bár mindenki sejti, de ennek ellenére volt néhány meglepő mozzanat, melyekkel kapcsolatban nagyon haragudtam volna, ha bárki is idő előtt elspoilerezi nekem. Mivel ilyesmit én sem akarok elkövetni, legyen elég annyi: fordulatos és élvezetes befejezést láthatunk. Minden szálat kielégítően varrnak el, ami főként Piton és Dumbledore motivációinak mély megértését jelenti.

Azt hiszem, tökéletes és kerek lezárását kapjuk a történetnek, így csak reménykedhetünk benne, hogy Rowling kisasszony meg tudja állni, hogy ne rondítson bele, és rombolja le a saját univerzumát úgy, ahogy George Lucas tette a Star Wars-szal.

By SoDI

78 megjegyzés:

  1. Sodi bazmeg, te moziban baszod el pushy penzet??

    VálaszTörlés
  2. Pushy meg jövő héten megkapja.

    VálaszTörlés
  3. "Ami a történet lezárását illeti, azt bár mindenki sejti, de ennek ellenére volt néhány meglepő mozzanat, melyekkel kapcsolatban nagyon haragudtam volna, ha bárki is idő előtt elspoilerezi nekem."


    Csak elárulom, hogy kb. 75%-a azoknak,akik ezt a filmet a mozikban megnézik, már elötte kiolvasták LEGALÁBB egyszer a könyvet. És az olvasók 100%-a megvan róla győződve, hogy a filmek a könyvekhez képpest pocsékok! De te sajnos ilyen mélyen nem tudsz belemerülni a témába, mert életedben egy könyvet nem voltál képes elolvasni.

    VálaszTörlés
  4. Ja, le7nének jobbak, azaz részletesebbek. De. Akkor nagyon hosszúak lennének a filmek + van egy csomó szöveg, ami NEM párbeszéd, és szinte folyamatos narráció kéne, ami elvonná a figyelmet. De ez az összes filmre igaz ám.

    VálaszTörlés
  5. A 75% erős túlzás legyen 20-25. :)

    VálaszTörlés
  6. Meg azért ez egyszerűen más. Az előzetesben is látható, "meg Dugovics Títuszolom Voldemortot" jelenet például a könyvben állítólag nincs is benne. :DDD

    VálaszTörlés
  7. Titus Beda €15 blowjob Dortmund facebook2011. július 17. 3:38

    hű bazmeg sodi moziba ment. gondolom, milyen gyakran, ha még posztoltál is róla.
    most biztos tele vagy élménnyel:DDD!

    VálaszTörlés
  8. Még ugyan nem láttam a 7/2 részt, de mivel az összes többi borzalmas a könyvhöz képest, ezért ettől sem várok többet. A 3D mellesleg a filmek megerőszakolása, amit James Cameron felélesztett az Avatarrál, az gyakorlatilag pénzért vásárolt szaros vécépapír.

    Amúgy a Rowling vs. Lucas összehasonlításoddal pont mellé lőttél, mert miközben Rowling könyvei az idővel egyre jobban kiforrtak, addig Lucas meg... Igazából semmi köze sincs a Star Warshoz, kb. semmi+1, ha számszerűsíteni akarjuk.

    VálaszTörlés
  9. "Az előzetesben is látható, "meg Dugovics Títuszolom Voldemortot" jelenet például a könyvben állítólag nincs is benne."


    szerinted miért is kéne hogy bent legyen?

    VálaszTörlés
  10. Undorító ez a nyilas eszmékkel tűzdelt post! Fel vagyok háborodva, hogy Harry Potter-t egy SS tiszthez akarod hasonlítani, míg Dumbledore-t Gandalf ikertestvéreként könyveled el. Követelem a helyreigazítást!!

    VálaszTörlés
  11. sneci kiskáláztad a holnapi buszjegyre valót?

    VálaszTörlés
  12. Átgondoltam ma, hogy melyek voltak a legviccesebb netes flame-ek, amiket láttam vagy amikben részt vettem.

    3. helyezett DJ Ronesz, akit, asszem, nem kell bemutatni.

    2. helyezett Szendőfi Balázs feltűnése és szanaszéjjel oltása az index fórumain. Ez egyébként nagyon szoros második, a Szendőfi köré épült kultusz sok esetben még viccesebb volt, mint a snecológia. Érdekesség, hogy Snecihez hasonlóan Sz. B. is aktívkodott a fórum Hölgyek, urak, szex rovatában.

    1. helyezett SoDI, aki többek között azért első, mert a két előbbi, ha nehezen is, de végül ráébredt, hogy nem jó neki, ha egy falka troll oltja agyba-főbe. Snecink erre nem képes és évek óta üzembiztosan szállítja a kontentot.

    Gratulálok, Sneci! :)

    VálaszTörlés
  13. SoDI: "Úszni nem tudok, csak kvázi-úszni"

    Úristen, az micsoda vergődés lehet :DD
    Akkor most elsüllyedsz a 4 méteres medencében vagy nem?

    VálaszTörlés
  14. Hű basszus, lehet hogy mégis ezt a filmet kellett volna promóznom a Super 8 helyett????!!!4

    Endre, ha bármilyen okból lemaradsz a Képíró-per ítélethirdetéséről, ne is írj ide többet.

    Úgy látom, a Romanovics nevű putyinista tömeggyilkos megint elhallgat és még véletlenül se említ meg a legnagyobb netes flame-ek között. Na nem baj, lesz még ennek böjtje.

    FREE TITUS BEDA!!!! SZABADSÁGOT A FALÁBÚAKNAK!!!!

    We Are Christians and Echelon Witnesses and for Human Rights from Hungary. We are in danger, because PRESIDENT VIKTOR ORBAN IS KILLER AND ENEMY OF THE EARTH!

    http://www.youtube.com/user/Ocean989

    Üdvözlettel

    Molnár F. Árpád (a Föld legnagyobb Echelon-tanúja, oknyomozó, tényfeltáró, író, költő, műfordító, festő, zeneszerző, feltaláló, az NBH, a Moszad, az olasz, kuvaiti, iraki és etióp titkosszolgálatok egykori ügynöke, jelenleg szabadúszó, a Kecskeméti Repülő Kórház ápolója 1993 és 1998 között, ápoltja 1997 és 2006 között, az Erzsébet téri hídblokád szervezője, a Kiss-családfa kutatója, a putyinista-orbánista-obamista-berlusconista-merkelista terrorszervezetek legfőbb ellensége, a Munkáspárt zuglói képviselőjelöltje 2014-ben)

    VálaszTörlés
  15. Danyi: "Akkor most elsüllyedsz a 4 méteres medencében vagy nem?"

    Nem, rövid távon nem.

    VálaszTörlés
  16. Az mennyi? 5-6 méter?

    VálaszTörlés
  17. SoDi, ma is dolgozol?

    VálaszTörlés
  18. sodi, moziban voltál vagy illegálisan töltötted le a filmet? csak azért kérdezem, mert tegnap nem voltál olyan sokat távol a nettől, hogy bevegyem, hogy moziban voltál.

    VálaszTörlés
  19. Névtelen:

    Idézek tegnapról saját magamtól. :)


    "SoDI írta...

    Egyébként jéé, most nézem, plázákban nem is kell a mobilnetet használni. Leülsz valahol, és szinte biztos, hogy van Wifi. :)

    http://kepfeltoltes.hu/110716/mom_netek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Bár dolgozni nem mernék ilyenen keresztül. Jelszólopó aranybánya. :D
    2011. július 16. 10:08 "

    "SoDI írta...

    Bár konkrétan ez a McDonald's-os net kábé olyan sebességű, mintha mobilneteznék, tehát tök mindegy.. (...)
    2011. július 16. 10:14 "

    VálaszTörlés
  20. természetesen sneci a londoni ősbemutatón látta a filmet, mint vip-vendég.

    VálaszTörlés
  21. Jelszólopó aranybánya?

    Gondolom ftp-vel másolgatod fel a dolgokat, verziókezelés, ssh, https meg úri muri, hogy egy VPN-ről ne is beszéljünk. Marha komoly cégnél dolgozhatsz:)

    VálaszTörlés
  22. sneci, anyádnak hogy tetszett a film?

    VálaszTörlés
  23. Jó, ne válaszolj, mondjuk képzelem, hogy mennyi ideig tudsz kvázi-úszni, ha tíz perc sétától kikészülsz. Nagyjából 12 másodperc alatt fulladnál meg, Úszó :))

    VálaszTörlés
  24. Zed: Nyilvános hálózatról normális ember nem dolgozik, és még a gmail-es fiókját sem nyitja meg. Pont. :)

    VálaszTörlés
  25. "sneci, anyádnak hogy tetszett a film?"

    Szerintem ő még nem látta.

    VálaszTörlés
  26. Danyil: "mondjuk képzelem, hogy mennyi ideig tudsz kvázi-úszni"

    Egyfolytában? Lényegtelen.
    Szakaszosan? Órákig.

    VálaszTörlés
  27. Én egy részt se láttam, egyik könyvet sem olvastam, de nyilván nem rossz, mert az egész családom rajong érte.

    Nincs is semmi baj a Potterrel, a gáz csak az, hogy te, Sodika, semmi mást nem nézel az ilyen kiskamaszoknak szóló Potteren, Narutón és egyéb meséken kívül. Az meg, hogy egy könyvet a kezedbe vegyél, pl. szépirodalmat, az elképzelhetetlen. Ezért vagy te egy konzumidióta proli.

    VálaszTörlés
  28. "Szakaszosan? Órákig."

    Hasznos tudás.

    Másrészt szerintem életedben nem úsztál te "órákig", ez a képzet is csak a fejedben létezik :)

    VálaszTörlés
  29. órákig?

    egy perc úszás, egy óra pihi?

    VálaszTörlés
  30. Sodi, itt úszás címén nem gumimatracon való fetrengésről beszélünk...

    VálaszTörlés
  31. héber: Az élménymedence szerencsére nem a hosszú úszásokról szól eleve, ezért nem is rívok ki, ha nem azt csinálom. :)

    VálaszTörlés
  32. Azzal nem is, csak a szagoddal és a vízben körülötted terjengő koszfolttal...

    VálaszTörlés
  33. Mikor van neked pénzed aquaticumra, koszlidérc? :) Már megint fiktív szituációkat tálalsz valóságosként.

    VálaszTörlés
  34. Ha hetente nem is megyek el, két-három hetente igen.

    VálaszTörlés
  35. Sneci honnan volt pénzed 3d mozijegyre? Segélyosztás volt Pátyon?

    VálaszTörlés
  36. Muszáj áldozni rá, miután úsznom javallott, ellenben az uszoda nem az én világom, :D

    VálaszTörlés
  37. snecigeci: Dolgozó ember vagyok, nem tűnt még fel? :)

    VálaszTörlés
  38. Hááát...egy minimálbérből is illene tudnod fenntartani a Nándorfejérvár közi pecót, szóval ez igazán nem tűnt még fel...

    VálaszTörlés
  39. Nekem sem tűnt még fel, mert eddig egyedül segélyből, hitelből és anyád kiszipolyozásából származó pénzeknek volt látható, kézzelfogható eredménye (laptop, telefon, monitor stb). Ja, meg a "kártérítésednek", amiért szintén nem tettél semmit, az öledbe hullott.

    Eddig amit munkából fel tudsz mutatni, az egy hatalmas 0. Fel tudnád sorolni, mit vásároltál a fizetésedből? Mert munkába állásod egyetlen látható eredménye eddig, hogy haza kellett költöznöd, mert még a rezsit se tudtad kitermelni xDD

    VálaszTörlés
  40. Ekkora kamut :DDD

    VálaszTörlés
  41. Sodrák, tegyük fel, hogy három hetente tényleg befizet anyád úszni. Szerinted mit használ három hetente két óra "szakaszos" kvázi-úszás a hátadnak? Egyre púposabb vagy!

    VálaszTörlés
  42. Danyil: 17 éves korom óta semmit sem változott a hátam állapota. Miután nem NÖVÖK, nem is nagyon tud mitől változni. Abszolút stagnál.

    VálaszTörlés
  43. snecigeci:

    A forrás lényegtelen. A pénz a lényeg.

    VálaszTörlés
  44. Na, ismét megszólalt az, aki nem materialista.

    VálaszTörlés
  45. Sodi, milyen nagyvilági életet élsz egyébként. Egy kis aquaticum, egy kis mozi, hm... Persze pont a pénzért nem akarózik felkelni a székből. Hihető :))

    VálaszTörlés
  46. Sodi: Nem válaszoltál a kérdésre. Milyen verziókövető rendszert használtok a cégnél? Ugye nem az a válasz, hogy semmilyet?

    VálaszTörlés
  47. Sodi,milyen volt Emma 3D-ben?

    VálaszTörlés
  48. Parizeres zsömle2011. július 17. 17:33

    "eddig egyedül segélyből, hitelből és anyád kiszipolyozásából származó pénzeknek volt látható, kézzelfogható eredménye (laptop, telefon, monitor stb). Ja, meg a "kártérítésednek", amiért szintén nem tettél semmit, az öledbe hullott."

    "A forrás lényegtelen. A pénz a lényeg."

    Hoppá Endike! Vehetjük ezt annak a beismerésének, hogy a fenti tételek mellett eltörpül az az összeg, amit valaha munkával megkerestél?

    VálaszTörlés
  49. Zed: Konkrétan saját megoldást használunk.

    VálaszTörlés
  50. Most már nagyon kíváncsi vagyok, sokat elárulna arról, hogy milyen szemmel tekintesz a munkádra.

    VálaszTörlés
  51. "Vehetjük ezt annak a beismerésének, hogy a fenti tételek mellett eltörpül az az összeg, amit valaha munkával megkerestél?"

    ??? Milyen kérdés ez?
    Miután alig több mint egy éve dolgozom, és pályakezdőként (ami természetes) bénáztam egy kicsit az elején, naná.

    VálaszTörlés
  52. Saját megoldást használunk, mondom.

    VálaszTörlés
  53. Nem illik ám editelni a saját hozzászólásod anélkül, hogy beleírnád, hogy mi történt, mert ha valaki nem frissít elküldés előtt, akkor olyanra válaszol, ami már nincs is ott.

    Szóval saját verziókezelőt írtatok? És melyik elterjedtebb verziókezelőre hasonlít? Miben jobb, mint a létező (ingyenes) alternatívák?

    VálaszTörlés
  54. Ez egy nagy rendszer, ahol hogyha valaki fejleszt egy modulon, csinál abból a modulból új verziót. Ennyi. Erre van szükség, és erre megfelel.

    VálaszTörlés
  55. "Saját megoldást használunk, mondom."

    Még az én orrom is kamuszagot szimatol :)))

    VálaszTörlés
  56. Danyil: Ez azt jelenti, hogy nincs szükség másra.

    VálaszTörlés
  57. Verziókövetésen (a teljesség igénye nélkül) olyan rendszert értek, amivel:
    - Mozgatod a szerver és a géped között a forráskódot
    - Követi a forráskód verzióit, változtatásait, hogy később, szükség esetén vissza lehessen állitani bármilyen régebbi változatot
    - Ha ketten vagy többen fejlesztetek egy rendszert, akkor segít a kódok összefésülésében
    - stb.

    A fenti célokra is saját rendszert használtok? Tudnál róla részletesebben mesélni?

    VálaszTörlés
  58. Na ez az a fajta komplexitás, melyre pillanatnyilag nincs szükség.

    VálaszTörlés
  59. Hát, akkor nem használtok verziókövetést. Mórickacég, mórickamunkatársakkal. Ha létezik egyáltalán...

    VálaszTörlés
  60. "A forrás lényegtelen. A pénz a lényeg."

    Valószínűleg Rezső is így gondolja, mellesleg mi ez, hogy a forrás lényegtelen? Hitelen, segélyen és anyád pénzén tudtad 28 éves korodig fenntartani a megszokott életszínvonalat, és amint ezek a pénzek elfogytak és munkát kellett vállalnod, a legelső dolog az volt, hogy visszaköltöztél anyádhoz - annak ellenére, hogy összeférhetetlenséget hangoztattál előtte -, és jelenleg is a létminimumon tengődsz, és azt is csak azért, mert a hűtőt anyád pakolja tele. És a legszomorúbb az egészben, hogy az élet császárának állítod be magad, miközben a 30. életévedbe úgy fogsz belépni, hogy 10 ezres melókat tudsz elvállalni, anyád házában élsz, és közben az egyetlen barátodnak tartott embernek nem vagy hajlandó/képes megadni az 5 ezer forintját és menekülsz a hitelezők elől.

    VálaszTörlés
  61. nem világos mit dolgozik sodi, állandóan ködösít. nem mer bizonyítékot mutatni mert tudja, hogy trolljai között tényleg akadnak vérprofik, akik azonnal ízekre szednék

    gnóm vagy sneci, egy púpos gnóm!

    VálaszTörlés
  62. Na jó, akkor játszunk nyílt kártyákkal, hogy mindenki lássa, mi történt:

    Ha nincs verziókövető rendszer, akkor ha ugyanabban a kódbázisban(ugyanannak a programnak a forráskódjában) két fejlesztő is dolgozik, már kész a totális káosz. Gondolj bele, én megváltoztatok egy fájlt, feltöltöm a szerverre, de közbe te is változtattál azon a fájlon, két perccel utánam feltöltöd, és el is jött a szopás, mert az én változtatásom elveszett. Ha észreveszem a hibát, és még megvan a gépemen az én változatom, akkor elkezdhetem kézzel összefésülni a kódot, felrakhatom a kész változatot, újabb két perc elteltével te megint törlöd, mert észrevettél egy apró hibát a munkádban, kijavítottad, és frissíteni akartad a szerveren lévő változatot...

    Nem megyek bele jobban, tudnék most hirtelen még egy csomó tipikus helyzetet mondani, amikor verziókövető rendszer használata nélkül ellehetetlenül a munka.

    A fentiek miatt, tapasztalataim szerint egyetlen helyzetben nem szoktak használni verziókövető rendszert:

    Tót Aladár, sikeres vállalkó, a példa kedvéért szeretne magának egy weboldalt. Fel is üti az Arany Oldalakat, és fel is hív pár céget, akik viszont olyan horribilis összeget kérnek érte, amit internetes szélkerékkereskedelemből nem lehet kigazdálkodni. Így hát Aladár elpanaszolja a baját az ismerőseinek, az egyik pedig megemlíti neki, hogy a gyermeke az bizony egy valódi programozó, méghozzá vérpofi, és bizotsan olcsóbban megcsinálja az oldalt, pláne, ha nem kell számlát adnia. A vérprofi programozónk pedig nekiugrik, minden tudását beveti, ami a php 24 óra alatt című könyv általa elolvasott első 15 fejezetéből csak ráragadt, és kemény munkával megcsinálja az oldalt. Minek neki verziókezelő, tesztek, és más hasonló földi hívságok, hát kész lett ő anélkül is, és hogy csillog villog. Fölösleges komplexitás lenne ide bármi a notepad++-on, Total Commanderen és XAMPP-on kívül, nemde?

    VálaszTörlés
  63. A helyesírásom viszont, úgy látom, rosszabb mint sodié, elnézést.

    VálaszTörlés
  64. igaz ez sneci, webshopokat gányolsz?

    VálaszTörlés
  65. egy "sneci úszik az aquaticumban, utána meg az árnyékban dolgozik" kandikamerát megnéznék

    VálaszTörlés
  66. Most épp szórólapot szerkeszt. A fénykorában lehet hogy kontár php-s volt, de talán azt a lécet is leverte, és azóta még egyszerűbb feladatokat kap.

    Szeritem azért nem hallunk a munkájáról, mert már nem is programozik. A jquery-power blogot is abbahagyta.

    VálaszTörlés
  67. ezt te írtad sodi? http://or-zse.hu/kutat/tanulmanyok/kisse-aniszem.htm

    VálaszTörlés
  68. Zed: tényleg ez tűnik a legvalószínűbbnek.

    sodi: cáfold, vagy balek vagy!

    VálaszTörlés
  69. lesz holnap közvetítés? hírverés hogy áll?

    VálaszTörlés
  70. komolyan sodi, ez a honlap nagyon hasonlít a te munkáidhoz: http://or-zse.hu/

    VálaszTörlés
  71. Ne feledd, mi jön holnap!

    http://66masodperc.blogspot.com/2011/07/ne-feledd-mi-jon-holnap.html

    VálaszTörlés
  72. "Ha nincs verziókövető rendszer, akkor ha ugyanabban a kódbázisban(ugyanannak a programnak a forráskódjában) két fejlesztő is dolgozik, már kész a totális káosz."

    Erre van a Skype. Megdumálni, ki mikor min dolgozik.

    VálaszTörlés
  73. Nem mondtam, hogy szórólapot szerkesztek. Weblapot szerkesztettem. A szórólap úgy kapcsolódik ide, hogy azokra már rá volt tervezve a weblapcím. :)

    Zed: "A vérprofi programozónk pedig nekiugrik, minden tudását beveti, ami a php 24 óra alatt című könyv általa elolvasott első 15 fejezetéből csak ráragadt"

    Igen.
    1) Meg a 10 félév ELTE tanulmányok alatt
    2) Meg a 6 félév ELTE tanulmányok alatt
    3) Meg a 3 év egyetem előtti informatikai tanulmányok alatt
    4) Meg a másfél év élő, napi szakmai gyakorlat alatt

    Így már pontos. :)

    VálaszTörlés
  74. Mennyi a havi bevételed SoDi, így másfél év szakmai gyakorlat után?

    VálaszTörlés
  75. "Erre van a Skype. Megdumálni, ki mikor min dolgozik."

    Ne folytasd sodi, csak rontod a helyzeted :D

    Ha csak egy sort is hozzá akarok adni egy olyan fájlhoz, amivel más talán dolgozhatott, akkor egyből hívogassam skype-on? Ha átnézem valaki kódját, és kijavítgatom a hibáit, akkor elküldjem neki a diff-et, hogy kézzel rakja bele a változtatásokat? Sodi, egy ilyen kijelentés után teljesen egyértelmű, hogy:

    - Soha nem dolgoztál csapatban.
    - Soha nem dolgoztál olyan cégnél, ahol volt bármilyen minőségellenőrzés.
    - Soha nem dolgoztál olyan projecten, ahol a kártérítéses pénzedből vett ultra könnyű gamer laptopodról nem egyből élesre ment a kód.

    Sodi, azt tudod, hogy semmilyen programozással kapcsolatos munka szakmai interjúján nem fog átmenni olyan jelölt, aki kijelenti, hogy soha nem dolgozott még semmilyen verziókezelővel, de szerinte amúgy is csak fölösleges komplexitást jelentenek?

    Te tényleg nem érted, hogy egy olyan végtelenül alap dologról van szó, hogy azzal, hogy ilyet mondasz, önmagában is elegendő bizonyítékot szolgáltatsz saját hozzá nem értésedről?

    Itt egy releváns topic:
    http://stackoverflow.com/questions/132520/good-excuses-not-to-use-version-control

    Tanulj, talán még nem késő.

    VálaszTörlés
  76. Be is másolok neked egy anekdotát a fent említett oldalról:

    "A younger programmer asked an elder about his code and his coding style, and how the older programmer would do certain things. The older programmer said 'Let's take a look at your code', so the younger took out his laptop, opened his editor, and showed him.

    The older programmer looked at the code, thought about it for a bit, and then started editing it. He deleted the class internals, leaving only the structure, and then rearranged the structure, saying 'Here's how I would do it to make it more efficient and readable'. After he was done, he saved the file and gave it back to the younger programmer, who was ashen-faced.

    'That... My code is gone!' said the younger programmer. 'But you have it in version control somewhere, right?' asked the elder. 'N.... no.' was the reply. 'Well then,' said the older, 'now you've learned two lessons.'"

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.