Ha még nem láttad volna

2011. július 27., szerda

Norvég börtön







További képek itt
Index cikk itt

Beszarok.

Ez arra emlékeztet engem, amikor 2006-ban a három napos rendőrségi fogságomat voltaképpen pihenésként éltem meg. Zuhanyozni és borotválkozni meleg vízzel ott is lehetett naponta, kaját adtak, de gyakorlatokra nem kellett rohangálni, sem pedig ZH-kra készülődni, vagy beadandók miatt virrasztani. :)

Hosszabb időre szar lett volna, de két és fél nap pont elég volt ahhoz, hogy kicsit kipihenjem magam az egyetemi hajtás után.

By SoDI

33 megjegyzés:

  1. Aztán sokan így is élnek szabadlábon is ám. ;))

    VálaszTörlés
  2. A börtönt nem a körülmények (moslék kaja, fos társaság, kényelmetlen ágy, ótvar szoba, stb) teszik igazán szarrá, hanem hogy ott kell lenned, akaratod ellenére, és nem mehetsz sehova. Jó, egy magadfajta otthon recskázó szerencsétlennek ez jó buli lehet, sőt, kifejezetten kellemes az otthoni állapotokhoz képest (bűz, csotányok, villanyszámla, stb) de bárki másnak, akinek élete is van, a bezártság a legszörnyűbb a börtön összes tulajdonsága közül.

    Ha én egy hétig nem nalálkozhatok azokkal az emberekkel akik számomra fontosak, és nem csinálhatom azt, amit én szeretek, akkor lehetek akár egy ötcsillagos luxushotelbe is bezárva, akkor is ugyanúgy megkattanok, mint ha a Csillag legótvarabb cellájában kell ezt az időt eltöltenem.

    VálaszTörlés
  3. SoDI, KC-n ezt a cikket olvastam:

    habe ich dazu zu sagen:
    hätte der Anders in dieser politischer Landschaft eine Möglichkeit, seine Meinung ausserhalb des Internets vernünftig zur Diskussion zu bringen, wäre das alles nicht passiert.

    Die Schuld für die Tat liegt damit bei den linken Parteien, die mit ihren "HDF du nazi!"-Politik der quasi-Zensur eine Zeitbombe geschaffen haben. Die Anschläge waren nur eine Frage der Zeit.

    Wenn dieser einfacher und sogar banaler Gedanke nicht in der Presse bzw. in der öffentlichen Diskussion ausgesprochen wird, haben wir nur darauf zu warten, bis Oslo nochmal passiert. Weil was uns dann erwartet, ist ein Kreuzzug gegen die europäische Rechte und anschließender Muselmännerimport, also eine weitere Verschärfung der Situation.


    nem akarsz posztot nyitni róla?

    Amúgy fajintos a börtön. Ha olvasnál többet Norvégijáról, tudnád, hogy van egy sziget őrök nélkül és a börtöntöltelékek saját magukon gondoskodnak ... de hát te a bibliát nem ismered, nemhogy még egy skandináv ország kultúráját!

    VálaszTörlés
  4. Ennél jóval szarabbul néz ki és kényelmetlenebb például bármelyik vidéki középiskolai kollégium Magyarországon.

    VálaszTörlés
  5. Gery: Akkor ezek szerint nyaralni sem mész soha, nehogy egy hétig távol legyél a számodra fontos emberektől? xD

    VálaszTörlés
  6. Sodi: megyek nyaralni, de sose egyedül :)

    VálaszTörlés
  7. SoDI írta...
    Gery: Akkor ezek szerint nyaralni sem mész soha, nehogy egy hétig távol legyél a számodra fontos emberektől? xD




    SoDI, szerintem nem én vagyok az egyetlen az ideposztolók közül, aki úgy látja, hogy te vagy a legutolsó, aki megengedheti magának, hogy mással kötöszködjön ...

    VálaszTörlés
  8. Megint személyeskedsz, bicebóca.

    VálaszTörlés
  9. ez nem személyeskedés, hanem TÉNY!

    (feltéve ha rám fordítottad a szavaidat)

    VálaszTörlés
  10. "Akkor ezek szerint nyaralni sem mész soha, nehogy egy hétig távol legyél a számodra fontos emberektől?"

    Te meg azért nem mész, mert nem tudod rá kiskálázni a rávalót?

    VálaszTörlés
  11. "bicebóca"

    A púpos, beszédhibás sodi gúnyol mást a nyomoréksága miatt, ezt is megértük...

    VálaszTörlés
  12. hol itt a személyeskedés sneci?

    az a személyeskedés, mikor torz, púpos nyomorék gerincű, ál-keresztény, fogyatékos, takonyagyú szarszemét, aljas, gané, púpos recskagnómnak nevez valaki!

    VálaszTörlés
  13. Hihetetlen ez a poszt, erre már nincsenek szavak. Fogda mint pihenés. Nagy igények...

    Snecó, ne gyere itt a minden napos melegvizes tisztálkodással, egyrészt tudjuk, hogy a büdös vagy, mint a borz, másrészt meg borotválkozni is csak szökőévente szoktál.

    De maga az attitűd tényleg elképesztő.

    Egyébként a poszt végén ez a lazán odavetett "egyetemi hajtás", mint valami álnosztalgikus emlék nagyon elegáns. De írjuk le újra, hátha valaki először téved a blogodra, hogy nem végezted el az egyetemet. Saját mércéd szerint is egy tanulatlan proli vagy, objektíve meg pláne.

    VálaszTörlés
  14. Akkor azt is írjuk le sokadszorra, hogy engem tanulmányi okokból soha nem rúgtak ki sehonnan, egyszerűen a válság miatt elfogyott a pénzem a tandíjra.

    (ásít)

    VálaszTörlés
  15. Danyi:

    "Fogda mint pihenés. Nagy igények..."

    A nagy őszi ZH-roham közepén igenis kellemes volt a 3 nap semmittevés. :)

    VálaszTörlés
  16. Egyébként, Danyil, a Gyorskocsi utcában nem is annyira szarok a fogdák. Mondta is az ügyvédem, hogy ne ebből induljak ki, mert bármi más, még az előzetes is sokkal-sokkal szarabb ennél. :)

    VálaszTörlés
  17. "Akkor azt is írjuk le sokadszorra, hogy engem tanulmányi okokból soha nem rúgtak ki sehonnan, egyszerűen a válság miatt elfogyott a pénzem a tandíjra."

    Mikor folytatod a tanulmányaidat a tervek szerint? Amíg nem, addig nem lenne érdemes letenni a diplomához elengedhetetlenül szükséges nyelvvizsgát? Vagy már beletörődtél, hogy egy érettségizett proli maradsz örökre?

    VálaszTörlés
  18. "Akkor azt is írjuk le sokadszorra, hogy engem tanulmányi okokból soha nem rúgtak ki sehonnan, egyszerűen a válság miatt elfogyott a pénzem a tandíjra."

    Akkor miért is hazudtad, hogy van egy sikeres államvizsgád?

    VálaszTörlés
  19. Korábban egyébként azt fejtegetted, te relativizálás (és társas maszturbáció) császára, hogy a fogva tartásod és az egész eljárás mekkora lelki károkat okozott neked. De itt már megint a hazugság és az erkölcs témájához tévednénk, amit úgyis hiába magyarázok. Úgyhogy Danyiil inkább balra el, és megpróbálom megírni a dráma második felvonását.

    Sneider, csináld már meg a sodika.atw.hu-t végre!

    VálaszTörlés
  20. Höhö. Most olvasom, hogy a drámában azt írtam, Endre anyja panaszkodik, hogy két hónapja nem fizetett rezsit. És azóta kiderült, hogy tényleg :DDDD

    VálaszTörlés
  21. "A nagy őszi ZH-roham közepén igenis kellemes volt a 3 nap semmittevés. :)"

    Úgy hogy az embert őrzik? Szerintem egy nagyobb ketrecben is jól ellettél volna :)

    VálaszTörlés
  22. Danyil: "Mikor folytatod a tanulmányaidat a tervek szerint?"

    Mindenki ezzel noszogat, de miután ugyanazt csinálom, amit diplomával a zsebemben csinálnék, nem érzem sürgősnek a dolgot.

    "Akkor miért is hazudtad, hogy van egy sikeres államvizsgád?"

    Nem hazudtam, de erre nem kanyarodunk vissza. Ezt ezerszer megbeszéltük.

    "Korábban egyébként azt fejtegetted, te relativizálás (és társas maszturbáció) császára, hogy a fogva tartásod és az egész eljárás mekkora lelki károkat okozott neked"

    Az dolog a pihenés, és más a stressz, hogy "mi lesz velem". A börtön akkor elviselhető, ha direkt mész be mondjuk 14 napi tétel pénzt leülni - zsebedben a saját kiváltásod összegével. :D

    VálaszTörlés
  23. "Mindenki ezzel noszogat, de miután ugyanazt csinálom, amit diplomával a zsebemben csinálnék, nem érzem sürgősnek a dolgot."

    Tanári diplomával PHP-t programoznál?

    VálaszTörlés
  24. Hosszabb időre szar lett volna, de két és fél nap pont elég volt ahhoz, hogy kicsit kipihenjem magam az egyetemi hajtás után.



    Én csak 3 órát voltam egyszer egy cellába, de az a három óra úgy tünt, mintha 3 hét lett volna. Eléggé fura elméd lehet, ha neked az a 2és fél nap tetszett is.

    VálaszTörlés
  25. Nem érzed sürgősnek a dolgot? Te mondtad korábban, hogy akinek 30 éves kora körül nincs diplomája, az már gáz.

    VálaszTörlés
  26. "Nem hazudtam, de erre nem kanyarodunk vissza. Ezt ezerszer megbeszéltük."

    És egyszer se szkennelted be a szakdolgozatodat.

    VálaszTörlés
  27. Mi van, irigykedsz a norvég börtöntöltelékekre, Sodi?

    VálaszTörlés
  28. Sneci én úgy hallottam, hogy a börtönben _kötelező_ naponta tisztálkodni. Kutyavilág lenne neked odabenn, ne vágyakozz te oda!

    VálaszTörlés
  29. "Én csak 3 órát voltam egyszer egy cellába, de az a három óra úgy tünt, mintha 3 hét lett volna"

    Miért nem feküdtél le aludni? :)))

    Egyébként GYEREK TÜNTETNI AZ IZREALI NAGYKÖVETSÉG ELÉ A NORVÉG ÁMOKFUTÓ GYILKOS ELLEN! :D

    http://66masodperc.blogspot.com/2011/07/gyertek-tuntetni-az-izraeli.html

    VálaszTörlés
  30. Én még szerencsére kihagytam ezt az élményt. Anno a Towerban is voltak jobbfajta cellák fenntartva, volt ilyen mosdókagyló szerű vízforrás is, meg ilyesmi.

    De a beszélőn meg majd jól összeverik a fickót, hogy kiszedjék belőle amit titkol esetleg, az biztos, illetve valószínű. :)

    VálaszTörlés
  31. Danyiil: Én meg azt írtam, hogy ha a sitten még net is lenne, a Sodi-féle igénytelen véglényeknek az lenne a paradicsom - és kiderült, hogy tényleg :)

    Na, Sodi, mégsem gondolod meg a dolgot a Corvinus-szal meg a shotgunnal? :D

    VálaszTörlés
  32. Ha ilyen jó volt miért pereltél érte 800k-t? :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.