Ha még nem láttad volna

2011. június 21., kedd

Bővebben a közmunkáról

Update:

A bejegyzés megírása óta részt vettem a Jobbik közmunkáról szóló sajtótájékoztatóján, én ott megértettem, hogy ők sem a diplomás munkanélküliekkel való kivételezést akarják, csupán finom differenciálást annak függvényében, hogy valaki korábban járulékfizető, dolgos életmódot folytatott-e vagy sem. (videó itt)

Úgy néz ki, alig telt el egy nap, és máris önmagamat cáfolom meg, ugyanis mindenképp szükségét érzem, hogy egy aktuális témában, nevezetesen a Fidesz közmunka-programjáról bővebben is kifejtsem a véleményemet.

Látom ugyanis, hogy a Jobbik az alábbi témamegjelöléssel tervez holnap sajtótájékoztatót tartani:
közmunkaprogram Orbán-módra: diplomás tanárból szakképzetlen árokásó
Tény és való persze, a Fidesz terveiben nyelvtanilag benne van ez a lehetőség is, ugyanis amíg korábban az emberek legfeljebb a birtokukban lévőnél egy fokkal alacsonyabb végzettséget igénylő közmunkát voltak kötelesek elvállalni, addig Orbán Viktor eltörölné ezt a kikötést. De miről is van szó pontosan?

Nos, az átlátható kormányzati gazdálkodásnak egyik legfontosabb feltétele, hogy minden kiadás arra legyen elköltve, amire beszedték. A szerencsésen kimúlt SZDSZ egyetlen említésre méltó érdeme, hogy a nemzetpusztító munkájuk melléktermékeként egyvalamit valóban elértek: biztosították, hogy Magyarország tényleg azt a pénz költse egészségügyre, amit ezen a címen beszed. Most Orbán Viktor ugyanezt ismétli meg, amikor próbálja elérni, hogy csak az a pénz kerüljön kiosztásra nyugdíjként, ami járulékként erre a célra beérkezik. Mindez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy a kettő közül bármelyiknél is csökkenne a ráfordított összeg. Maga az alapgondolat, miszerint mindent arra a célra fordítsunk, amilyen címen beszedtük, önmagában az összegszerűség kérdését egyáltalán nem érinti, az ettől függetlenül kidolgozandó részletkérdés.

A munkanélküli ellátás terén szintén ugyanez történik. Orbán Viktor utasítására Matolcsy György biztosítja, hogy a munkahelykeresési támogatás ténylegesen a munkahelykeresés célját szolgálja. Ez pedig úgy valósítható meg a legésszerűbben, ha azoknak nyújtjuk ezt a juttatást, akiknek valóban van esélyük elhelyezkedni. Amelyik munkanélküli egy negyedév alatt képes munkát találni, annak van esélye, amelyik pedig nem képes erre, annak majdhogynem lehetetlen.

Értelemszerűen tehát azokat, akik számára lehetetlen küldetés belátható időn belül munkába állni, másfajta módon szükséges támogatnia az államnak, nem a munkahelykeresőkkel együtt. Az csak frusztrálttá, majd idővel cinikussá tenné a sikertelen próbálkozókat.

A gyakorlatban persze az sem megoldás, ha elzavarjuk a diplomás tanárt árkot ásni, de ez egész biztos, hogy nem fog megtörténni. Nem hiszem, hogy létezik olyan főiskolát vagy egyetemet végzett ember, aki nem érezné végletekig megalázónak, hogy erre kényszerítsék. Miután viszont az együttműködése nélkül az állam passzív támogatására sem számíthat, mit fog tenni? Nyilván keres magának valamilyen olyan pénzkereső elfoglaltságot, ami a rendőrök éber szeme előtt izzadó cigányok társaságában történő kapálásnál kevésbé megalázó.

Elmegy ideiglenesen mozi-jegyszedőnek, vagy pultban ülő eladónak. Esetleg keres magának a szakterületén korrepetálandó diákokat. Adót nem biztos, hogy fizetni fog, de mindenképpen megakadályozza, hogy el kelljen utaznia árkot ásni. Mindent ennek fog alárendelni, és el is fogja érni. A költségvetésben pedig máris egy segélyezettel kevesebb.

Az állami intézkedések rendszere valójában az ösztönzők kimunkálásáról szól. Ha egy kormányzati döntés ráébreszti az embereket, hogy a saját érdekükben ideiglenes megoldásokban is érdemes gondolkodniuk, az nem feltétlenül ördögtől való dolog.

A Jobbik ebben az egy apró részletkérdésben szerintem igazán megfontolás tárgyává tehetné azt a tényt, hogy a segélyes cigányok nemzeti radikálisok részéről is régóta sürgetett, és a Fidesz által most valóra váltandó kemény megszívatása kiváló eszköz, ugyanis a sanyarú rabszolgasorsukkal remekül lehet rémisztgetni a többieket: ha nem akarod, hogy a vademberek közé legyél zárva, lépj egy aprócska lépést a saját érdekedben előre. Onnan már könnyebb további kettőt vagy hármat. Esetleg négyet.

By SoDI

54 megjegyzés:

  1. "Én? Operátornak? Meg vagy te őrülve, bazmeg?" - na, kitől idéztem nem pontosan, ám a lényeget tekintve helyesen?

    VálaszTörlés
  2. Minden a körülményektől függ.
    A segély jobb a szaros operátori munkánál, de a cigányokkal együtt kapálás már nem.

    Vágod? :)

    VálaszTörlés
  3. Tehát ha választani kéne, hogy holnap jön a busz, és visz Szolnokra a cigányok közé kapálni, vagy a másik lehetőség az ügyfélszolgálat, akkor nagyot sóhajtva még én is azt mondanám, hogy na egye fene, egy-másfél hónapot kibírok itt, amíg nincs jobb. Add oda a headsetet.

    VálaszTörlés
  4. "A gyakorlatban persze az sem megoldás, ha elzavarjuk a diplomás tanárt árkot ásni, de ez egész biztos, hogy nem fog megtörténni."


    Mivan a pedó tanárokkal, akik 14 éves lányok molesztálása mijatt ki lettek rúgva? Az, hogy nem kapnak többé iskolai álást, az tutti, hogy nem fog megtörténni.

    VálaszTörlés
  5. Ez kicsit messzire vezet, Mandy :)

    VálaszTörlés
  6. Szóval innen fúj a szél. Abból kiindulva, hogy téged az anyád sok sok éven át eltartott egy olyan életszínvonalon, ami a te rendkívül alacsony igényszintedet bőven kielégítette, egyből azt a következtetést vontad le, hogy a világ legnagyobb bulija munkanélküli lenni.

    Hát képzeld: nem, nem jó buli. A bizonytalanság, a kevés pénz, az értelmes elfoglaltság hiánya(!) mind olyan tényezők, amik miatt a diplomás matektanár nagyon nem örül, ha munkanélkülivé válik, és nem kell (még jobban) megalázni, hogy motivált legyen a munkába állásra.

    Másrészt az ilyen McDonaldsos állásokkal az is a baj, hogy onnan már nehezebb visszakapaszkodni egy normális állásba, mint pár hónap munkanélküliség után.

    Számolj kicsit: napi 8 óra munka, plusz 1 óra ledolgozandó ebédszünet, plusz másfél óra utazásra, az annyi, hogy reggel 7kor elindulsz otthonról, 17:30-ra vagy otthon, marad 4-5 órád otthon ébren, foglalkozni kell a családdal is (ez sikeresebb embereknél nem kizárólag anyut szokta jelenteni), hulla fáradt vagy, mikor keresel munkát, mikor mész állásinterjúkra? A saját fejlesztésedre (nyelvtanulás, számítógépes ismeretek, stb.) és kapcsolatépítésre se lesz annyi lehetőséged. Azon kívül nehezebben vesznek fel egy komolyabb helyre, ha megtudják, hogy négykor azért nem érsz rá, mert mosogatsz...

    Persze te ezt honnan tudnád. Te, akinek anyuci kerített egy munkát egy olyan piacon, ahol a munkaerőhiányt mi sem jellemzi jobban, mint hogy még a hozzád hasonló lusta kontárok is tudnak keresni pár vasat.

    Tudnám folytatni is, de ezt a pár sort se fogod felérni ésszel, akkor minek tépjem a szám.

    VálaszTörlés
  7. "Most Orbán Viktor ugyanezt ismétli meg, amikor próbálja elérni, hogy csak az a pénz kerüljön kiosztásra nyugdíjra, ami erre a célra beérkezik. Mindez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy a kettő közül bármelyiknél is csökkenne a ráfordított összeg."

    A nyugdíjkassza igen erősen deficites, és ahogy csökken a befizetők száma, ezzel szemben pedig nő az igénybevevők száma, az ovis közgazdaságtanból már levezethető h mi lesz a vége. Szóval az állami nyugdíjban még lesznek meglepetések, amikor jönnek a Ratkó gyerekek és egyszerre elmennek nyugdíjba. Pár 100e ember hírtelen (pár év alatt) eltartóból eltartottá válik. Na ekkor omlik össze a nyugdíjrendszer (vagy drasztikusan csökkennek a kifizetések)

    VálaszTörlés
  8. Agent Zulu:

    90, de sok munkatapasztalattal akár 120 napig is jár a munkakeresési járadék. Ráadásul a korábbinál sokkal magasabb összegben, hogy a valóban értékes munkaerő még a munkakeresés heteiben vagy hónapjaiban se nélkülözzön. (A korábbi rendszerben rögtön szűkölködnie kellett mindenkinek, aki elveszítette az állását.) Ennyi idő alatt, akinek van PIACKÉPES tudása, bőven elhelyezkedik a szakmájában.

    A többieknél viszont értelmetlen dolog foggal-körömmel ragaszkodni a saját szakmához. Én most szándékosan nem mosogatásról beszéltem, hanem tiszta, sokszor pihentető munkákról.

    Édesanyám egyébként továbbra sem szerzett nekem semmilyen melót. Minden helyet, ahova bedolgozok, álláshirdetésekre jelentkezve szereztem, tőle teljesen függetlenül. Ráadásul - mint mondtam - egyetlen hét alatt kettőt is. A három hónap ennek az időszaknak pont 12, azaz tizenkétszerese.

    Másrészt nem csak az én szakmámban van munkaerőhiány, hanem rengeteg más szakmában is.
    Munka bizony mindig van, csak próbálkozni kell. Kell a motiváció ahhoz, hogy az ember felálljon. Nagyon kényelmes ugyanis otthon segélyen létezni. Még egy értelmes embernek is. Ezen állapot felszámolásához szükséges motivációs környezetet teremti most meg az Orbán.

    "az értelmes elfoglaltság hiánya(!)"

    Az értelmes ember ALKOT magának elfoglaltságot, ha nincs. Mondjuk indít egy blogot. :o)

    k0zi: Aki demográfiával példálózik, elfelejti, hogy napról napra fejlődik a technika, így egyre kevesebb ember termel meg egyre több értéket.

    VálaszTörlés
  9. Láttam én már diplomás munkanélkülit, ráadásul hajdan fejlesztőmérnökként dolgozó, BME-n remek eredménnyel végzett okleveles villamosmérnököt az elején lelkesen, majd fokozatosan egyre cinikusabban munkát keresni. Konkrétan a saját édesapámat.

    Az ilyen embernek a harmadik-negyedik hónap után bizony nem munkahelykeresési támogatás kell, hanem a hatásos meggyőzés, hogy add kicsit lejjebb, és menj el elektronikai foglalkozó technikusnak, ha egyszer egyetem előtt technikumot is végeztél.

    Aztán hopp, kimagasló felvételi tesztet írsz? Hopp, a grafológus dicshimnuszokat zeng a kézírásodról? Hopp, könnyű meló? Hopp, jól megfizetik ezt is? Na ugye.

    A hosszúra nyújtott álláskeresési pénz csak hamis illúziókra ringatja az ilyen embereket. EZÉRT jó, hogy Orbán felszámolja.

    VálaszTörlés
  10. "Aki demográfiával példálózik, elfelejti, hogy napról napra fejlődik a technika, így egyre kevesebb ember termel meg egyre több értéket."

    Az elmúlt években mégis csökkent vagy alig-alig nőtt a magyar gazdaság és az elkövetkező 5 évben sem várható hatalmas nagy fellendülés (Ratkó korszakhoz meg adj hozzá 65 évet és rájössz, hogy nem sok időnk maradt, arra hogy az új technikát megtanuljuk, beruházzunk rá (ami szintén pénz!!!) majd megtermeljük vele a többet :)

    VálaszTörlés
  11. Ez általános tendencia, nem konkrétumokról beszéltem. :)

    VálaszTörlés
  12. "Nagyon kényelmes ugyanis otthon segélyen létezni. Még egy értelmes embernek is. "

    Értelmes ember sosem választaná a segélyt a munka helyett. A többit meg vissza kell, ha kell szó szerint rugdosni a munkaerőpiacra. Sőt, sokszor nem is vissza, hanem egyáltalán végre oda. Ezért nagyon jó ez a közmunkaprogram.

    VálaszTörlés
  13. A technológia egyáltalában nem fejlődik olyan gyorsan, hogy ellensúlyozza a demográfiai katasztrófahelyzet következményeit.

    Minden bajok gyökere az, hogy - ahogy én látom - mi magyarok nem hiszünk a jövőben. Sem saját egyéni jövőnkben, az ország jövőjében pedig már pláne nem.

    VálaszTörlés
  14. Azt remélem tudod, hogy a hiszti azért van, mert ez alatt a 90 vagy 120 nap alatt is mondhatja a helyi akárki -ha nem vagy neki szimpatikus- hogy mars el cigányokkal szart lapátolni pécsre (szállás biztosított), különben nincs pénz? Nyilván ezzel nincs kisegítve egy elbocsátott 50 éves tanár. A McDonalds meg általában nem jó megoldás a fentiek miatt - arról nem is beszélve, hogy 50 évesen még a McDonalds-ba se biztos, hogy olyan könnyen felvesznek.

    VálaszTörlés
  15. SoDI írta...

    Aztán hopp, kimagasló felvételi tesztet írsz? Hopp, a grafológus dicshimnuszokat zeng a kézírásodról? Hopp, könnyű meló? Hopp, jól megfizetik ezt is? Na ugye.


    A te kézírásodról nem dicshimnuszokat, hanem valami bantu-néger-féle bongódobos kiselőadást tarthatna a tisztelt grafológus úr.

    VálaszTörlés
  16. Sodi, mi még mindig nem hisszük el, hogy van munkád. Mutass valami bizonyítékot! Fizetési papír, bankszámlakivonat, bármi.

    VálaszTörlés
  17. "Azt remélem tudod, hogy a hiszti azért van, mert ez alatt a 90 vagy 120 nap alatt is mondhatja a helyi akárki -ha nem vagy neki szimpatikus- hogy mars el cigányokkal szart lapátolni pécsre (szállás biztosított), különben nincs pénz?"

    ???
    Hmmmm... Ilyet én még nem olvastam sehol.
    Hol írják?

    Forrás? Link?

    Csak mert a másik példa édesanyám. Olyan állásinterjúkra ment el, hogy na most ő lesz Esztergom jegyzője, meg a várkerület egyik közjegyzője, meg ilyenek. Oszt kicsit lejjebb adta, most egy ingatlanforgalmazó cég jogtanácsosa. Ugyanúgy jogi diplomát igénylő meló, de nála is akkor fordultak egy csapásra jóra a dolgok, amikor lejjebb adta.

    Két egyetemet végzett szülőnél néztem végig egymástól függetlenül hajszálpontosan ugyanazt. Az ilyeneket néhány hónap után meg kell győzni arról, hogy adja kicsit lejjebb, mert nem ő fogja holnap megtervezni az új magyar Intel csúcsprociját, és nem ő lesz a tekintetével rendeleteket alakító országos főjegyző. :D

    Ezért nem értek egyet kivételesen a Jobbik diplomás tanárnőzésével.

    VálaszTörlés
  18. Tenyleg nem egyertelmu, van ahol azt irjak, hogy az allaskeresesi jaradekot is a felajanlott kozmunkahoz kotik, van ahol azt, hogy a szocialis segelyeket... Az utobbi se tetszik, mivel ezekkel a feltetelekkel lehet olyan kozmunkat felajanlani, amit tenyleg lehetetlen elfogadni a legszorgosabb melosnak is, es ezt pofara donti el valami helyi Jani. Az elobbi viszont egyszeruen baromsag, fent leirtam miert.

    Link:

    http://www.168ora.hu/itthon/ez-idaig-a-legremisztobb-fideszes-torvenyjavaslat-77759.html

    "Elvehető lesz az álláskeresési járadék attól, akinek a munkaügyi szerv közmunkát ajánlott fel, de visszautasította azt."

    VálaszTörlés
  19. "ÍRJA_A_VASTAGBŐR_BLOG"
    "OLVASHATÓ_A_BEJEGYZÉSÜKBEN" xDDDDD

    Egyéb kérdés? xD

    VálaszTörlés
  20. Megneztem az eredeti torvenyt, es ha jol ertelmezem, akkor ezt valoban beneztek a 168 oranal, es veluk egyutt en is.

    Mas: Sugd meg legyszi hogy hol dolgozol es mit, kivancsi lennek ra, hogy milyen ceg talalt alkalmasnak arra, hogy segitsd a munkajukat.

    VálaszTörlés
  21. A Házy Tamás és az Ernyei Áron megrendelőim elárasztott postaládája után baszok neked bármit is elmondani.

    Hülye vagy? :)

    VálaszTörlés
  22. Ez nem volt szép attól aki csinálta, de igazán továbbléphetnél rajta. Sajnos jelenleg nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy dolgozol. Nekem van egy olyan gondolatom, hogy esetleg az egész munka dolgot csak kitaláltad, mint a szakdolgozatod, és legkésőbb január körül kirúgtak. Én próbálom elhessegetni, én szeretnék hinni neked, de sajnos ez az elmélet megmagyarázná azt is, hogy hova tűnt a 800k-s jutalompénzed...

    VálaszTörlés
  23. Igen, a vastagbőr blog közmunkával foglalkozó postja brutális túlzásokat tartalmaz. :)

    Egyrészt, nem rabmunka, másrészt, Oroszlány, Dorog, Tatabánya, Dunaújváros, Tiszaújváros máig áll. Egy csomó közmunkás segített az építkezésen, mondjuk az USA-ban a vasutat önkéntesek, vándor vasúti munkások építették ki, tehát menne az ösztönzőkkel is, igen.

    VálaszTörlés
  24. Ha ezt akarod hinni, hidd ezt.
    Nem hagyom magam provokálni, mint régen. :)

    VálaszTörlés
  25. "Úgy néz ki, alig telt el egy nap, és máris önmagamat cáfolom meg"

    Ez mindenképpen dicséretes teljesítmény. Máskor csak percekben mérhető.

    VálaszTörlés
  26. "Ha ezt akarod hinni, hidd ezt.
    Nem hagyom magam provokálni, mint régen. :)"

    Jó hát a 4 egyetemi szakra járok mókának tuti vége azzal hogy Pátyra költöztél (tehát maximum egy bsc-s közgázos szakot fejezhettél be). Hozzáteszem ez nem provokáció, inkább egyszerű ténymegállapítás. Sima órai beadandóiddal körbeplakátoltad a blogodat, büszkén mutogattad, szerintem egy diplomával/szakdogával ugyanezt csinálnád :)

    VálaszTörlés
  27. Csak óvatosan az ilyen cikkekkel, nemsokára a te is a zsideszbérencek listáján szerepelsz majd a kurucon a telefonszámoddal együtt. A cigányos részhez meg: azon nincs mit csodálkozni, hogy a nemzeti radikálisoknak nem tetszik. A cigányok megszívatását ők ugyanis többnyire úgy képzelik el, hogy az csak célzottan a cigányoknak fájjon, miközben ők ugyanúgy nyugodtan élsőködhessenek, adót csaljanak, feketézzenek mint eddig.

    VálaszTörlés
  28. A csalók? Az az emberfajta meggyőződés nélküli üres halmaz, aki azt árulja, amit épp megvesznek. Ha kínai fokhagyma árpádsávos pántlikával eladható ősmagyar biofűszerként, akkor épp azt. Általában az átverés ipari szinten megy ebben az országban. Vannak ezek a termékbemutatók, ahol elmonjdák, mioért leszel rákos, vagy épp miért bénulsz majd le, ha nem veszel fél milláért 10 ezer forintot érő matracot...

    VálaszTörlés
  29. A swinger klub, a diploma, a sikeres php programozó, a tehetséges radikális közíró... Ezt mutatod kifelé, holott mindenki tudja, hogy szűy vagy, kicsaptak az összes suliból, nincs munkád, és csak trollok látogatják a blogodat, ha pedig nagynéha emberek közé merészkedsz, meg akarnak fejelni.

    Hogy oldod fel magadban ezeket az ellentmondásokat? Mire gondolsz miután hazudtál egy ordasat, vagy egyszerűen elhessegetted a kérdést ("nem ülök fel a provokációnak")?

    Ahogy ismerlek, szerintem még ahhoz is gyenge vagy, hogy legalább este, mielőtt álomba maszturbálnád magad vágyakozz valami jobbra. Szerintem megideologizálod magadnak, ahhoz hasonló dumákkal, amikkel minket is etetni szoktál.. Jól gondolom, Endre?

    VálaszTörlés
  30. c7102297: Holnap majd feloldom az ellentmondásokat a helyszínen. Talán élőben is közvetítem. A Jobbikot szeretem, a demagógiát nem, a Jobbik viszont nem demagóg. Valamit tehát biztos félreértek. :)

    Agent Zulu: Mindenben tévedsz, de juszt sem hagyom magam provokálni.

    VálaszTörlés
  31. Agent: Sodi kőkeményen HISZ ebben. Az ő saját kis világában a blogját százak követik (ha nem ezrek, csak a zsidók megbuherálták a számlálót), nője bármikor lehetne, mind a tíz ujjára, csak ő most pont nem akar, és igen, egy-két év, de lehet, hónap, és ő lesz az új Steve Jobs...
    A kommentelők pedig itt mind szdsz-mszp-kommunista-liberálbolsevik cigányzsidók, akik csak ármánykodni akarnak a jó, az igaz felett, de Sodi mindig úgy helyrerak mindenkit, olyan frappánsan és elegánsan, hogy egy-egy Sodi-válasz után mindenki győz visszamenekülni a zsinagógába sírni a rabbi kaftánjára borulva...

    VálaszTörlés
  32. Persze, az ilyen könnyen relativizálható, szubjektiv dolgokat biztos elhiszi. Na de a swinger klubos mesét, vagy a kitalált szakdolgozatát biztosan nem. Az azért nagyon komoly eset lenne...

    VálaszTörlés
  33. A swinger szó szerint úgy történt, ahogy elmeséltem. :)

    VálaszTörlés
  34. Najó, tekintsük csak át: Nagyba ülsz otthon, tök szűzen, talán még soha nem is csókoltál szájon lányt, baszogatnak is emiatt, ciki egy helyzet. Erre egyszer csak, mint derült égből a villámcsapás, bejön egy ilyen kaland. Persze te rögtön világgá is kürtölöd azzal, hogy na, lámlám mostmár dugtam, most már tudom hogy milyen, és nem olyan nagy szám.

    Lehetne még ragozni, hogy a swinger nem arra való, hogy elvidd oda a barátnőd, és őt dugd meg, hogy egy tapasztaltabb nő minek menne nyilvános helyre egy feltehetően ügyetlen szűz sráccal a legelső együttlétükkor, amikor ott áll az üres lakás, hogy ha valóban megtörtént volna a kotonlopás, meg a szanuában való akcióképtelenség, és nem csak a sztorit akartad volna hihetőbbé tenni velük, akkor valószínűleg nem mondod el, de fölösleges. Egyedül abba szörnyű belegondolni, hogy te komolyan azt hiszed, hogy ez egy hihető történet...

    VálaszTörlés
  35. Szóval nem dolgozol.

    Urak, a szakdolgozatról már bebizonyosodott az év elején, hogy nem készült el, sőt, Sodi állításával ellentétben nem is záróvizsgázott.

    VálaszTörlés
  36. Azok után, amit a korábbi megrendelőimmel műveltetek, valahogy még örülni is tudok annak a vélelemnek, hogy nincs munkám. :)

    Hogy megvalljam őszintén.

    VálaszTörlés
  37. Nem kell, hogy kiadd a megrendelőd, egyszerűen csak bizonyítsd valahogy, hogy dolgozol. Eddig nem sikerült, sőt.

    VálaszTörlés
  38. SoDI írta...

    Azok után, amit a korábbi megrendelőimmel műveltetek, valahogy még örülni is tudok annak a vélelemnek, hogy nincs munkám. :)


    Tehát azért írtad e bejegyzést, mert már attól tartasz hogy elvisznek a cigókkal robotolni, mi?

    VálaszTörlés
  39. Nálam otthon a szántóföld szélén erősebb a Telenor mobilnet jelerőssége, mint itt a Parlament kupolaterme mellett. Beszarok. :)

    VálaszTörlés
  40. Én elhiszem hogy sodinak van munkája. A legvalószínűbb az, hogy a legunalmasabb favágó programozási munkákat osztják rá, amik lekódolásához nem kell túl nagy géniusznak lenni. Ezen túl valszeg mikor bent jár a cégnél, hosszas percekig röhögnek miután elment. Közvetlenül az ügyfeleknek gondolom már nem bírják megmutatni.

    Erre válaszolhatsz is, Endi: Szoktál találkozni közvetlenül az ügyféllel vagy csak a főnököddel szoktál?

    VálaszTörlés
  41. Hát tudod te, úgy különben, milyen arcokkal van tele a programozói pálya, különben se nem 1 divatbemutató, itt az eredmény számít. :)

    VálaszTörlés
  42. Lucy, nálatok az igénytelenség családi vonás?
    De legalább ne reklámoznád.

    Sodi: látom, elfogadtad a sorsod, hogy a Nándorfejérvár utcából most már pátyi szántóföld mellett élsz. Ez a tendenciád. A következő lépés valószínű a már Népliget lesz.

    VálaszTörlés
  43. "Hát tudod te, úgy különben, milyen arcokkal van tele a programozói pálya"

    Képzeld, tudom. És elmondhatom, hogy igénytelen, koszos, büdös, ápolatlan kinézetű embereket sodin kívül nem nagyon lehet találni. Ha mégis van, akkor azt ugyanúgy kinézik.

    VálaszTörlés
  44. @ismeretlenjoakaro:

    -Eltunt 1 millio forintnyi karpotlasa, egyetlen laptopot vett belole, most mar 5000 forintja sincs. Valoszinuleg le kellett adnia az anyjanak azert cserebe, hogy ott elhet, es zsebpenzt kap.
    -Az anyjaval el, mikor az mindenben erosen korlatozza, miert nem koltozhet vissza a nandorfehervari utcaba? Szerintem nincs egy vasa se, onallo haztartasvezetesre keptelen, penzt rabizni nem szabad.
    -Meg se probalja bizonyitani, hogy van munkaja, pedig biztos lenne ra modja anelkul is, hogy felfedi hol dolgozik.

    Szerintem nincs munkaja.

    VálaszTörlés
  45. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  46. Ezenkívül még több lehetőség is van azért.

    - vagy tényleg nem akarja, hogy akár véletlenül is kiderüljön, hogy konkrétan hol dolgozik - lehet hogy valaki egy fizetési papír alapján is meg tudná véletlen mondani (vagy kinyomozni).
    - számít arra hogy úgyis megkapná, hogy photoshop, mint ahogy volt már rá példa
    - lehet hogy "magyar módi" szerint dolgozik, így meg senki nem szívesen mutogatná a fizetési papírját (azon maximum a minimál, vagy a garantált bérminimum van)
    - ...

    VálaszTörlés
  47. Hogy is arcoskodott Sodi még másfél évvel ezelőtt? Hogy ő sosem lakna a szüleivel, mert "különböző életstílusú emberek" nem jönnek ki egymással :DDD! Azóta mintha ezt úgy nem hangoztatná.

    VálaszTörlés
  48. Az nem igénytelenség, ha vki felülemelkedik az avítt társadalmi konvenciókon... Az nonkonformizmus. Ma már a szakáll viselése ide számít. MINDEN ide számít, ami nem trendi. xD

    Van pár olyan médiaszemélyiség, aki gyakran borostás, de nem szakállas. Pl a Lovasi, aki a Kispálban volt. Vagy Schérer, aki a Jancsó filmekben is játszott.

    Természetesen nem a fürdés, fogmosás stb tartozik ide, hanem az öltözködési stílus, és egyebek... Minek eleve sznobkodni?

    VálaszTörlés
  49. Sok a hosszú hajú developer, ez tény és való.

    VálaszTörlés
  50. Eltévedtem a Parlamentben. :)
    http://66masodperc.blogspot.com/2011/06/eltevedtem-parlamentben.html

    VálaszTörlés
  51. "Sok a hosszú hajú developer, ez tény és való"

    A hosszú haj és az igénytelen haj két külön kategória.

    SF: Én nem trendekről vagy trendiségről beszéltem. Az hogy valaki törődik önmagával független bármilyen trendtől. Persze ha sodi egy sivatagi remete lenne, aki csak a megvilágosodást keresi, akkor megérteném, de ő nagymenő vállalkozónak, közírónak és programozónak tartja magát, ahol azért az elfogadható megjelenés részét képezi a munkafeltételeknek.

    VálaszTörlés
  52. Nekem gyakran van az a gyanúm, hogy SoDI magához Jézus Krisztushoz akar hasonlítani :dddd

    VálaszTörlés
  53. "Az nem igénytelenség, ha vki felülemelkedik az avítt társadalmi konvenciókon..."

    Hát nézd, Bazsa... Ha valaki a hajón az árbóckosárból messzebbre lát, mint a kapitány, az jó, az fasza. Ha valaki a fejével kopog a hajótest alján, az ciki. :)

    Nem mindegy, hogy valaki alulról ugorja át a lécet, vagy felülről. Nem mindegy, alulszárnyalod-e a társadalmi konvenciókat, vagy felül. Ez ilyen egyszerű. Nem az átjutás a lényeg, hanem hogy a megfelelő relációval közelíts, és a megfelelő eredményt érd el. Tudhatnád, ha már ilyen spirituális faszságokon töröd egész nap a fejed. Kurvára nem mindegy, hogy amikor a vonatot nézed, amire fel akarsz szállni, akkor az távolodik-e vagy közeledik.

    Ugyanígy egy vicc sodit nonkomformistának nevezni, hiszen az ilyet a magyar nyelv egészen egyszerűen igénytelennek nevezi, ami nem azonos az igénytelen háziállattal, hanem azt jelenti, hogy nincs igénye arra, hogy egy kicsit jobb legyen. És akkor még nem az önfejlesztésről beszélünk, meg hogy egy ember mi mindent képes elérni, mint teremtett lény. Büdösen, lustán, engedetlenül, anyánk csecsét szipolykázva nem nőhetünk túl önmagunkon. Tudja ezt mindenki szerintem, te is tudod, hát ne védd meg az alacsony, infernális besugárzásokat. :) Látom én, hogy nincs messze az idő, hogy megvesd te is azt, aminek a vektora lefelé mutat.

    Ja, minden hsz-om paródiarovat!

    Üdv, Bentli

    VálaszTörlés
  54. Sodi nem értelek. Pár gombnyomás lenne, hogy bemásold a szakdolgozatod és egy olyan munkádat, amivel nem lehet kideríteni a munkáltatódat. Most mondhatod, hogy nem foglalkozol a trollokkal, de ez nem valami hihető annak fényében, hogy olyan dolgokat is megosztasz a neten, amiről más csak talán a közeli ismerősöknek beszél.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.